„LG Display“ teigia, kad „Samsung“ QD OLED ekranai linkę labiau išdegti nei LG WOLED

Sveiki atvykę į Korėjos OLED ekranų gamintojų mūšį, kuriame „LG Display“ teigia, kad „Samsung“ naujieji QD OLED ekranai yra daug jautresni ekrano išdegimui, palyginti su jos pačios WOLED ekranais. Tam tikra prasme LG keršija „Samsung“, nes pastaroji jau kurį laiką kritikuoja LG dėl jos OLED ekranų išdegimo problemos, nors „Samsung“ iki praėjusių metų neturėjo savo OLED gaminių. „LG Display“ daugelį savo teiginių grindžia „Rtings“ atliktais bandymais, kurie dar nėra viešai prieinami, tačiau bendrovė taip pat turi techninį paaiškinimą.

Tiek LG, tiek „Samsung“ OLED panelės yra pagrįstos RGB subpikseliais, kaip ir dauguma LCD panelių, tik skirtumas tas, kad OLED panelės neturi foninio apšvietimo, nes šviesą turi skleisti patys pikseliai. Tačiau RGB subpikseliai didesniuose ekranuose paprastai būna nepakankamai ryškūs, todėl LG į savo WOLED paneles įtraukė baltus subpikselius, dėl kurių „Samsung“ taip pat išsakė kritiką. Tačiau „Samsung“ QD OLED ekranuose už kvantinių taškų sluoksnio naudojamas mėlynas OLED sluoksnis, todėl vaizdas juose turėtų būti ryškesnis nei LG WOLED ekranuose. LG dabar teigia, kad dėl to, jog „Samsung“ ėmė naudoti grynus RGB subpikselinius elementus, kiekvienas subpikselis statiniuose vaizduose patiria daug didesnį krūvį nei jos WOLED dizainas, o tai savo ruožtu sukelia ekrano išdegimą. Akivaizdu, kad „LG Display“ praėjusią savaitę bendrovės surengtoje internetinėje spaudos konferencijoje daugiau detalių nepateikė, todėl teks palaukti ir pažiūrėti, ką „Rtings“ atskleis savo ilgalaikių bandymų atnaujinime, kuris turėtų pasirodyti kažkada šį mėnesį.

7 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Oho kokia naujiena. Nuo kada konkurentai teigiamai atsiliepia? Labai jau biased position 🙂

  2. procc parašė:

    Skaitau šį straipsnį, per išdegusį LG IPS monitorių , kuris degti kraštuose pradėjo daug maž po 6 metų naudojimo.

  3. BC00 parašė:

    Išdegimas ir teksto liejimasis – dvi OLED negandos, kurios trukdo būti OLEDams pilnavertiškai geriausiems get kokiame panaudojime.

  4. Atavar parašė:

    Ghehe, o mano last gen Panasonic plazma kaip neiždega niekur, taip neišdega. Jau 11 metų. Na OK OK labai labai pasistengus galima LRT ženkliuką tam tikromis aplinkybėmis pamatyti.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.