Kodėl maži „Ryzen“ lustai turi prasmę?

Tikriausi ne vienas esate girdėjęs, kad maži „Ryzen“ lustai yra labai protingas AMD žingsnis, bet gal ne visi iki galo supranta dėl ko taip yra, o pasidomėti išsamiau ir patingėjo. Tokie lustai didžiausią savo pliusą atskleidžia tada, kai galima juos sujungi vienus su kitais ir iš to gauti vieną procesorių. Prieš tokį daugialustį procesorių monolitinis procesorius neturi jokių šansų jei skaičiuojame finansinę naudą ir realiai galimus pagaminti lustus iš vienos silicio plokštės.

Ta tema visai neseniai „AdoredTV“ sukūrė video, tad kviečiame jį pasižiūrėti net ir tuos, kurie supranta dėl ko maži „Ryzen“ lustai yra labai protingas žingsnis.

https://youtu.be/ucMQermB9wQ

5 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Man tai idomu, ar didieji CPU gamintojai savo lab’uose vis dar developina silicio fotonika (https://en.wikipedia.org/wiki/Silicon_photonics).

    Turint daug serdziu, toki kaip Infinity Fabric perdaryti ant optinio trakto su dideliu greiciu ir low latency butu labai prasminga, bet turbut ne viskas taip paprasta, kaip komentare parasyti 🙂

  2. Strelok parašė:

    Labai geras video. Man patinka AMD infinitive fabric ideja labai patinka, nes tai leistu AMD labai supaprastinti gamyba tiek cpu tiek gpu, nes dabar ju vega56 PCB yra tiesiog overengineered daug didesniai itampai, nes tiek vega 56 tiel vega 64 naudoja ta pacia pcb. o infitive fabric leistu prideti kiek nori procesoriu kiekvienam rinkos segmentui. nereiketu gaminti skirtingu procesoriu arba mechaniskai atjungti jiems jungtis kaip kad nvidia su gtx 1070 padare, nes 1080 ir 1070 toki pat procesoriu naudoja.

  3. svabas parašė:

    kodėl šito Specialisto AMD neįdarbina marketinge

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.