„Ethereum“ kasimui 4 GB vRAM greitai nebeužteks

Kripto valiutų sukelta sumaištis gali labai skaudžiai atsiliepti tiems, kas nusitaikė generuoti „Ethereum“ su 4 GB atminties buferį turinčiomis vaizdo plokštėmis. Problema yra tame, kad laikui bėgant vaizdo plokštės atmintyje bus saugoma vis daugiau ir daugiau informacijos, o pritrūkus vRAM viskas bus keliama į kompiuterio RAM, dėl ko labai kris sparta (MH/s).

Sunku pasakyti ar reikia išsigąsti jau dabar. Šiuo metu „Ethereum“ yra 129 epochoje. Kiekviena epocha pasikeičia kas 4-5 dienas. Pasiekus 199 epochą, tarkim, RX 470 4 GB sparta kris iki apie maždaug 10 MH/s. Pusiau gera žinia, kad tai turėtų įvykti tik po maždaug 5 mėnesių.

„Radeon RX 470 4 GB“ prognozė:

  • Dag 130 – 27.400 Mh/s
  • Dag 140 – 25.100 Mh/s
  • Dag 150 – 22.500 Mh/s
  • Dag 160 – 20.100 Mh/s
  • Dag 199 – 10.000 Mh/s

15 Komentarai

  1. BroniusK parašė:

    Dot.com gali pasikartoti.

  2. AsPaulius parašė:

    Puikios žinios, vadinasi vėliausiai už 6 mėnesių bus galima pigią GPU prigriebt.

  3. TomasP parašė:

    Žiūriu ko čia tokios absurdiškos kainos AMD plokščių dabar. Galvojau parduoti savo RX470 ir palaukti Vegos, bet matyt net ji dėl visų minininkų kainuos išpūstai didelius pinigus. :S

  4. Stipena parašė:

    Pakeičiau vakar savo orderį iš msi 570 4g į Sapphire 570 8g. Šiandien parašė jog išsiuntė siuntą, tik va dabar klausimas ar gausiu tik prieš tai užsakytas 3x Sapphire gpu ar kartu su pakeistu orderiu, kas būtų bendrai 6 gpu

    • AsPaulius parašė:

      kiek už vieną mokėjai?

        • Atavar parašė:

          Jei nepaslaptis is kur uzsakinejai? Ir kokie gavimo terminai ?

          • Stipena parašė:

            Caseking.de užvakar kaiptik keičiau užsakyma, kad MSI atšauktų ir vietoj jų duotų Sapphire, tai sakė galimas varijantas jog teks iki žiemos laukti, bet sekančią dieną išsiuntė, nes turbūt gavo siuntą tuo metu. Realiai kaip pasiseks su terminais. Pvz MSI buvau užsakęs 7d., o Sapphire 12d. ir Sapphire pirmos pas jų atkeliavo nors visur teminai nuurodyti jog nežino kada gaus arba plokštės jau nebegaminamos. Kaip sakant „na ura“ užsakinėji ir viliesi jog gausi su sekančia partija. Tiesa kai Sapphire užsakinėjau jas rodė jog yra „in stock“ tačiau tai arba buvo klaida arba aš nespėjau nes išsiuntė tik už 10 dienų. O jie niekad tiek ilgai netrunka kad stock’e esantį produktą tiek ilgai išsiuntinėtų. Dažniausiai 1-2d kiek esu pirkęs.

  5. Denero_neonas parašė:

    Nesuprantu kam ta prognoze jai tai galima paciam Miner pasitiktint …………….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.