Kuriama automatinio „Ryzen“ procesorių spartinimo programėlė

Tie, kurie bent kiek domisi procesorių ar atminties spartinimu ir turi „Ryzen“ procesorių, tikrai yra girdėję „DRAM Calculator for Ryzen“ programėlę, kuri leidžia lengviau spartinti operatyviąją atmintį. „1usmus“ pranešė, kad dirba prie dar vienos programėlės, kuri leis automatiškai spartinti „Ryzen“ procesorius.

Ši programėlė vadinasi „ClockTuner for Ryzen“ ir galės nustatyti, kuris „Ryzen“ procesoriaus CCX yra geresnis. Kiekvieno CCX stabilumas bus nustatomas per kelis žingsnius su greitais Prime95 testais. Tada jam automatiškai bus parenkamas geriausias dažnis ir įtampa. „ClockTuner for Ryzen“ taip pat turės integruotą „Cinebench R20“ testą, kad būtų galima sekti kaip keičiasi sparta.

Jau dabar „ClockTuner for Ryzen“ galėjo išbandyti „Linus Tech Tips“ ir „Guru3D“, bet paprasti naudotojai dar gaus laukti apie mėnesį, nes galutinė programėlės versija pasirodys tik rugsėjį.

 

9 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Realiai čia žmonėms kurie renderina ir panašius dalykus su PC atlieka. Paprastam vartotojui sparta dėl sumažėjusiu vienos gijos greičio kris, nebent ypač geras CPU pakliuvo.

    • BC00 parašė:

      Per daug nesigilinau, bet kodėl per kažkur paprastam vartotojui sparta turi sumažėti? Toks įspūdis, kad softas tiesiog suranda minimalią įtampą, dėl ko didėja all core boost, kartu šiek tiek sumažėja sąnaudos. Ką ir rodo pirmieji testai.

      • SoTOP parašė:

        Kaip sakiau, jeigu tu pvz. renderini tada tau šitoks dalykas padės kai visi branduoliai pilnai apkrauti. Ypač su 3900X ir daugiau branduolių turinčiais CPU.
        Bet jeigu tu naršai internetą/žiūri filmus/žaidi tu prarasi automatinį dažnio pakėlimą kai vienas ar keli branduoliai apkrauti ir šitoks OC nekompensuos to. Nebent turimas CPU yra labai geras ir gali AMD boost dažnius aplenkti, kaip dabar kartais žmonės su pvz. naujesniais 3600 pasiekia 4.4Ghz visų branduolių OC.

  2. Povilas parašė:

    Nezinau, as kiek bandziau ryzen spartint, tai nebent tik del sporto, nes labai mazas pagerejimas… jeigu ten pasikeltu kokia 700mhz tada ok, manau ryzen neapsimoka lyst prie oc.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.