„LG Display“ pademonstravo ištempiamą ekraną

Išmaniųjų telefonų rinkoje vis labiau populiarėja sulenkiami ekranai, tačiau atsiranda ir kita technologija – ištempiami ekranai. „LG Display“ pademonstravo 12 colių ekrano panelę, kurią galima ištempti iki 14 colių, o paleidus ji susitraukia atgal į 12 colių įstrižainę be pažeidimų.

Tokio tipo lankstūs, tamprūs ekranai (arba „free-form“ ekranai, kaip juos vadina LG) gali būti naudojami drabužiuose ir balduose, nes gali lengvai prisitaikyti prie sudėtingų formų, o dėl gebėjimo išsitempti juos bus patogiau dėvėti (arba sėdėti – jų konstrukcija yra gana patvari).

„LG Display“ numato, kad ekranas bus naudojamas įvairiose pramonės šakose, įskaitant madą, dėvimus prietaisus, mobilumą ir žaidimus. Jis netgi gali rasti vietą automobilių ir orlaivių pramonėje.

Ekranas yra gana kokybiškas, kalbant apie prototipines paneles – 100 ppi pikselių tankis yra panašus į 40 colių 4K televizoriaus pikselių tankį. Be to, jis pasižymi visomis RGB spalvomis. Ekranas pagamintas ant specialaus silicio pagrindo, kuris taip pat naudojamas kontaktiniams lęšiams gaminti. Jame įmontuoti mikro-LED (mažesni nei 40 µm), kurie sujungti ne tiesiais laidais, o S formos spyruoklėmis, kad galėtų išsitempti 20 % ir nesulūžti.

1 Komentaras

  1. EscO parašė:

    nice bet LG akcijos turi krentančią tendenciją :/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.