Linkomanija atkirsta nuo pajamų šaltinio

Prieš piratavimą Lietuvoje kovojančios organizacijos vieningai su džiaugsmu praneša, kad piratinę medžiagą platinanti svetainė, žinoma Linkomanija vardu, prarado savo pajamų šaltinį, nes ją lankantys vartotojai nebeturi galimybės paaukoti pinigų.

Tai patvirtinto ir pats tinklapis: „Su (džiaugsmu) liūdesiu norime pranešti, kad pikti dėdės liepė mūsų partneriams (per kuriuos mes rinkome jūsų paramą) užšaldyti mūsų sąskaitą, todėl laikinai neturime galimybių priimti paramą. Mes Jus informuosime, kai vėl bus įmanoma paremti mūsų projektą, o kol kas kaip nors…”

Kaip pranešama, Linkomanijos sąskaitą prokurorai „užšaldė“ dėl Acme pateikto ieškinio dėl galimo piratinės produkcijos platinimo. Kaip žinia, paramą piratinę produkciją platinančiam tinklapiui vartotojai pervesdavo per mokėjimų sistemą Mokėjimai.lt, kuri buvo priversta „užšaldyti“ sąskaitą.

6 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Šiaip Linkomanija nieko neplatina. Ji tik talpina torrent failus. Pačių nelegalių failų ji netalpina – kaip ir visi torrent saitai.
    Išvis, negalima sakyt „talpina“ apie torentus. Nes tai nėra vienas serveris kuris „turi“ vieną failą ir visi iš jo siunčiasi.

  2. SB parašė:

    Crembo>Aš ir nerašau, kad talpina. Mano nuomone, jie platina reikiamas rinkmenas, kad gauti piratinę produkciją.

  3. nanoWorld parašė:

    Savaime suprantama, kad jie platina (kam nepatinka sis zodis, galiu perfrazuoti – dalyvauja platinimo procese t.y. platina 🙂 ), nes tracker\’is yra BitTorrent architekturos dalis ir sitoj vietoj nereikia uzsiimti filosofavimais.

    Kitvavertus, tos saskaitos uzsaldymas yra niekinis pasiekimas – susidaro toks vaizdas, lyg joje buvo daromi milijonai. Realiai, turbut nuo uzmokescio uz serverio paslaugas, nekas ten ir likdavo kazkam is tu aukojimu…

  4. Crembo parašė:

    nanoWorld – trakeris nėra būtinas torrentams. Geras pavyzdys yra TPB – jie naudoja magnet linkus. Trakeris išvis čia nedalyvauja.

  5. nanoWorld parašė:

    Tai esmes nekeicia. Techniniu poziuriu, veikiantis tracker\’is yra paskirstytos sistemos dalis ir dalyvauja bendram skaitmeninio turinio dalinimosi procese, nesvarbu, kad pats tiesiogiai netalpina turinio, ar kad nera butinas. O kadangi yra paskirstytos sistemos dalis, tai ir tarnauja bendrai visos sistemos paskirciai – dalintis/platinti turini.

    O filosofiniu poziuriu, galima cia prisimastyt visko, su visokiais \"argumentais\" kaip kad \"as tik teikiu informacija kur yra turinys, o pats jo neturiu, tai neesu kaltas\" ir pan.

  6. SB parašė:

    nanoWorld gerai pastebejo. Warez tinklapiai, kurie jau nebemadingi, irgi talpina viska ne pas save, o failu talpyklose, taciau kaip yra nelegalus, taip yra.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.