„Mercury Research“: AMD tenka 18,3 % stalinių kompiuterių rinkos

Pagal įvairią statistiką, AMD vis didina procesorių rinkos dalis stalinių kompiuterių, serverių ar mobiliuose segmentuose. „Mercury Research“ skelbia 2019 metų ketvirto ketvirčio procesorių rinkos duomenis, o čia galime pastebėti seną tendenciją – AMD rinkos dalis auga.

Serverių rinkoje AMD paskutiniame 2019 metų ketvirtyje iš „Intel“ atsikovojo 0,2 % rinkos, o per visus metus 1,4 %. Dabar kompanijai tenka 4,5 % serverių rinkos. Stalinių kompiuterių segmente AMD rinkos dalis didesnė, čia kompanijai tenka 18,3 % pyrago dalies. Per paskutinį ketvirtį AMD savo dalį didino 0,3 %, o per visus 2019 metus rinkos dalis išaugo 2,4 %. Nešiojamų kompiuterių segmente AMD atrodo gan neblogai su 16,2 % rinkos dalimi. Per paskutinį 2019 metų ketvirtį AMD rinkos dalis augo 1,5 %, o per visus metus net 4 %.

Skaičiuojama, kad bendrai AMD tenka 15,5 % x86 procesorių rinkos. Per paskutinius metus AMD savo rinkos dalį padidino 3,2 %. Tai reiškia, kad būtent tiek neteko „Intel“.

7 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Nustebino, kad AMD tiek daug ant mobile turi rinkos dalies. Galvojau, kad tikrai dar vienaženkliai skaičiai.

    • pasimetes parašė:

      Dėl ko? Vien aš kiek įsiūliau AMD nešiojamų kompiuterių.:D

      • kernelis parašė:

        Keistai atrodo tai, kad nesiojamu ir desktop’u share’a skiria vos 2%, nors nesiojamuose AMD daug maziau konkurencingesnis (nesneku apie tika isejusi Ranoir, bet iki siol) ir turi palyginti nedaug pasirinkimo. Kitavertus, uzmetus i Amazon best selling laptops, ten yra keletas modeliu net su senobiniu AMD A9 – tai jo gal 😀

        • pasimetes parašė:

          Pasirinkimo nedaug, bet aplamai laisvės tuose nešiojamuose nėra. Kartais gaunasi tokios nišos, kur nėra pasirinkimo kokį procesorių imti. O labiausiai, tai užnisa ssd talpos, kur dar grūda 256gb, vietoj 500gb arba tik hdd įdėtas.
          O šiaip tai vis vien manau didesnė rinka yra nešiojamų, dėl patogumo ir kitų aspektų.

  2. BC00 parašė:

    Sakyčiau sunkiai sekasi atkovoti, labai sunkiai pagal tai, kiek Ryzen dabar yra konkurencingas. OEM’ai daro savo…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.