Lisa Su patvirtino, kad šiemet tikrai sulauksime „Navi“

Apie „Navi“ vaizdo plokštes girdime jau ne pirmą kartą. Įvairiuose ganduose netgi buvo minima šių vaizdo plokščių sparta ir kaina. „Navi“ gali būti AMD išsigelbėjimas vaizdo plokščių segmente, bent jau to visi tikisi.

AMD generalinė direktorė, Lisa Su, finansinės ataskaitos konferencinio pranešimo metu atskleidė, kad jų vaizdo plokščių segmentas išgyvens sunkius laikus pirmame 2019 metų ketvirtyje, o sekančiame ketvirtyje jau kiek atsigaus. Visa tai lemia, kad tiekimo grandinėje vis dar yra daug neparduotų vaizdo plokščių. Lisa Su taip pat prasitarė, kad šiais metais sulauksime naujų produktų šiame segmente. Tai ir bus „Navi“ architektūros vaizdo plokštės. Tikėtina, kad „Navi“ grafikos kortos bus išleidžiamos „Computex 2019“ parodos metu, arba bent jau atskleidžiamos.

Tikėtina, kad „Navi“ architektūra pagaliau leis luste panaudoti daugiu nei 64 vykdomuosius blokus, būtent šios ribos dabar negali peržengti esamos GCN architektūros grafikos procesoriai. Tiesa, pirmiausia turi pasirodyti tik vidutinės spartos produktai, o tik paskui jau kažkas galingesnio.

5 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    Jei naudos HBM, tai vel rip 😀

  2. Guja parašė:

    Konkurencinė aplinka gal pagaliau šiek tiek pagerės..gal..

  3. neblogai parašė:

    Kiek žinau, 64CU nėra patvirtinta kaip riba. Kas yra patvirtinta- tai 4 Compute Engines riba, į kuriuos pridėjus per daug CU, tapdavo problema aprūpinti juos darbu (Fiji). Vega10 bandė tą aprūpinimą išspręsti, bet išleidus pasirodė, kad nesigauna to įjungti- taigi greičiai liko kaip Fiji, tik veikiantis aukštesniu dažniu.

    Kas dėl išleidimo laiko- Lisa Su apie pajamas antrą pusmetį, lyginant su 2 ketvirčiu, atsiliepė kad ‘visi 7nm gaminiai antrą pusmetį bus gaminami pilnu greičiu’. Tai gal išleidimai antro ketvirčio pabaigoje, arba trečio pradžioje?

    O dėl konkurencinės aplinkos pagerėjimo- tai GTX1660Ti žada būti už $280 su ~GTX1070 greičiu, ir RTX2060 yra už $350, ir tai yra geros kainos, kai pilnas lustas, RTX2070, parduodamas net už $500. nVidia turbūt spėja, kad būtent su GTX1660Ti bei GTX2060 varžysis šių metų Navi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.