Laukiama atnaujintų „Skylake-X“ procesorių, „Kaby Lake-X“ – be pasekėjo

Gandų lygyje kalbama apie „Intel“ HEDT platformos atnaujinimą. Kalbame apie „Skylake-X“ procesorių, montuojamų į LGA 2066 lizdą pasekėjus. Manoma, kad atnaujinti modeliai neturės architektūrinių patobulinimų, bet pasižymės 150 – 200 MHz didesniais baziniais/Boost dažniais. Be to, IHS dangtelis prie lusto galimai bus prišlietas litavimo būdu, taip atsisakant termo pastos, dėl kurios spartinotojai turi rizikuoti procesoriaus sugadinimu atliekant vadinamą delid’inimą. Kiti šaltiniai turi informacijos, kad „Intel“ ketina paleisti 12-os ir 14-os branduolių Skylake-X procesorius, kurie turės didesnį TDP reitingą, spėjama 275 – 300 W zonoje, ir pasižymės beprecedenčiu našumu tiek vienos gijos, tiek daugiagijuose testuose. Naujos „Cascade Lake“ kartos nukėlimas į 2019 metus sudarė sąlygas trečiojo ir paskutiniojo ketvirčių sandūroje pasirodyti atnaujintiems „Skylake-X“.

Tuo tarpu „Kaby Lake-X“ serijos procesoriai greičiausiai atnaujinti nebus. To priežastis labai paprasta. „Intel“ susidūrė su itin mažais i5-7640X ir i7-7740X procesorių pardavimais, kuriems buvo būtinos brangios LGA 2066 pagrindinės plokštės. Integruotos grafikos atsisakymas lyginant su kitais techniniais praradimais pirkėjų nepriviliojo.

15 Komentarai

  1. svabas parašė:

    IFeelYou, laikas atsinaujint

  2. RedundancyMaster parašė:

    Blyn jei is tiesu bus su pakeltu dazniu visai gundo atsinaujinti mane….

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Gal padarys normalu single PCB + soldered IHS fizini dizaina. Nors greiciausiai tas papildomas 1 doleris gamyboje yra nepakeliama nasta gaminiui, kuris end user’iui ship’inamas uz 1000+ euro 😀

    • IFeelYou parašė:

      +1
      Na bet tie solderinti jau bus nesvarbu, nes po Skylake-X ver. 1 turbūt 80% delid kit’us susipirkę 🙂

      • kernel_panikuoja parašė:

        As tai paslapcia naiviai viliuosi, kad Intel isleis 8C coffee lake’a ir jis bus su soldered IHS, nes su 8C pasta jau taps beda net be OC. Aisku nebus is vis tokio, bet jei butu, iskart imu 🙂

        • IFeelYou parašė:

          8700K tęsinys visai galėtų būti su 8C. Dėl pastos tai įtariu kad jeigu ant 7980XE taupo 1 eur, tai pataupys ir ten.
          Galėsiu delid kit’ą atsiųst, pasidarysi per 3 min 🙂

          • kernel_panikuoja parašė:

            Turesiu omenyje 😉 Siaip as bent is pradziu OC greiciausiai nedarysiu, tai butinybes kaip ir nebus. Be to, jeigu Intel’is nepaleis 8C i mainstream, nemazai sansu, kad R7 2000 series kazka imsiu. Mazai tiketina, bet jei nebus 8C Intel mainstream, gal sudurnavosiu ir pasiimsiu kokia nors entry level X299 motke + 7820X.

            Bus matyt metu gale po visu isleidimu, review ir pan.

            • IFeelYou parašė:

              O rimtai ne geriau būtų tiesiog ramia galva pasiimti kokį Ryzen 2700X su padoriais 8 branduoliais ir normalią nebrangią motininę. Užsidėjus normalų aušinimą, kad ir kokį super tylų (žinau kad mėgsti fanless) BeQuiet 4 Dark Rock Pro pasieksi kokius 4.2+ Ghz ir smagiai dirbsi ilgai ilgai. Nes be overclock’o, tai Intel dažniai nors ir didesni, bet ne tiek jau daug nei antros kartos Ryzen.

              • kernel_panikuoja parašė:

                Is esmes toks mano planas ir yra 🙂 Tik konkretu CPU issirinksiu metu gale. Tiek Intel, tiek AMD platforma mano use case’uose turi ir privalumu, ir trukumu, tai ziuresiu jau grynai pries perkant visas smulkmenas.

  4. BC00 parašė:

    Paskutiniai gandai tokie, kad 2700X boostina 4 GHz all core su X370, kai 1700X tik 3,9 GHz ejo su XFR vienam branduoliui. Jei taip, tai užaštrino AMD Turbo 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.