MeeGo Nokia flagmanuose turėtų pakeisti Symbian

Apie tai, kad Nokia savo aukštos klasės išmaniuosiuose telefonuose žada nebenaudoti Symbian operacinės sistemos mes esame rašę ir ankščiau, o dabar aiškėja, kas konkrečiai Nokia N serijoje pakeis šią įsišaknijusią operacinę sistemą.

Teigiama, kad Nokia N8 bus paskutinis iš N šeimos atstovų, kuriame vis dar veiks Symbian operacinė sistema. Kalbėdamas su Reuters Nokia atstovas pareiškė, kad artimiausioje ateityje N serijos atstovai bus grindžiami MeeGo operacine sistema, nes Symbian populiarumas mažėja, o gamintojų, kurie naudoja kitas operacines sistemas, populiarumas auga.

Gamintojai skundžiasi, kad Symbian operacinę sistemą nėra lengva pritaikyti mobiliems įrenginiams, kurie turi lietimui jautrų ekraną. Nieko keisto, kad šios operacinės sistemos jau visiškai atsisakė Samsung bei Sony Ericsson, kurie pasirinks kitas alternatyvas. Taip pat rinkoje nuo šiol bus trys operacinės sistemos pagrįstos Linux pagrindu – Google Android, Palm webOS ir Nokia MeeGo.

13 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Tai, kad dar eina kalbos apie N9 modeli su qwerty klaviatura ir kuris bus varomas tuo paciu s^3.

    O siaip kazkaip nekelia pasitikejimas tuos naujos OS. Pagal apklausa dauguma renkasi androida visgi ir telefonu kaip grybai dygsta su juo. Sekantis mano touchas kitamet bus ko gero androidas. Noriu flash playerio 10.1, hdmi, super amoled ekrano, dual core snapdragono, xvid, mkv playerio. Vat toks bus sekantis tlf mano 😀

  2. Pasisiauses parašė:

    O tai manai, kad Nokia turėtų pasilikti su Symbianu, kuris šiandien palyginti su konkurentų OS yra visiškas mėšlas, kuriam dar ir programų jau niekas nebekuria praktiškai?
    Laikas eina, progresas nestovi. Todėl Microsoft ir išleidžia Windows Phone 7. Laikas ir Nokijai žengti žingsnį į priekį.
    Tik juokinga, kad dar neišleistas telefonas vistiek bus su Symbian… Čia tas pats būtų, jei koks Dell išleistų naują laptopų seriją su Windows XP…

  3. nanoWorld parašė:

    Sia OS kuria Intel ir Nokia, tad as asmeniskai ja kaip pacia OS pasitikiu, o kaip seksis jai rinkoje matysime 🙂 Matyt reikes dar kazkiek laiko, kol atsiras programines irangos asortimentas ir apskritai svoris rinkoje per naujus telefonu modelius. Neesu telefonu korifejus, bet man tiesiog smagu, kad Linux yra vis labiau pastebimas stambiujiu IT zaideju.

  4. Fostil parašė:

    Pasisiauses cia parodei koks esi apple fanbojus. Apie symbian^3 matos nieko neskaites ir jau poli dergti. Jei manai, kad nieks nebekuria programu tai labai klysti. Symbian nera skirtas ispampeliams amerikonams, cia nieks nekuria tokiu buku programu kaip zip ziebtuveliu imitatoriu ar pan sh, bent jau nesigiria tokiom nsm. Pasidomek spb mobile shell, wikitude, slideit, ipmart forumu.

  5. Linas parašė:

    Aš vien už tai, jog MeeGo yra linux, o linux yra manau geriau nei senas symbian. Pats naudoju daugeli metu Symbian, tačiau iš esmės jis mažai keičiasi.(Ne is vizualines puses). Turbut daugelis matete, kiek sauniu dalykeliu galima nuveikti su N900

  6. doomas parašė:

    Symbian ^3 yra tas pats apgailetinas, stringantis, crashinantis symbian\’as, tik graziau atrodantis. Programu pasirinkimas taip pat apgailetinas (t.y. GERU programu pasirinkimo nera praktiskai). Symbiana galima palygint su Vista, kuri sukasi ant per silpno PC. Android visa galva pranasesnis, net ir iOS, ir manau MeeGo, nors nesu jo bandes.

