Ko reikia norint tapti profesionaliu kompiuterinių žaidimų žaidėju?

Pats svarbiausias dalykas, kurio reikia norint tapti profesionaliu kompiuterinių žaidimų žaidėju, tai įgūdžiai – tokie žaidimai, kaip Counter Strike arba League of Legends reikalauja daugybės valandų praktikos, kad galėtumėte greitai ir operatyviai kurti tam tikras strategijas, kurios privestų prie pergalės. Taigi, įgūdžiai ugdomi žaidžiant, bet tam reikalinga ir tam tikra įranga.

Foto: Unsplash.com

Pradedantieji žaidėjai ne visada įvertina techninės įrangos svarbą, mat populiariausi žaidimai dažnai nereikalauja ypatingų parametrų. Tačiau profesionaliam žaidimui vis tiek reikia nepriekaištingai veikiančio kompiuterio, kuo didesnės raiškos ir jokių striginėjimų “lag”, todėl reikės gero procesoriaus, vaizdo plokštės, didelio ekrano ir t.t. Štai keletas patarimų norintiems tapti profesionaliu kompiuterinių žaidimų žaidėju.

Svarbiausi kompiuterio parametrai

Kompiuterio parametrų svarba priklauso ir nuo pasirinktų žaidimų tipo, pavyzdžiui, šaudyklėse labai svarbus ekrano dažnis, kuris nusako, kiek kartų per sekundę ekrane yra atnaujinamas vaizdas. Strateginiuose arba RPG stiliaus žaidimuose reikalinga didesnė ekrano raiška, kad kuo lengviau būtų pastebimos net ir smulkiausios detalės.

Pirkdami naują kompiuterį, rinkitės kuo modernesnius procesorius, kadangi jų veikimas yra pritaikytas prie pačių moderniausių žaidimų. Žaidimams geriausiai tinka Nvidia bei AMD vaizdo plokštės, pavyzdžiui, Nvidia GeForce RTX 2060 modelio tikrai pakaks keliems metams. Jei kaip tik ieškote tai įvairias vaizdo plokštes rasite čia.

Toliau – RAM atmintis. Šiuo metu kompiuteriuose dažniausiai sutinkamos 8GB RAM atmintys, tačiau rimtiems žaidimams reikėtų „apsidrausti“ ir rinktis 16GB RAM. 32GB kol kas dar nėra labai reikalingi.

Galiausiai, pasirūpinkite didele kietojo disko talpa – bent 1TB. Kai kurie modernūs žaidimai gali užimti net ir šimtą gigabaitų kietojo disko talpos, o ne mažiau svarbu yra ir palikti laisvos vietos greitam veikimui.

Monitorius

Didelis monitorius yra labai svarbus žaidėjams, kad priešus, žinutes ir įvairias smulkmenas galėtumėte pamatyti bei atpažinti kuo greičiau. Šiuo metu rinkoje populiariausi yra Full HD raiškos monitoriai, tačiau žaidėjams reikėtų rinktis 4K raišką – ne daugiau ir ne mažiau. Tačiau raiška nėra viskas.

Pamirškite 60 Hz dažnio monitorius, kadangi įvykių sūkuryje galite pastebėti, kad vaizdas neatsinaujina taip greitai, kaip norėtųsi – žaidėjai turėtų taikytis į modelius su bent 144 Hz dažniu.

Foto: Unsplash.com

Kompiuterio pelė

Kuo greičiau ir tiksliau valdysite pelę, tuo lengviau žaidimuose atliksite norimus veiksmus. Vos pagalvoję apie žaidimams skirtas kompiuterines peles turbūt įsivaizduojate neįprastų formų, ryškiaspalvėmis lemputėmis padabintas peles, bet tai tikrai nėra vieninteliai skirtumai.

Rinkdamiesi naują pelę atsižvelkite į tai, kaip ją mėgstate laikyti. Dažniausiai pelę laikome riešą padėję ant stalo ir pirštus ištiesę ant pelės, tačiau kiti mėgsta riešą laikyti ant pelės, o mygtukus spaudinėti pirštų galais. Bet kokiu atveju, dizainą rekomenduojama rinktis pagal įpročius.

Įprastai žaidimams skirtos kompiuterinės pelės yra skirstomos į tam tikras rūšis:

  • Šaudyklėms – šios rūšies pelės yra lengvos, jautrios ir ganėtinai paprastos, kadangi šaudykliniuose žaidimuose pelės funkcijų gausa nėra reikalinga
  • Strateginiams – nemažai strateginių žaidimų galima žaisti naudojant vien tik pelę, todėl jos funkcionalumas yra labai svarbus. Šios pelės turi įvairių programuojamų mygtukų šonuose
  • Universali – jeigu žaisti ruošiatės kelių rūšių žaidimus, tada universali (hibridinė) žaidimų kompiuterio pelė jums tiks puikiausiai. Ji yra pakankamai bazinė ir lengva, kad tiktų šaudyklei, tačiau turi keletą šoninių programuojamų mygtukų strateginiams žaidimams.

Reikėtų pabrėžti, kad profesionalūs žaidėjai beveik nenaudoja belaidžių pelių, kad būtų išvengta bet kokio striginėjimo – laidu maitinamos pelės yra spartesnės. Daugiau apie peles galite sužinoti ir įsigyti jas čia.

Foto: Unsplash.com

Profesionaliems žaidimams reikėtų rinktis stacionarų kompiuterį, nes suteikiamas žymiai didesnis lankstumas renkantis priedus ir norint juos patobulinti. Kviečiame apsilankyti internetinėje parduotuvėje Senukai.lt – čia siūlomos įvairių rūšių vaizdo plokštės, monitoriai, įvairūs kompiuterių priedai ir patys žaidimų kompiuteriai geromis kainomis.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.