„Linux“ papildyme netyčia pasidalinta daug informacijos apie „Navi 31“

Iki šiol apie RDNA3 architektūrą gandų nėra tiek daug. Tačiau atrodo, kad pati AMD padarė netikėtą klaidą su „AMDGPU Linux“ tvarkyklėms, kurią iš karto pastebėjo „Kepler“ ir kiti gandų skleidėjai.

Pataisyme nurodytas MCD_INSTANCE_NUM, kuris yra numanomas RDNA3 architektūros „Navi 31 Navi“ atminties komplekso / valdiklio lustų skaičius. Įdomu tai, kad vos po savaitės AMD pakeitė MCD į UMC_NODE, matyt, norėdama paslėpti nutekėjimą.

Jei tai tiesa, tai patvirtintų ankstesnius gandus, kad „Navi 31“ turi vieną GCD (Graphics Complex Die) ir šešis MCD. Galiausiai tai reiškia, kad plokštė turi 384 bitų atminties magistralę ir greičiausiai iš viso 192 MB „Infinity Cache“ arba gal net 384 MB, jei AMD ant kiekvieno MCD naudotų papildomą „V-Cache“, kaip teigia „Kepler“.

Naudojant 384 bitų atminties magistralę ir GDDR6 atmintį, veikiančią tik 18 Gb/s sparta, „Radeon RX 7900“ serijos flagmano duomenų pralaidumas siektų net 864 GB/s, t. y. 50 % daugiau nei pas RX 6950XT. Į šią vertę neįskaičiuotas „Infinity Cache“ spartinančiosios atmintinės pralaidumas. Be to, 192 MB „Infinity Cache“ dydis būtų 50 % didesnis nei pas „Navi 21“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.