Kinijos juodojoje rinkoje nupirktas „Core i9-13900K“ procesorius

Tikimasi, kad pirmieji „Intel“ „Raport Lake“ procesoriai pasirodys vėliau šiais metais ir bus paskutinis produktas, pagamintas naudojant „Intel 7“ techprocesą. Žvelgiant iš šios perspektyvos, nelabai galima tikėtis didelio spartos pagerinimo ar naujų architektūrinių savybių.

Dabar prognozuojama, kad naujieji 13-osios kartos „Core“ procesoriai taip pat turės šiek tiek šiluminės erdvės didesniam vieno ar dviejų branduolių taktiniam dažniui padidinti, bet tikslūs skaičiai dar neaiškūs. Kažkokius kontūrus nubrėžė  juodojoje rinkoje nusipirktas „Core i9-13900K“ inžinerinis pavyzdys. CPU-Z ekrano nuotraukoje, galime matyti, kad modelis turi aštuonis didelius branduolius („Raptor Cove“) ir 16 mažų branduolių („Gracemont“). Teigiama, kad procesorius pasiekia 5,5 GHz vieno branduolio maksimalų dažnį, o visi didieji branduoliai veikia 5,3 GHz dažniu. Labai panašius dažnius gandų skleidėjai prognozavo ir anksčiau, bet dar nežinome ar šie dažniai yra galutiniai.

Įdomu tai, kad šis inžinerinis pavyzdys buvo įvertintas 2850 juanių, arba maždaug $424. Tai stebėtinai maža kaina inžineriniam pavyzdžiui, parduotam likus keliems mėnesiams iki oficialaus pasirodymo. Kartu pardavėjas tvirtina, kad procesorius veikia jį įdėjus į „Asus Z690 ROG Apex“ pagrindinę plokštę, be to, jį galima ir spartinti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.