Kai kurie LGA1156 procesorių lizdai kelia nemažai problemų spartintojams

Intel LGA1156 procesorių pasirodymas daugeliui reiškė galimybę nusipirkti pigesnė Nehalem platformą. Tačiau užkietėję spartintojai, negailintys nei procesorių, nei pagrindinių plokščių, susidūrė su problemomis, susijusiomis su nekokybiškais LGA1156 lizdais.

Kaip skelbia AnandTech, kai kurie LGA1156 lizdai neužtikrina tinkamo lizdo kontaktų sąlyčio su procesoriaus kontaktais. Dėl to ne visi kontaktai, turintys tiekti maitinimą procesoriui, iš tiesų jį pasiekia. Procesoriui veikiant nominalia ar nedaug pakelta įtampa toks brokas nesugadina plokštės, tačiau, kai naudojamas ekstremalus aušinimas ir ekstremalios procesoriaus įtampos, tai tampa rimta problema.

AnandTech, atlikdami ekstremalaus spartinimo testus, kai procesoriui reikalinga didelė galia, sugadino kelias pagrindines plokštes, kurių VCC kontaktai, kurie kontaktuoja su procesoriumi, tiesiog išsilydė, kartu sugadindami ir procesorių. Ši problema pasireiškia tik su kompanijos Foxconn gamintais lizdais, kuriuos, deja, naudoja dauguma LGA1156 pagrindinių plokščių iš įvairių gamintojų. Panašu, jog kitų gamintojų (LOTES ar Tyco) lizdai tokios problemos neturi.


8 Komentarai

  1. hd797pg2810s parašė:

    Krizės pasėkmės, dauguma taupo ten kur nereikėtu.

  2. Maariux parašė:

    Foxconn produkcija taikrai nera bloga. Bent jau seniau ji turėjo gera savo varda. Kažkas projektuodamas apsišovė 🙂

  3. Jordan parašė:

    cia ne visuose gaminiuose tarpkitko. Cia neprojektavimo beda, o brokas.

  4. Deft parašė:

    Liudniausia, kad visi dabar drąsiai kelia įtampas, ir sudegus CPU kažin ar bus gartantija, žinant jog CPU buvo turbintas.

  5. SB parašė:

    hd797pg2810s, Jordan>>> Esat visiskai neteisus. Joks cia brokas ir joks cia taupymas. Kur pasakyta, jog idejus CPU taip nutiks? Nera taip pasakyta, o jei spartini, pats atsakai uz savo technika.

  6. arturas173 parašė:

    SB – tu irgi ne visai teisus, jei problema butu procesuriu kontaktose tada kalte kliento butu, nes spartinti procesoriu nerekomenduojama ir tai padarius garantija negalioja, o mb ploksciu gamintojai spartinti leidzia ir tai stipriai reaklamuoja ir jai tavo mb sudektu del joje brokuotu kontaktu tau ja keistu nauja, nes motininiu atzvilgiu oc nedraudziamas.Ir tai jau skaitosi brokuoti kontaktai, nes plokstes tos skirtos spartinimui (nu aisku, kad ir netik tam).

  7. Deft parašė:

    draudžiama, nedraudžiama faktas kad daug kas tūrbina, ir niekur kitur tokių problemų nėra, taigi daug potencialių pirkėjų tokie dalykai atbaido. Nes aš pvz nebūčiau garantuotas kad ir su 4ghz neatsitiks taip, jei socketas turi potencialą į broką.

  8. dzapie parašė:

    as galvojau kazka apie nauja sistema ir jau buvau beveik issirinkes p55/i5 750, bet dabar kazkaip palukesiu manau, pasiskaicius forumuose susidaro vaizdas, kad daug kept pradejo, o man be 4ghz+ ner tolko, nes mano e8400 man greiciau tada suktus…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.