Kinijoje kripto valiutų kasėjai RTX 3060 pardavinėja už 270 USD

Kinijos valdžia visai neseniai uždraudė kripto valiutų kasimą, dėl to kai kurie savo kripto fermas perkėlė į kitas šalis, o kiti tiesiog išparduoda turimą įrangą. Kinijos skelbimuose randasi pačių įvairiausių kainų. Pigiausiai RTX 3060 galima įsigyti už maždaug 270 USD. Iš pradžių šias vaizdo plokštes buvo bandoma parduoti už 336-450 USD, bet kainą teko sumažinti. Kripto valiutų kasėjai, norintys pasitraukti iš šio verslo, skuba vaizdo plokštes parduoti, nes jų kainos parduotuvėse mažėja jau du mėnesius. Tad norima gauti kuo didesnę sumą iš pirminės investicijos. Kinijoje taip pat pardavinėjami ir nešiojami kompiuteriai su RTX 3060. Už juos prašoma apie 1000 USD, o tai nėra labai patraukli kaina, ypač žinant, kad jie buvo naudojami kasti kripto valiutas.

Kadangi Kinijos rinka dabar tiesiog užtvindyta vaizdo plokštėmis iš kripto valiutų kasimo fermų, jų kaina gali kristi ir dar žemiau. Lietuvoje panašaus efekto dar nėra, skelbimuose siūlomas vaizdo plokštės ne retai yra net brangesnės nei parduotuvėse, kur kainos mažėja kiekvieną savaitę.

19 Komentarai

  1. EgidijusL parašė:

    Kaip jų performance pakritęs gali būt? Atsiliepia video medžiagos apdorojimui (NVENC)?

    • EscO parašė:

      Performancas toks pats tačiau iš mano asmeninės patirties r9 270 su, kuria buvo mininta tegyveno 11 mėnesių. Retkarčiais žaidžiant/žiūrint filmus ar mėgaujantis dokumentų redagavimu. r9 380 gyveno daugiau kaip 2 metus, tai po jų aš į naudotas daugiau ir nebežiūriu.

  2. Aibo999 parašė:

    Mininant stabili temperatura laikosi, ji dar geriau nei losiant aukstyn zemyn sokinejanti. Blogiausiu atveju termo pasta pakeisti gali tekt, bet isesmes niekas ten nedegradave buna.

  3. SoTOP parašė:

    Aš nepirkčiau tų plokščių kurios turi GDDR6X ir su jom buvo kasama. Pas daugumą atminties modulių aušinimas neadekvatus, tai intensyviai naudojant potencialiai gali atsiliepti ženkliai ilgaamžiškumui.

  4. tech_noob parašė:

    Skaitau kokius pora metų verkšlenimus apie mainintas vaizdo plokštes ir popkornų pasiėmęs žvengiu iki ašarų 🙂 Maininam laaabai senai ir galiu pasakyt, visiškai nesvarbu ar jos mainintos ar geimintos. Jei bičas nusipirkęs plokštes įsimetęs į kompą overlockina ir spaudžia maksimaliai gazą neprižiūrėdamas dulkių, temperatūros, ventiliatorių būklės ir termopastos, tai ta plokštė kaip ir visa kita anksčiau ar vėliau užsibaigs. Bet jei darai teisingai, pas mus plokštės dirba kuo žemesnėje temperatūroje ir su smarkiu undervoltu. Nes nėra prasmės žudyt plokštes trumpuoju laikotarpui. Pats turiu nupirkęs ne vieną plokštę ir iš geimerių ir iš mainerių, tai jei rankos kreivos ir galvoj tik fantazijos, visiškai nesvarbu kur plokštė naudojama. Kas liečia mainintas plokštes, tai realiai ką gali tekti pasidaryti, pasikeisti ventiliatorius.Jei iš protingų žmonių perki, (iq galima pamatuot termometru) reikia klausti apie plokštės būklę ir parametrus, jei nei bum bum, tai apeini torkius. Taip, kad jei turit kažkokių pastebėjimų apie mainingo plokštes pasiyoutubinkit yra milijonai testų padaryti ir jos gauna „gerą apšilimą“, o ne kažkokiu mistiniu būdu susinaudoja. Peace. Jei turit klausimų rašykit, atrašysiu būtinai pakonsultuosiu 🙂 Kas liečia patį straipsnį tai, kad kažkur pardavinėja kažką labai įdomu, tik gal jei čia true info, galima gal nuorodą, o ne foto

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Ventiliatorių keist nereikia. Nuimi, išlukšteni, sutepi ir toliau dirba geriausiai ir be pašalinių garsų. Šiaip su bet kurio dėvėtų daiktu yra loterija. Nėra garantijos, reiškia dalyvauji loterijoje.

    • kernelis parašė:

      Viskas priklauso nuo konkrecios kortos ir kaip ji buvo naudota, tad daryti kazkokius generalizuotus apibendrinimus nera prasmes. O kad mainingas tik „apsilimas“ – tai gal nereikia pasaku. Kad ir su undervolt’u, kortos vistiek 24/7 sukasi ant dideles apkrovos. Silicis visada kazkiek degraduoja nuo temperaturos, itampos ir sroves, tad cia prasideda loterija kaip mineti parametrai kito konkrecios kortos istorijoje ir kokia buvo komponentu kokybe. Pilna zmoniu, kurie prisipirko mainingo sujotu kortu, kelis pazistu asmeniskai.

      • tech_noob parašė:

        Tai jei kortos dirba 3+ metų, 24/7 ir tos degradacijos nelabai matos, įdomu, tada kiek jos degraduoja 3% per metus ? Jų darbinė temperatūra nesiekia 60 laipsnių, ypatingai karštomis dienomis ~63, tai per kiek laiko jos degraduos ? Aš iš geimerių nupirkau kortas, tokios būklės, kad būtų baisu žiūrėt, kurios perkaitintos, nevalytos ir pastos nelabai rasta, tai labai įdomu su ta degradacija kaip ten ? Taip pat ir iš mainerių pirkau, kurios ne ką geriau atrodė, tai kaip žmonės nelabai supranta ką veikia ir kaip veikia toks ir rezultatas. Kas liečia kortas, pardaviau ne vieną dešimtį ir klientai džiaugiasi ir patenktinti, nes metai su viršum geimina ir vargo nemato. Tai pasakos įdomiai atrodo

  5. Nukainotas parašė:

    Būna kad mikroschemos takeliuose atsiranda mikro įtrūkimų ir sugenda. Kartais padeda pakaitinimas orkaitėj 10 min. 200°C, tada tie įtrūkimai užsilydo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.