  7. Pasisiauses parašė:

    Fostil,
    be asmeninių įžeidinėjimų matau nuomonės išreikšti nemoki. tikėkimės, kad užaugęs išmoksi.
    Visų pirma prie ko čia Apple? Man patinka Android, Palm WebOS, Windows Phone 7. Tai gal nereikia čia kitiems klijuoti kvailų etikečių.
    Šiaip tai žinok, kai net patys didžiausi gerbėjai nusisuka nuo Symbian ir Nokia, tai labai daug ką pasako. Pasiskaityk čia: http://www.symbian-guru.com/welcome/2010/07/symbian-guru-com-is-over.html

  8. Fostil parašė:

    Nelabai supratau kur cia izeidziau kazka, shudu kaip ir neisvadinau niekur? Kai apple temoi dauguma stume ant ipgono, tu labai isdidziai ji gynei, o dabar pats ka darai cia m? Gal su tais ispampeliais perdejau, bet amerikonai juk tokie ir yra.

    O siaip jus ka turite omenyje geros programos? Zaidimai? Jei zaidimai jum svarbiausia, tai iOs taip daug pranasesnis uz kitas os. Vieninteli ka zinau is iOs geru programu tai boot loaderis, su kuria iraso antra os- android.

  9. Pasisiauses parašė:

    Aš ant Nokia nevarau 🙂 Aš manau, kad labai gerai jie (Nokia) daro, kad atsisako Symbian ir pereina ant naujos OS, kuri, tikėkimės, bus daug geresnė už Symbian. Symbian yra jau pasenęs šlamštas, kuris dabar tik gadina Nokia įvaizdį.

  10. hangman parašė:

    Symbian OS pasenusi, ir labai sunkiai kuriama OS, symbian programu kurimas tikrai nera toks spartus kaip iOS, AdroidOS, ar tas pats MeeGo, vien pats faktas kad per toki trumpa laiko android tiek daug pasieke, o symbian iki siol dar nera normaliai pritaikyta touch ekranams, o pats MeeGo tikrai bus svarus zingsnis telefonu rinkoje, nes tai juk Nokia ir Intel, ir tai juk is esmes yra 6 versija sios OS, manau tai daug ka sako. O del amerikieciu, kodel reikia ant ju stumti ? Ir kodel jir ispampeliai, telefonas turi buti labai patogus, greitai veikti, ir kt. Kiekvienas kuris ismano ir kuriam leistu rinktis tarp nokia su sumbian\’a ir pvz.: htc su android beabejo daugelis pasirinkti telefona su android. Nes tai linux kernel based OS. Vienas sitas dalykas daugybe dalyku suteikia. Ir pats GUI symbiano, valdymas ir visa kita jau pasene, kazkada tai buvo geras produktas, dabar jau nebe.

  11. doomas parašė:

    Prie ko cia zaidimai? Turiu omeny programas (nors net ir zaidimai ne kokie, nera ir 3D spartintuvo). Symbianas buvo geras nokia 7650 laikais t.y. tik pasirodes, bet per tiek metu (jau net nebepamenu kiek praejo xD) praktiskai nepazenge i prieky, s^3 nieko ypatingo neturi…

  12. Fostil parašė:

    doomas tai prasau ivardink ka tu laikai GEROM programom? Man kaip bukam paaiskink ka tu nori su telefonu nuveikt, jei zaidimai tada dzin? Photoshop\’a, autocad, eclipse, 3ds max ant kitu os tada yra?

    Man smartphonas yra labiau multimedijos grotuvas, skirtas ne tik paskambinti, bet ir praleisti laika kai tenka kur laukt, ilyst i interneta greitai kai reikia, kitaip sakant netbookas mini.

  13. Pasisiauses parašė:

    Geros programos tai tos, kurios ne tik naudingos, bet ir gerai padarytos (geras dizainas, geras usability). Keletas tokių:
    dropbox, navigacijos ir kelioninės programos, wirless mass storage programos (Discover Pro), augmented reality, Air Video, naujienu portalu programos (Lrytas, 15min, Engadget, NYTimes ir t.t.), finansų apskaitos programos, remote control (Team Viewer, WinAdmin, LogMeIn), sveikatingumo ir fitneso programos, edukacinės programos, medicininės programos, nuotraukų redaktoriai, piešimo programos, internetinis radijas (last.fm, Pandora) ir t.t.
    O kur dar žaidimai…..

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.