LANVA laimėjo bylą prieš nelegalių filmų platintojus

Pranešama, jog Filmai.us svetainės savininkai, 20-metis uteniškis ir 33 metų kaunietė buvo nuteisti už neteisėtą veiklą internete. Minėtoje svetainėje porelė filmus ne tik kad platino nelegaliai, tačiau ir už tai ėmė tam tikrą mokestį.

Panevėžio apygardos teismas nustatė, kad jie, neturėdami autorių ir gretutinių teisių subjekto ar jų įgalioto asmens leidimo nelegaliai išplatino daugiau kaip 74 tūkstančius filmų kopijų, kurių bendra vertė, pasak LANVA pateiktame ieškinyje, yra apie 736 tūkstančiai litų.

Teigiama, jog uteniškio įkurtos bendrovės sąskaitoje buvo kiek daugiau nei 61 tūkstantis litų, kurie buvo gauti iš nusikalstamos veiklos nelegaliai pardavinėjant filmus. Visi pinigai sąskaitoje areštuoti, 45 tūkstančiai litų atiteks LANVA, o likusi pinigų suma – valstybei.

Teismas griežtai nusikaltusiųjų, išskyrus areštuotas lėšas, nebaudė. Štai minėtas uteniškis privalės šešis mėnesius neatlygintinai dirbti 30 valandų per mėnesį viešųjų darbų, o jo bendrė kaunietė privalės keturis mėnesius neatlygintinai dirbti po 20 valandų per mėnesį.

7 Komentarai

  1. tarciokk parašė:

    Sena naujiena jau 🙂

  2. crooked parašė:

    taip ir reikia tokiems kur piratine produkcija pardavineja, gadina normaliu piratu \"gera\" varda 😀

  3. Crembo parašė:

    Nu, blemba, atsiprašant, pardavinėjana piratinius dalykus? Kas čia per debilizmas.. Ir dar tikisi, kad neįkliūs, blemba..

  4. SB parašė:

    Ten nesilankau, nezinau, bet ar ne Filmai.in panasiu principu driba? Ima pinigus uz piratiniu filmu perziura?

  5. BuGeris parašė:

    Nu ką, megstukui 45k į kišenę.

  6. city50 parašė:

    filmai.in savinikas regis uk sededamas pinigus kala per savo saita.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.