Lustų gamyba brangsta iki 20 %

Digitimes“ praneša dar vieną nemalonią žinią, lustu gamybos kainos ir toliau auga. Teigiama, kad brangimas siekia iki 20 %, o padidėjusias kainas tokios kompanijos kaip AMD, „Intel“ ir NVIDIA perkels ant pirkėjų pečių. Šis kainų padidėjimas palies ne tik grafikos procesorius (vaizdo plokštes), bet ir įprastus procesorius. Kainas kelti taip pat verčia ir stipriai išaugusios siuntimo kainos, kurios padidėjo kelis kartus.

TSMC jau padidino 7 nm, 6 nm ir 5 nm litografijų gamybos kainas, o tai palies ne tik esamus bet ir būsimus produktus. TSMC paslaugomis naudojasi ne tik AMD, sekančios kartos lustus ten žada gaminti ir NVIDIA, kuriai teko sumokėti didelį avansą, kad gautų vietos ant 5 nm gamybos konvejerių. „Intel“ labai greitai išleis savo ARC diskrečias vaizdo plokštes, jos irgi bus gaminamos pas TSMC, naudojant 6 nm litografiją.

Dėl šių lustų gamybos kainų kilimo, žinoma, brangs ir galutiniai produktai. Teigiama, kad 2022 metais vaizdo plokščių ir procesorių pasiūla turėtų gerėti, bet kainos gali išlikti tokios pat aukštos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.