Kompiuterių pardavimai pirmame 2022 metų ketvirtyje mažėjo

Palengvėjus logistikos problemoms ir komponentų trūkumui, gamintojams pavyko išspręsti susikaupusių užsakymų problemą, o daugelis darbuotojų taip pat grįžo į biurus. Todėl dabar viskas vyksta sklandžiau, kai kalbame apie kompiuterių tiekimą. Remiantis naujausia „Counterpoint“ ataskaita, 2022 m. I ketvirtį asmeninių kompiuterių tiekimas per metus sumažėjo 4,3 proc. ir siekė 78,7 mln. vienetų. „Counterpoint“ taip pat teigia, kad jų 2021 metų pabaigoje padaryta prognozė apie kompiuterių pardavimus 2022 metais irgi neišsipildys, nes paklausa mažėja.

„Lenovo“ toliau pasaulyje tiekia daugiausiai kompiuterių, nes pirmauja su 18,2 mln. pristatytų vienetų 2022 metų pirmame ketvirtyje. Tai beveik 9,5 proc. mažiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. HP užėmė antrąją vietą su 15,9 mln. pristatytų kompiuterių, t. y. 15,4 proc. mažiau nei pernai. Trečioje ir ketvirtoje vietose atsidūrusių „Dell“ ir „Apple“ tiekimas padidėjo atitinkamai 1,5 proc. ir 7,6 proc.

1 Komentaras

  1. ReaLm parašė:

    Man atrodo, kad mažės kurį laiką, nes dabartiniai kompiuteriai ~8-6 metų senumo, puikiai patenkina poreikius, esminis dalykas, kol neišleis softo supportas kokio šūdo, kuris galės strigdint ir kitaip paveikt poreikius, tol pardavimai nebus dideli.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.