Kinijos ekonomistas: jei JAV taikys sankcijas, Kinijai reikės susigrąžinti Taivaną

Vyresnysis Kinijos ekonomistas iš vyriausybės valdomos tyrimų grupės pareiškė, kad Kinijos valdžios institucijos turėtų perimti TSMC, jei JAV naudos sankcijas prieš Kiniją. Kinijos tarptautinių ekonominių mainų centro vyriausiasis ekonomistas Chen Wenling sakė: „Jei JAV ir Vakarai Kinijai taikys destruktyvias sankcijas, kaip ir Rusijai, privalome susigrąžinti Taivaną. Ypač atstatydami pramonės ir tiekimo grandinę, privalome perimti TSMC“. Kaip žinote, TSMC dabar turi pažangiausias lustų gamybos technologijas ir jų paslaugomis naudojasi AMD, NVIDIA, „Intel“, „Qualcomm“ ir kitos kompanijos.

„Jie spartina perkėlimą į JAV, kad ten pastatytų šešias gamyklas. Negalime leisti, kad visi perdavimo tikslai būtų pasiekti“. Šie komentarai buvo išsakyti, kai Chen Wenling praėjusį mėnesį skaitė kalbą Renmino universitete veikiančiame Čongjango finansinių studijų institute.

Prezidentas J. Biden pareiškė, kad JAV karinėmis priemonėmis gintų Taivaną, jei Kinija jį užpultų. J. Biden sakė: „Pritariame „vienos Kinijos“ politikai. Pasirašėme ją ir visus su ja susijusius susitarimus. Tačiau mintis, kad jis (Taivanas) galėtų būti paimtas jėga, tiesiog paimtas jėga, yra tiesiog netinkama. Tai sutrikdytų visą regioną ir būtų dar vienas veiksmas, panašus į tai, kas įvyko Ukrainoje. Ir todėl ši našta yra dar stipresnė“.

2 Komentarai

  1. StrelokRTX parašė:

    Nu tai pasaulis dalynasi į blokus. Aišku, kad Kinija kovos dėl savo interesų, kaip vakarai kovoja dėl savų.

    • Diaxminde parašė:

      Taip, pasaulis galimai skyla į 3-7 blokus, priklausomai kaip susitars šalių elitai, kapitalas, visokie klanai ir pan. Žodžiu, nepaėjo švabiška, orveliška svajonė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.