Karai dėl patentų tęsiasi, Apple gresia dideli nemalonumai

Visuomeninis Didžiosios Britanijos transliuotojas BBC praneša, kad Apple kreipėsi į JAV teismą ir prašo peržiūrėti nuosprendį dėl neteisėto patentų naudojimo, kuris kompanijai gali kainuoti kiek daugiau nei 625 milijonus JAV dolerių.

Viskas prasidėjo nuo to, kai prieš kiek laiko kompanija Mirror Worlds padavė į teismą kompaniją Apple dėl nelegalaus keturių šios kompanijos patentų naudojimo ir teigė, kad už jų naudojimą korporacija kompanijai turi sumokėti kompensaciją.

Teisme prisiekusieji nusprendė, kad trys iš minėtų keturių patentų yra iš tikrųjų pažeisti ir nutarė, kad kiekvienas iš patentų yra vertas 208,5 milijono JAV dolerių kompensacijos kompanijai Mirror Worlds. Prisiekusiųjų verdiktas reiškia, kad iš galimos 834 milijonų JAV dolerių kompensacijos Apple teks sumokėti 625 milijonus JAV dolerių.

Apple nenuleidžia rankų ir jau kuris laiko prašo teismo atidėti galutinio sprendimo paskelbimą, nes turi argumentų, kurie leido kompanijai pasinaudoti trejais iš keturių patentų nepažeidžiant įstatymų. Taigi korporacija nori sumažinti kompensacijos dydį iki 208,5 milijono.

7 Komentarai

  1. ironvolf parašė:

    \"Teisme prisiekusieji nusprendė, kad trys iš minėtų keturių patentų yra iš tikrųjų pažeisti ir nutarė, kad kiekvienas iš patentų yra vertas 208,5 milijono JAV dolerių\"
    \"Apple nenuleidžia rankų ir jau kuris laiko prašo teismo atidėti galutinio sprendimo paskelbimą, nes turi argumentų, kurie leido kompanijai pasinaudoti trejais iš keturių patentų nepažeidžiant įstatymų.\"
    Tai jei tas vienas atkrito ir apple turi argumentų likusiems trims, kame logika: \"Taigi korporacija nori sumažinti kompensacijos dydį iki 208,5 milijono. \"

  2. nanoWorld parašė:

    Isivaizduokim, kad vienas is tu triju patentu, kuriems apple turi argumentu, yra tas atmestas, tada iseis, kad vienas liko pazeistas is tikro 🙂 O siaip reiktu pasiziuret originalo naujiena, butu aiskiau…

  3. ironvolf parašė:

    O tai tada kame logika atmestam patentui turėt argumentų? Jei atmestas tai jis kaip ir nebedalyvauja…

  4. nanoWorld parašė:

    Na taip, del to ir parasiau \"isivaizduokim\". Greiciausiai paskutineje pastraipoje bus iveltas koks nors vertimo netikslumas.

  5. ironvolf parašė:

    Bet kuriuo atveju, tikiuosi Apple argumentai bus niekam tikę ir reiks pakratyt kišenes 🙂

  6. SB parašė:

    Vaikinai, viskas čia gerai, tiesiog reikėtų geriau įsiskaityti, nors nesakau, kad naujieno visko šiek tiek \"neprivėliau\". Apple turėjo/turi argumentų trims patentams, ketvirtas viskas, pažeistas, Apple bet kokiu atveju mokės 208,5 milijonus. Vieno patento argumentus pripažino jau prisiekusieji, taigi liko dar du patentai, kuriuos Apple taip pat nori užginčyti.

  7. ironvolf parašė:

    Bet irgi gera nesąmonė, jeigu apple pilnai apsigina, vis viena moka 208,5 milijonus, vien dėl to, kad juos apskundė? Atvirkščiai turėtų būt… Už šmeižtą turėtų appl\’ui mokėt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.