Kriptų valiutų kasimas dabar mažai pelningas

Kripto valiutų vertė, o tuo pačiu ir pelningumas jas kasti, nuo metų pradžios vis važiuoja žemyn. Metų bėgyje matėme kelis kripto valiutų bandymus atsigauti, paskutinis jų buvo liepos pabaigoje, kai „Bitcoin“ vertė pašoko virš 8 tūkst. JAV dolerių, bet tada vėl krito iki beveik 6 tūkst. JAV dolerių, o iš paskos patraukė ir kitos virtualios valiutos. Nuo tada jų kasyba pasidarė mažai pelninga, apie įrangos atsipirkimą net sunku galvoti. Viena iš labai kasamų valiutų yra „Ethereum“, bet kaip ir kitos valiutos, ji prarado nemažą vertės dalį, kuri buvo kritusi iki 260 USD, kai dar sausio 1-ąją „Ethereum“ kainavo apie 1250 USD. Iki „Bitcoin“ paskutinio kritimo „Ethereum“ laikėsi ties maždaug 400 USD riba, bet „Bitcoin“ pajudėjus žemyn, dar daugiau vertės neteko „Ethereum“. Palygimui, „Bitcoin“ neteko maždaug 25 %, o „Ethereum“ 33 % vertės. Dabar kripto valiutos jau kiek atsigauna ir 1 „Ethereum“ kainuoja 300 USD.

Dėl tokių mažų kripto valiutų kainų ir jų kasimas mažai pelningas. Pavyzdžiui, viena RX 580 vaizdo plokštė per dieną uždirba tik maždaug 35 USD centus. Jei tokią vaizdo plokštę būtume pirkę bumo metu, net nesinorėtų skaičiuoti jos atsiperkamumo, nes jis būtų virš 5 metų. Ne ką geriau atrodo ir tokių galiūnų kaip GTX 1080 Ti generuojamas pelnas. Vaizdo plokštė, už kurią kažkada buvo sumokėta tikrai daugiau nei 600 €, dabar per dieną uždirba mažiau nei 50 euro centų.

RX 580

GTX 1080 Ti


13 Komentarai

  1. samanius1124 parašė:

    uzdirbo kam reikejo. na o dabar…o dabar…
    o dabar laukiam nauju vgachachachacha! nu ir nauju rusiu mMmcoinu 😀

  2. Daimonass parašė:

    Na kuris dar vis kasate ? Ar verta ?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Čia kaip pažiūrėsi, jei jau kasi ir esi investavęs tai kaip ir nėra kur dingti, dar kol kas už elektros kainą daugiau gauni. Jei galvojama apie investavimą tai vaizdo plokštę kasimui dabar pirkti nelabai, nebent 100 % esi tikras, kad viskas pakils.

    • Stipena parašė:

      Kad už elektrą į minusą eičiau eth kaina turėtų kristi žemiau 150€. O žiemą išvis px, nemokamas šildymas ir dar pinigų už tai gauni. Na o dėl atsiperkamumo čia jau kokiu kampu pažiūrėsi. Tas kas šviežiai nusipirkęs tai turėtų būt skaudu.

  3. Strelok parašė:

    Ifeelyou apie kazkoki crypto atsigavima kalbejo. :)))

  4. SarzzeR parašė:

    Jau senai nebepelningas. Turiu šiek tiek keletą prikasęs, gruodžio mėnesį gal reiks parduoti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.