Kitais metais pasirodys nVidia Fermi įpėdinis

Kompanijos nVidia vadovaujantysis darbuotojas Jen-Hsunas Huangas savo kalboje prašneko apie tai, ką vaizdo plokščių plėtotojas mums ruošia. Pasirodo, kad naujos kartos vaizdo posistemiai pasirodys jau kitais metais.

nVidia skaidrėje nurodė, kad jau kitais metais rinkoje pasirodys Kepler architektūros lustai, kurie bus gaminami 28nm procesu bei nuo trijų iki keturių kartų spartesni už Fermi lustus lyginant kartu spartą bei energijos suvartojimą. Jie rinkoje konkuruos su artėjančia AMD Radeon HD 6000 šeima, kuri turėtų pasirodyti dar šiais metais.

Po dviejų metų, tai yra 2013 metais, kompanija paruoš Maxwell architektūrą, kuri bus žymiai spartesnė ir taupesnė tiek už Fermi, tiek ir už Kepler lustus. Maxwell lustai, spėjama, bus gaminami pasitelkus 22nm technologinį procesą. Pažvelgus į skaidrę taip pat galime pamatyti, kad naują architektūra nVidia žada pristatyti kas du metus, tuo tarpu atrodo, kad AMD politika yra kitokia.

22 Komentarai

  1. daniukas21 parašė:

    graziai skamba,tik idomu kaip bus 🙂 tikekimes krosneliu negamins

  2. Fostil parašė:

    4 kartus. Juoka tik kelia tokie pareiskimai.

  3. Linas parašė:

    Na 28nm yra didelis suolis pirmyn, bet tiketis 2 ar 3, jau nekalbant 4 kartus spartesnio produkto uz fermi yra daugiau nei naivu. Didziausias suolis gali buti energijos suvartojime, lyginant su fermi, cia yra tikrai kur pasitempti.

  4. pushaz parašė:

    fostil – o ati pasakos nekelia?speju ne 😀
    kiekviena kompanija turi vizija i savo ateities produktus,o kad 4 kartus negaletu padaryt didesnio performanco po keliu metu – labai klysti.
    reiketu paziuretu i praeiti,ka dare tiek Nv,tiek ati – viskas imanoma.
    Va tokie kaip tavo \"pranesimai\" tai tikrai juoka kelia – dar IT entuziastu vadiniesi 😉

  5. Metanabol parašė:

    Tiesiog jis yra tikras lietuvis ir negali susitaikyti su tuo, kad kažkas gali būti virš jo suvokimo ribų (kurios yra labai siauros)… Iš jo kelių postų iškart galima susidaryti nuomonę: pastoviai piktas, be nuotaikos, ją gadininatis kitiem su savo \"snargliavimais\" dėl nieko, siekiantis būti pripažintas, tačiau jam labai nesigauna, todėl tenka tik verkti ir pykti ant visų… Off-topic pwnz.

  6. BuGeris parašė:

    \"Po dviejų metų, tai yra 2013 metais, kompanija paruoš Maxwell architektūrą, kuri bus žymiai spartesnė ir taupesnė tiek už Fermi, tiek ir už Kepler lustus.\"

    Facepalm

  7. nanoWorld parašė:

    Tris – keturis kartus, kaip supratau, turima omenyje performance/watt atzvilgiu. Tai yra realu, uztenka padidinti nasuma 1.5 karto ir sumazinti energijos sanaudas 1.5 – stai ir 3 kartai nasiau performance/watt santykiu. O kadangi, nuo 40nm bus einama is kart prie 28, tai net labai realu.

  8. ligonis parašė:

    \"nuo trijų iki keturių kartų spartesni už Fermi lustus lyginant kartu spartą bei energijos suvartojimą\" cia turbut vertimo klaida ar kazkas, nes matuoti sparta pagal suvartojama energija nesigauna.

  9. simsim parašė:

    nemanau kad klaida, o matuoti tikrai galima galia/energija = naudingumo koeficientas. tuomet ir nanoWorld paaiskinimas limpa, kad uz ta pati kieki energijos ateityje gausime 3 kartus daugiau spartos. Bet grynai spartos tokio prieaugio tai naivu butu tiketis. net dvigubai galingesnes nebuvo pastaruju kartu plokstes uz savo primtakes.

  10. Ghost parašė:

    As drisciau teigti jog realu , kad greicio ir energijos suvartojimo santikis bus geresnis kelis kartus.

  11. Maariux parašė:

    \"nanoWorld
    2010-09-22 21:44:05
    … uztenka padidinti nasuma 1.5 karto ir sumazinti energijos sanaudas 1.5 – stai ir 3 kartai nasiau performance/watt santykiu.\"

    1.5 x 1.5 nera 3 🙂

  12. daniukas21 parašė:

    ne cia reik sumuot, nedaugint 🙂

  13. zhaltees parašė:

    Ką jūs čia skaičiuojat, pažadai ir jų tesėjimas du skirtingi dalykai. Dagyvensim pamatysim, tada bus ką diskutuot, o dabar galit spėliot kokius norit skaičius, bet tai vis tiek toli gražu nereiškia, kad galutinis produktas toks ir bus.

  14. Maariux parašė:

    na dauginti reikia, o ne sumuoti 🙂
    pvz: 2fps / 2watt = 1 (fermi galios indexas lyginant kiek vatu reikia tam tikrame zaidime gauti 2fps)

    is to iseina pagal nano:
    \"uztenka padidinti nasuma 1.5 karto ir sumazinti energijos sanaudas 1.5 – stai ir 3 kartai nasiau performance/watt santykiu\"

    2 fps * 1,5 = 3
    2watt / 1,5 = 1,33333

    3 / 1,3333 = 2,25 spartos pagreitejimas lyginant su fermi. ne 3 kaip nano skaiciavo.

  15. dizaika77 parašė:

    Vaikai, jus ne toki koficienta skaiciuojat, reikia padalint savo nora i teveliu kisenes, po to dar karta suapvalint i koki antikvara po stalu laikot, va tada visi pradedam dziaugtis 3 metu senumo vaizduskem 🙂 Galim tik paveizet i Nvidia kazkoki atsaka i Ati, bet stafek aisku, Nvidiai sunkus kelias laukia…

  16. Maariux parašė:

    dizaika77 na ir vargsas gi tu 🙂

  17. nanoWorld parašė:

    Na, tai imk tada sveika skaiciu, tarkim 2. Issidalins graziai ir bus 4 kartai 🙂 Arba nasuma padidink 1.5 karto, o galia sumazink 2 kartus, ne tame esme, norejau akcentuoti tai, kad mano nuomuone, tokie planai yra realus.

  18. Povilas parašė:

    nu pvz HD 6700 kovos su GTX 460, o kepler kovos su visa HD 6000 serija? 40nm pries 28nm, kazkas cia nesirisa…

  19. Storasis parašė:

    AMD 2011 metais pristatys 28 nm technologija video lustuose , tas matyt ir kovos su Kepler

  20. Povilas parašė:

    taip iseina kad nvidia greiciau pristatys 28nm tech procesa.

  21. dizaika77 parašė:

    \"Ar jus tenkina esamas naujienų kiekis?\" Klausymas turetu kitoks but, ar jus tenkina ereakcija i apklausos atsakymus?? Kazkaip ant vietos su tom paciom naujienom, adminas nemiegok, mesk daugiau naujienu, + daugiau ant reklamu uzdirbsit 😉

  22. BuGeris parašė:

    Kam reikia tas naujienas susiranda, o dundukai sėdi ir laukia kol numes kas ką.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.