Kinijos valdžia ir Google susitarė

Nepaisant to, kad Kinijos valdžia ir JAV interneto gigantas Google šiuo metu sutarė labai blogai, sklandė kalbos, kad paieškos milžinas pasitrauks iš šios rinkos, tačiau Kinijos valdžia nusprendė pratęsti Google licencijos galiojimą savo šalyje, praneša Reuters.

„Kinija pratęsė mūsų licencijos galiojimą.“, – oficialiai pareiškė Google atstovai. Tai buvo kiek netikėtas pranešimas, nes kompanijos licencija Kinijoje baigėsi galioti birželio 30 dieną ir buvo kalbama, kad Kinijos valdžios atstovai leido suprasti, kad licencija nebus pratęsta, jei kompanija nenutrauks peradresavimo į google.com.hk interneto domeną.

Net nežvelgiant į tai, Google nusiuntė savo prašymą pratęsti licenciją. Ji kurį laiką buvo nagrinėjama, o toks vėlyvas pranešimas apie jos pratęsimą, pasak Kinijos valdžios, buvo dėl to, jog licencijos pratęsimo prašymą kompanija pateikė pakankamai vėlai.

Galime priminti, kad Google ir Kinijos valdžios konfliktas įsiplieskė dar šių metų sausį, kai kinų hakeriai įsilaužė į kompanijos pašto paslaugą Gmail. Kaip atsaką Google nusprendė nebecenzūruoti interneto paieškos rezultatų ir nukreipė lankytojus iš google.cn į google.com.hk domeną, kuriame cenzūros taisyklės netaikomos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.