Kinijos įsilaužėliams nėra ribų

Tyrėjai, kurie tyrė Indijos vyriausybinius kompiuterius nustatė, jog šiais bei praėjusias metais Kinijos įsilaužėlių grupuotė vogė duomenis iš Indijos vyriausybės kompiuterių. Atlikus tyrimą pavyko nustatyti, kokie duomenys buvo pavogti.

Teigiama, kad informacija – grynai politinė. Kalbame apie slaptus dokumentus, kaip susirašinėjimus su kitomis valstybėmis, NATO karių judėjimo maršrutus ir Indijos specialiųjų tarnybų darbo ataskaitas. Tuo norima pasakyti, kad pavogti duomenys daro grėsme ne tik Indijos vyriausybei, bet ir šalims, kurios su ja bendradarbiauja ir bendrauja.

Įsilaužėlių grupuotė yra vadinama Shadow Network vardu ir, kaip teigiama, yra kažkur Kinijos Sičuano provincijoje. Atsižvelgus į pavogtų duomenų tipą, net neabejojama, kad šiuos įsilaužėlius remia Pekine esanti valdžia, tad juos sučiupti, ar tuo labiau nubausti, yra tiesiog neįmanoma. Tyrimas buvo pradėtas tik ką po to, kai šio pavasario pradžioje Indijos vyriausybė pareiškė, jog jos kompiuterių tinklai susilaukė atakos iš Kinijos.

1 Komentaras

  1. nugat parašė:

    Milijardas,žinoma ne riba… 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.