Manoma, kad AMD dar ilgai išlaikys dominavimą

Artimi vaizdo posistemių gamintojui nVidia šaltiniai pranešė, jog kompanija ketina nukelti spartesnių GTX 470 ir GTX 480 pasekėjų pasirodymą. Mes kalbame apie du lustus turinčias vaizdo plokštes pagrįstas Fermi architektūra.

Kompanija kiek ankščiau yra skelbusi, kad pristatyti dvigubą Fermi architektūros galiūną jai prireiks iki dviejų mėnesių nuo pirmųjų produktų pasirodymo. Aiškėja, kad taip nenutiks ir galimas daiktas, kad kompanija sutelks dėmesį į kitus segmentus, o spartesni posistemiai pasirodys nebent trečiajame šių metų ketvirtyje.

Tikint įvairiais pranešimais internete, nVidia GeForce GTX 480 nėra pajėgi įveikti dvigubą AMD Radeon HD 5970 posistemį. Tai perša išvadą, kad AMD ir toliau galės mėgautis sparčiausios vaizdo plokštės rinkoje karūna. Galime priminti, kad AMD Radeon HD 5970 pasirodė dar praėjusių metų lapkritį, tad šis vaizdo posistemis ketina savo vienvaldysdę išlaikyti kiek ilgiau nei pusę metų.

13 Komentarai

  1. pcnewslt parašė:

    Netikejau kad taip bus, bet AMD pavare su HD5xxx serija. Bet visdelto noris kovos ir is nvidia puses, bet pakolkas teks pakentet 🙂

  2. Vytautas parašė:

    nVidia vėl nukėlė plokščių išleidimą? Kaip NETIKĖTA. 😀
    Ne, jei rimtai, tai nieko gero čia.

  3. Deft parašė:

    Ne AMD pavare, o nvidia sufeilino, dabar kainos debiliskos per juos.

  4. Creative64x2 parašė:

    Tai aišku kad viena GTX480 neįveiks 5970. Niekada 1 negali įveikti 2(ta taisyklė negalioja Check\’ui Norris\’ui 😀 )
    Vytautai nieko ji neatidėjo, čia tik vėl gandai. O jei dar rimčiau tai tu nieko gero 😀

  5. boska parašė:

    gtx480 irgi yra is dvieju lustu, tad nesvaik. kad nesazininga…

  6. Creative64x2 parašė:

    Boska gal geriau kišk savo galvą į BOSH skalbyklę neskleidęs erezijų su nešvaria galva?

  7. SoTOP parašė:

    Niekada 1 negali įveikti 2. Creative64x2, nvidia vis dar bando sitai paneigti 🙂 Bet kuo toliau tuo labiau nesiseka.

  8. pushaz parašė:

    \"Artimi vaizdo posistemių gamintojui nVidia šaltiniai pranešė, jog kompanija ketina nukelti spartesnių GTX 470 ir GTX 480 pasekėjų pasirodymą\" – nukelti? 😀 LOL
    Buvo jau senai kalbeta,kad dvigubas Fermis pasirodys po keliu men po situ isleidimo,tai apie koki nukelima cia vel skiedziama? 😀
    Kuo toliau tuo daugiau briedo is SB 😀 Bet matau yra tikinciu,nu sekmes 😉

    boska – stebetinas informacijos patikimumas 😀 (speju is nekaikuriu cia daznai besilankanciu isgirdai situos \"faktus\" )

    Sotop – sakyciau atvirksciai – kuo toliau,tuo daugiau zmoniu supranta ir mato,kad tos 2 viename vga yra bevertes praktiskai (apart overkclokeriu siekanciu rekordu ir tu,kurie neskaiciuoja $$$)- amzinos problemos su draiveriais,amzinas nesuderinamumas,nera dvigubo spartos prieaugio ir t.t. Galu gale nera ka zaisti – apart pigiu ir lievu konsoliu portu,kuriuos puikiai veza 2m senumo vga.DX11?Kur jis?Nemaciau dar nieko is to DX11,del kurio reiketu pirkti DX11 vga.Speju ir nepamatysim greiciausiu metu.

  9. SoTOP parašė:

    As ir nesakau kad dual GPU sprendimai man patinka. As va zaidziu Dragon Age su savo laptopo 9600M GT medium nustatymais ir man per akis. Isvis, tie dual GPU tai yra tik del to, kad ATI ar nvidia galetu pasigirti turinti greiciausia VGA. Jei ne tokie gamintoju norai praktiskai nebutu priezasciu daryti dual GPU, nes didelio pelno is ju paprastai nebuna, o ju greiti realiai isnaudoja nebent 30\" monikai, ir tai tik tada kai gerai veikia CF ar SLI.

  10. Creative64x2 parašė:

    O ar negalėtų padaryt 2GPU matomus kaip 1? ten kažkokia mikroschema paskirstytų ir nebūtų tiek problemų su draivais.
    Kai 1core CPU nebegalėjo tobulėti ir pradėjo leist 2core tai AMD buvo sumastę padaryt 2core, bet matomą kaip 1, tačiau kažkodėl atšaukė tokius planus. Reik tikėtis kad GPU tą pritaikys

  11. SB parašė:

    pushaz>O ką aš tekste rašau? Tą patį, ką tu, tik tai, jog pasirodė nauja informacija, jog iki dviejų mėnesių nVidia neužteks.

  12. tomaxsas parašė:

    Creative64x2: jei tai būtų pigiau/efektyviau nemanai kad jie taip seniai būtų padarę?

  13. kasharas parašė:

    nVidia – the way it\’s ment to be delayed 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.