Į kovą su GeForce GTX 670 AMD kelia „gigahercinę“ Radeon HD 7950

Po "Radeon HD 7970 GHz Edition" išleidimo daugiau ar mažiau išsprendusi grėsmingą situaciją kovoje su "GeForce GTX 680", AMD imasi spręsti problemas kylančias iš "GeForce GTX 670" pusės.

Matydama, kad  "Radeon HD 7950" visiškai nesugeba pasipriešinti savo tiesioginiui konkurentui "GeForce GTX 670", įmonė ruošiasi paleisti dar vieną produktą, pasižymintį ≥1.00 GHz taktiniu dažniu. Taip, taip – mes kalbame apie "Radeon HD 7950 GHz Edition". Pastaroji plokštė perims visus techninius parametrus iš "Radeon HD 7950", įskaitant: 1792 šešėlinius procesorius, 112 vienetų tekstūrinių blokų (angl. TMUs), 32 rasterizacijos vienetus (angl. ROPs) ir 384 bitų atminties magistralę. Tikėtina, kad šis modelis turės Powertune technologiją, leidžiančią automatiškai kiek kilstelti branduolio dažnį. Išlieka atviras klausimas, ar AMD taip pat nuspręs padidinti ir atminties dažnį.

"Radeon HD 7950 GHz Edition" laukiama dar šį metų ketvirtį. Tikėtina, kad gamybos kaštų mažinimo sumetimais AMD partneriai pasirinks savo dizaino montažines plokštes (angl. PCB).

"ExPreview" iliustracija

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.