„Mendocino“ turės silpną grafiką ir nebus „Steam Deck“ APU konkurentas

Apie „Mendocino“ šią savaitę „Computex“ parodoje paskelbė AMD. Tai naujas mažos galios „Zen 2“ APU su RDNA2 grafika. Tokia neįprasta naujo procesoriaus konfigūracija jau naudojama „Valve“ rankinėje žaidimų konsolėje „Steam Deck“. Todėl AMD pristačius panašios specifikacijos keturių branduolių APU, buvo galima daryti prielaidą, kad „Mendocino“ ir „Van Gogh“ gali sieti ne tik architektūra.

AMD jau patvirtino, kad tai du skirtingi procesoriai, tačiau bendrovė nepateikė išsamių „Mendocino“ RDNA2 grafikos posistemės specifikacijų. Pasak Golden Pig Upgrade, „Mendocino“ turi kur kas mažiau vykdomųjų vienetų grafikos posistemėje. Pranešama, kad grafiką sudarys tik 2 vykdomieji vienetai, t. y. keturis kartus mažiau nei „Van Gogh“.

Tą pačią informaciją patvirtino ir „Angstronomics“. Teigiama, kad „Mendocino“ turi tik 1 „WorkGroup“ grafikos procesorių bloką. RDNA2 architektūroje kiekvienas WGP turi du skaičiavimo vienetus, todėl viskas tampa aišku.

Priminsime, kad „Mendocino“ lustas yra skirtas pigiems, ploniems nešiojamiems kompiuteriams. Į šiuos procesorius reikėtų žvelgti, kaip „Intel Atom“ šeimos konkurentus.

8 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Čia kažkas „lost in transition“. 2 CU visiškai nelogiška, net elementarūs staliniai Zen4 turės 4 CU. Greičiausiai čia sumaišyta 2 CU ir 2 WGP.

    • SoTOP parašė:

      Pagal nutekėjusias skaidres iš tikrųjų tik 2 CU. Neįtikėtina koks siaubas.

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Nori padaryt kuo mažesnį lustą, video rodymui užteks ir kokiam robloxui vaikams ir gerai bus.

      • kernelis parašė:

        Mendocino is esmes yra skirtas pakeisti Dalí/Pollock, kas principe reiskia konkuruoti su Intel Celeron/Pentium. To iGPU esmine funkcija yra teikti media engine’a hardware’iniam dekodavimui, o ne geimint. Visas pointas sito APU yra maza kaina, geras periferiju integruotumas ir low power (kas reiskia maza MB BOM kaina). Viskas cia normaliai mano galva 🙂

        Siaubas yra labiau shortage’ai eiliniai AMD. Nesiojamu su 6800U/6600U turbut vel iki ziemos lauksim ir bus kokie 2 lenovo modeliai…

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Aha visiems tikrai įdomu kur 6X00U procesoriai ir nešiojami kompiuteriai, bet nieko nėra. Šiaip nelabai ir 6X00H laptopų prekyboje yra. Kažkoks keistas išleidimas.

        • neblogai parašė:

          Tikrai nemaniau, kad AMD darys APU pigiausiems nešiojamiems ant 6nm taip greitai. Juk jei SteamDeck bus gaminamas milijonais, tai bus daug lustų atlikusių dėl defektų. Dar AMD turi Picasso, kuris gaminamas Tesloms- ten irgi nuo milijoninės gamybos, atlikusių lustų turėtų būti daug. Taigi atrodytų, AMD galėjo apsieiti be naujo 6nm lusto pigienoms.
          O su Rembrandt- taip pat keisti reikalai. Net jei užkurs rimčiau gamybą antroje metų pusėje, jau eina kalbos apie jį pakeisiantį naują Phoenix lustą (pats R.Hallock būtent taip išdėliojo kitų metų APU: Mendocino, Phoenix, Dragon range).

          • kernelis parašė:

            TSMC N6/N7 yield’as labai geras. Defektuotu Steam Deck’o aka Van Gogh APU jokiais budais nepakaktu pigiu nesiojamu SKU isleidimui. Na, nebent AMD nesiruosia normaliam isleidimui, o paleis maza kieki is brokuotu – tada gal. Man labiau panasu i tai, kad nureze 6CU del silicio ploto ir tiek. Bus matyt – paaiskes veliau po chip’o analiziu ir rentgeno 😀

            • kernelis parašė:

              Kitas dalykas, Valve gali tureti exclusive teises i 8CU modeli. Viskas priklauso nuo to, koki semi-custom kontrakta pasirase. Ivertinus kaip greitai atsirastu visokie AYANEO variantai su tokiu off-the-shelf APU, visai imanoma.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.