Kinija mano, kad Google – JAV vyriausybės žaisliukas

Kinijos valdžia pareiškė, kad Google kompanijos grasinimai yra labai keisti ir vietoje to, kad kompanija siektų didesnio pelno, ketina pasitraukti iš vienos didžiausių pasaulio rinkų. Manoma, kad Google – JAV vyriausybės užsienio politikos žaisliukas.

Ekspertai mano, kad ne tiek Google, kiek JAV vyriausybė ketina paspausti Pekiną ir jį priversti atsisakyti interneto cenzūros, tačiau atrodo, kad nėra nė menkiausios kruopelės vilties, kad kinai tai atsisakys daryti. Google ir toliau turi cenzūruoti savo paieškos rezultatus, bet jau kuris laikas grasina, kad jei toks reikalavimas nebus atšauktas, kompanija pasitrauks.

Tai nebūtų kažkas neįprasto Kinijos rinkoje – šiuo metu šioje šalyje neveikia Facebook, Twitter ir YouTube portalai. Visgi daugybe milijonų kinų yra sunerimę dėl to, ar po galimo google.cn uždarymo jie ir toliau galės naudotis Google Gmail, Answers ir Earth paslaugomis. Naujausiuose pranešimuose teigiama, kad kompanija pasitrauks jau balandžio 10 dieną.

13 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    o jie nepagalvojo, kad galbut kompanijai nera svarbus tik pelnas, bet ir zodzio laisve?

  2. crooked parašė:

    jooo, cia gerai nesamone suskelei… parodyk bent viena korporacija kuriiai zodzio laisve svarbiau uz pelna 😀

  3. pekinas parašė:

    kapitalistams svarbi zodzio laisve? Google prisidengia zodzio laisve, bet manau esme ta, kad Kinijoj jiems tiesiog sunkiau sukti versla, negali daryti taip kaip kitur, turi patys taikytis prie taisykliu. O kaip as noreciau, kad ir lietuvoje uzdraustu one, facebook. Del youtubes tai abejociau, nes ten yra naudingu pamokeliu…

  4. Saydo parašė:

    as palaikau Kiniją, bet būtų gailą, jei kinai netektu Google teikiamų paslaugų..

  5. Fostil parašė:

    Kuom eiliniai kinai nusikalto, del tu durniu valdzioi sedinciu komunistu? Nieko, tad del vienos valdzios trauktis is tokios rinkos, truputi kvaila butu.

  6. artasas parašė:

    Demokratija suteikia zodzio laisve,bet atima visa kita 😀

  7. dzapie parašė:

    agree, ban one.lt ir facebook for life.

  8. artasas parašė:

    😀 kinu hackeriai uzdarys ta google 😀

  9. svedas parašė:

    kinu \"valstybiniai\" hackeriai

  10. nanoWorld parašė:

    tiksliau crack\’eriai.

  11. Miozeriux parašė:

    Na manau kinų problema kad pas juos neveikia jau tokie populiarus portalai, kaip kad naujienoje išvardinti. Na o pelno tai google tikrai reikia, nabageliai vargsiukai ten sedi turbut duonos neturi uz ka nusipirkt tas google:D

  12. Saydo parašė:

    bet kuris protingas žmogus suvokia, kad apsoliuti (šiuolaikinė vakarų pasaulio) laisvė – rizikingas dalykas. Kinijos komunizmas – ekspermentas. Nemanau, kad porno tinklalapių baninimas iš kiniečio atimą kažką be ko jis negalėtu sekmingai gyventi. Politinė nelaisvė kitas dalykas, tačiau laikui bėgant ji mažės, o 2020 m. Kinija pralenks JAV ir taps XXI a. pasaulio valdove, kaip kadaise buvo JAV, Anglija, Romos imperija ir t.t.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.