„LG“ planuose – besilankstantys, susilankstantys, susivyniojantys ekranai

Jau daugelį metų kalbama apie išmaniuosius telefonus su lanksčiais ekranais. 2013 metais netgi išvydome pirmuosius du įrenginius išlenktais ekranais – „LG G Flex“ ir „Samsung Galaxy Round“.

Jie pademonstravo, kokios gali būti  ekranų technologijos, bet kaip tikėtasi ateityje viskas bus kitaip. Mobiliųjų telefonų pasaulis juda nepaprastai  greitai, tad jau kitais metais galima tikėtis naujos ekranų technologijos. Bent jau taip planuoja „LG Display“.

„LG“ ekranų gamybos padalinys nori panaudoti P-OLED technologiją, kad sukurtų išsilenkiančius, susilankstančius ir susivyniojančius ekranus 2017 metams. P-OLED (arba polimerinis OLED) yra OLED įrenginys, pagamintas iš polimerinių medžiagų. P-OLED naudojamas plastiko dengiamasis paviršius, priešingai nei kituose OLED pagrinduose, kuriuose naudojamas stiklas. „LG“ teigia, kad P-OLED pagrindu pagaminti ekranai yra paprastesni, plonesni ir lengvesni lyginant su stiklo OLED ar LCD. Jis taip pat suteikia plokštei tvirtumo, todėl tokie ekranai mažiau linkę sulūžti.

Kompanija žinoma džiūgauja dėl P-OLED technologijos, nes tai potencialiai „vaidins svarbų vaidmenį žmogaus kasdieniniame gyvenime ateityje“. Kalbant apie ateitį, kitais metais turėtų pasirodyti „LG G Flex“ įpėdinis, kurio ekranas iš tikrųjų galės išsilenkti.

Taigi, 2017 metais (o gal ir vėliau, atkreipiant dėmesį į tai, kad paprastai tokių dalykų terminai būna atidėliojami), mes galėsime išvysti  susilankstančius ekranus nešiojamiesiems kompiuteriams ir susivyniojančius – planšetiniams kompiuteriams ir televizoriams. Bet iki tol P-OLED technologija turėtų debiutuoti „normaliuose“ planšetiniuose kompiuteriuose veikiausiai 2015 metų pabaigoje arba 2016 metais. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.