Kinija išsireikalavo „Windows 10“ be šnipinėjimo


Pranešama
, kad „Microsoft“ teko nusileisti Kinijai ir specialiai jiems pateikti „Windows 10“ versiją, kurioje nebūtų šnipinėjimo, arba telemetrijos, taip šią funkciją vadina programinės įrangos kūrėjai. Kuriant patobulintą „Windows 10“ versiją „Microsoft“ bendradarbiavo su „China Electronics Technology Group“. Pranešime apie išskirtinę „Windows 10“ versiją Kinijai apie konkrečius pakeitimus pranešta nebuvo.

Kinijos valdžia yra stipriai sunerimusi dėl šnipinėjimo, kuris galėtų būti vykdomas per užsienietišką programinę įrangą, todėl 2014 metais buvo uždraustas „Windows 8“ pardavinėjimas. „Microsoft“ dėl tos pačios šnipinėjimo šmėklos negalėjo siūlyti ir „Windows 10“.

Kinija 2013 metais susitarė su „Canonical“ programinės įrangos kūrėju, kad būtų sukurta alternatyva „Windows“. Ši operacinė sistema turėjo „Kylin“ kodinį pavadinimą. Bet projekto nepavyko įgivendinti, o dabar kuriama nauja „Linux“ operacinė sistema kodiniu pavadinimu „NeoKylin“.

„Microsoft“ yra labai svarbi Kinijos rinka, tad ne nuostabu, kad kompanija nusileido pateiktiems reikalavimams. Seniau buvo pasvarstymų, kad į „Windows 10“ integruotos telemetrijos visai atjungti yra kone neįmanoma, bet panašu, kad horizonte sublizgėjus doleriui padaryti galima viską.

10 Komentarai

  1. DemiGod parašė:

    Na manau visiem gerai bus padaryti vertimai ir turėsim saugią windows versiją angliškai

  2. DjDedis parašė:

    „horizonte sublizgėjus doleriui padaryti galima viską“. Geras šitas 😀 Aš kaip ir dauguma, nesuku sau galvos dėl tokių dalykų.

  3. Alfas30 parašė:

    Jei kam rupi saugumas ir privatumas turetu pasidomėti Windows 10 LTSB be šnipės cortana ir kitu info rinkėju.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.