Kinijos vaizdo plokščių gamintojai šiemet nori išleisti 5 nm ir 7 nm grafikos procesorius

Pasak „Digitimes“, keli Kinijos vaizdo plokščių gamintojai planuoja šiais metais išleist 5 nm ir 7 nm grafikos procesorius. Tai iš tiesų yra didelis iššūkis, nes norint prieigos prie pažangiausių TSMC litografijų reikia sumokėti didelį avansą. Šios minimos kompanijos yra „Innosilicon“ ir „Biren Technology“, kurios yra mažai kam žinomos kaip grafikos procesorių kūrėjos.

Teigiama, kad būsima „Innosilicon“ vaizdo plokštė, „Fantasy One“, turėtų siūlyti maždaug RTX 2070 spartą. Tuo tarpu „Biren Technology“ savo 7 nm vaizdo plokštę, BR100, atskleidė praėjusių metų spalio mėnesį, o grafikos procesoriai jau yra gaminami. Gaila, bet kol kas spartos prognozės nėra žinomos. Neaišku ar Kinijos vaizdo plokščių gamintojai galės kaip nors paveikti dabar labai įkaitusią rinką, bet jų produktų globaliai dabar tikrai nereikėtų tikėtis, nes jie pirmiausia bandys įsitvirtinti Kinijoje.

1 Komentaras

  1. nemesis parašė:

    O kokia OS kinijoj paplitus labiausiai tarp namų vartotojų/geimerių? Kaip su draiveriais bus? Kad ten ilgas kelias juos padaryt, kaip suprantu, jei net dėl Intel labai abejoja/abejojo, kurie GPU, kad ir integruotas, jau dešimtmečiais kepa…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.