Kinijos „Bitcoin“ kasimo operacijos pasieks visos Italijos energijos suvartojimo lygį iki 2024 m.

Maždaug 80 % kripto valiutų kasimo vykdoma Kinojoje dėl labai pigios elektros energijos. Skaičiuojama kad Kinijos „Bitcoin“ kasimo energijos sąnaudos iki 2024 metų prilygs visos Italijos energijos suvartojimui. Manoma, kad jei pati Kinijos valdžia neįsikiš, jos pasiekimai kovoje su klimato kaita bus niekiniai.

Kripto valiutų kasimas Kinijoje yra stipriai paplitęs dėl pigios elektros energijos bei lengvesnės prieigos prie kasimo įrangos. Keturi iš dešimties Kinijos kripto valiutų kasėjai naudoja energiją, pagamintą deginant anglį, o likę šeši naudoja atsinaujinančių energijos šaltinių sugeneruotą elektrą. Būtent dėl didelio kiekio naudojamos energijos iš anglies gali būti prarasti visi pasiekimai kovoje su klimato kaita. Nepaisant to, kad kripto valiutų kasimo energijos suvartojimas ir taip yra labai didelis, ši sritis tik augs ir energijos bus suvartojama dar daugiau. Skaičiuojama, jei nebus padaryti jokie draudimai „Bitcoin“ kasėjai Kinijoje iki 2024 metų sunaudos 297 TWh (teravatvalandė) elektros energijos.

11 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Manau žmonija jau labai seniai nusipelnė naujo pasalinio karo arba susinaikinimo…

  2. newdiamond parašė:

    CHEBRA TRUPUTI naujiena ne i pasaulini trend’a

    gi elektra dabar panaceja…
    co2 trace gi elektra nepalieka:D

    tai kas cia tokio juk 😀 i sveikata…tos gpu tegul tik ryja kwh
    teslos kai ryja ir ris vis daugiau tai niekam nerupi 😀

    • zhaltees parašė:

      Elektros privalumas, kad ją galima išgauti įvairiais būdais ir tendencija tokia, kad vis daugiau išgaunama ekologiškesniai metodais. Su nafta/anglim kažko ekologiškesnio jau nebeišspausi. Geriausiu atveju sintetinis kuras pakeistų naftą, bet kok kas tai tik eksperimento lygyje.

      • adex parašė:

        na tokio kuro sintetinimas turetu is principo vykti naudojant co2 is atmosferos, tai arba per irenginius paimant is atmosferos kas yra nelabai realu, imanoma bet nepraktiska. arba per augalija. sintetinant kitais budais tai jau nebutu ekologiska.

  3. Tinkinimas parašė:

    Kur Greta?!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.