Kai kurie NVMe SSD su „Windows 11“ veikia lėčiau

Pasirodžius „Windows 11“ operacinei sistemai buvo kalbama apie įvairias problemas, bet praėjus porai mėnesių po jos išleidimo, vis dar yra nesklandumų. Kai kurie, žmonės pastebėjo, kad perėjus į „Windows 11“ iš „Windows 10“ sulėtėjo NVMe SSD. Problema dažniausiai turi įtakos atsitiktiniam rašymo greičiui, kuris gali būti 2–4 kartus lėtesnis nei prieš atsinaujinant. Atrodo, kad tai nėra konkretaus SSD problema, nes paveikti kelių gamintojų produktai.

Kai kuriems yra dar blogiau, nes sumažėjo ir atsitiktinio skaitymo greitis. Įdomu tai, kad kai kurie praneša, kad problema paveikia tik diską, kuriame įdiegta „Windows 11“, antroji SSD particija tame pačiame duomenų kaupiklyje veikia visu greičiu. Taip pat įdomu tai, kad nuoseklus skaitymo ir rašymo greitis dažniausiai nėra paveiktas, o kartais net pagerėja.

Ši problema nebuvo aptikta neseniai, įrašai apie tai „Reddit“ pasirodė mažiausiai prieš tris mėnesius (kol „Windoes 11“ vis dar buvo beta stadijoje). Vienoje iš temų „Microsoft“ darbuotojas patvirtino, kad komanda žino apie problemą ir tiria jos priežastį. Bet tai buvo prieš tris mėnesius. Prieš kelias dienas tema vis dar buvo aktyvi, tačiau sprendimo nematyti. Panaši tema „Microsoft“ forumuose taip pat vis dar aktyvi.

4 Komentarai

  1. ReaLm parašė:

    Logiškai mąstom, Windows 11 daugiau resursų ryjanti ir daugiau visokių aktyvių funkicijų/servisų turinti OS, todėl ir lėčiau SSD veiks, neišvengsim ir gedimų / nusidėvėjimo.

  2. EgidijusL parašė:

    O nėra informacijos, jo tik AMD sistemas tas paveikė? Nes mane su AMD paveikė, o va žmogui su Intel viskas gerai…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.