„Meta“ grasina uždaryti „Facebook“ ir „Instagram“ Europos regionui

Remiantis „Euronews Next“ ataskaita, „Meta“ grasina uždaryti savo „Facebook“ ir „Instagram“ socialinius tinklus Europos regionui. Visa tai dėl įvedamų naujų reguliavimo priemonių, neleidžiančių „Meta“ siųsti, saugoti ar apdoroti europiečių duomenų JAV serveriuose. Neseniai „Meta“ paskelbė savo metinę ataskaitą, kurioje teigė, kad tikėtina, kad jai pavyks pasiekti naują susitarimą su Europos reguliuotojais, tačiau jei nepavyks, Europoje teks uždaryti „Facebook“ ir „Instagram“.

Anksčiau „Meta“ galėjo siųsti, saugoti ir apdoroti Europos naudotojų duomenis JAV serveriuose, tačiau 2020 metų liepą Europos Teisingumo Teismas anuliavo pirminę šalių sutartį ir įvedė naują politiką, kuri tiesiog nutraukė „Meta“ duomenų rinkimą. Teisės institucijos teigė, kad ankstesnis standartas buvo neveiksmingas saugant europiečių privatumą, todėl yra daromas pakeitimas. Europos Komisijos atstovas patikino visuomenę, kad naujo susitarimo tarp JAV ir ES užtikrinimas yra didžiausias prioritetas.

12 Komentarai

  1. Hidraulinis parašė:

    Tegul nutraukia kokios bedos. Patiem blogiau tik bus. Palyginus kokios finansines bedos del baltarusijos ir kinijos, mus uzklups, tai cia juokas. Nebus ju, bus kazkas kitas.

    • nemesis parašė:

      O kodėl Jūs čia taip pergyvenat dėl EU, USA ir kito išsivysčiusio pasaulio? Kada gatvėj matėt iš bado mirštančius žmones? O va pas Rusus, Kinus, pas jų geriausius draugus Sirijoj, Šiaurės Korėjoj kita kalba – ryžius siųst civilizuotas pasaulis turi, šimtai tūkstančių žmonių iš bado nuolat miršta.
      Padarei 10 įstatymų raštą kurio esmė būtų:
      1. Valdžią renka šalies žmonės, visi tarptautiniai stebėtojai norintys stebėti rezultatus gali stebėti, rinkti įrodymus ir t.t.
      2. Žodžio laisvė, kad ir koks jis būtų
      3. Laisvas WEB’as, o ne alternatyvus kaip pas China, Rusus naujai kuriamas ir t. t.
      4. Reali ir protinga galimybė atsiskriti nuo šalies teritorijos (Katalonų, Taivanio atveju), investicijų kompensavimas jei jos buvo, ir kažkokia nemaža bauda (už vargą). O ne taip kaip dabar įveda karius, po automatu įvyksta referendumas ir aiškinama kad savo noru čia viskas…
      5. Tarptautiniuose susitikimuose vadovai, delegacijos sėdi pagal BVP dydį vienam gyventojui (Rusijai su Afrikos šalim sėdėt vieta, ne prie USA, Vokietijos, ar UK).
      6. Piliečių emigracijos/draugų kryptis privalo sutapti su valdžios. Rusai jei tik turi galimybę lekia į USA, Vokietiją, tik valdžios draugai kažkodėl geriausi Sirija ir Šiaurės Korėja…
      ir t.t.
      Jei to nėra – geležinė uždanga, mes gyvenam kaip mes išmanom, jūs gyvenkit kaip jūs išmanot. Dėl 5 eur klaupstytis prieš diktatorių – savo tautos žudiką, manau tikrai nereikia…

      • StrelokRTX parašė:

        Oh boi. Nuo ko pradėti.
        „Kada gatvėj matėt iš bado mirštančius žmones? O va pas Rusus, Kinus, pas jų geriausius draugus Sirijoj, Šiaurės Korėjoj kita kalba – ryžius siųst civilizuotas pasaulis turi, šimtai tūkstančių žmonių iš bado nuolat miršta.“
        Tos dvi šalys net neįeina top 10 šalių, kurios dėl bado kenčia labiausiai.
        https://www.wfpusa.org/articles/60-percent-of-the-worlds-hungry-live-in-just-8-countries-why/
        Kaip bebūtų ironiška, Afganistanas antras, kuris pagal badaujančių gyventojų skaičių randas, nors nuo 2001 buvo ‘demokratų’ okupuotas iki 2021.
        Dėl punktų:
        1. Visi puikiai supranta, kad šalys lenda į vienos kitos rinkimus dėl savo interesų. Tai bet koks ‘nepriklausomų atstovų’ auditas ne visada bus paremtas neutralia pozicija.
        2. Žodžio laisvė yra nerealus scenarijus. Vokietijoje sėsi, jeigu neigsi holokaustą. Lenkijoje sėsi, jeigu sakysi, kad lenkai jame dalyvavo. Lietuvoje sėsi, jeigu reikši kitokią nuomonę negu ‘teisinga’ ir t.t.
        3. Nesvarbu, kad turi priėjimą į Web, neramumu metu valdžia vistiek jį atjunks jeigu kenks esamai valdžiai. Pvz: Turkija, Kazakhstanas ir t.t.
        4. Kiekviena šalis yra paremta imperialistiniais pagrindais ir pastatyta ant centralizuotos valdžios. Nebent jeigu nori grįžti i feodalinę sistemą, kur kiekvienas bajoras ar laisvas miestas spręstų, kas jam naudingiausia.
        5. BVP vienam gyventojui? O dieve. Tai spręstų labai mažos šalys su labai mažai gyventojų. Arba visokie off shorai, nes malta pagal bvp vienam gyventojui lenkia USA. Ty 0.1% žemės populiacijos aiškintu kaip gyventi likusiems 99.9%.
        6. Tai lietuviai turėtų dabar i taiwan emigruoti?
        Beje ko tau Sirija prikibo. Ar geriau kad karą būtų Islamic state laimėjusi ir galvas visiems kapotų?
        „Dėl 5 eur klaupstytis prieš diktatorių – savo tautos žudiką, manau tikrai nereikia…“
        Kaip ironiška, tik kad Lietuva yra greičiausiai nykstanti tauta Europoje.

    • Atavar parašė:

      Hidraulinis matyt kontrabandą per sieną tampė, tai pergyvena dabar labai, kad užsidarė jo versliukas koncertiną pratempus 😀 Kur jau jam čia Feisbookai visokie, kai reikės pradėt darbo ieškotis…

  2. EgidijusL parašė:

    Niekas čia nieko neuždarys, rinka nemaža…

  3. Tinkinimas parašė:

    Per daug didelė rinka,kad taip lengvai numotų ranka iš išeitų iš jos. Jeigu taip ir nutiktų, žmonės labai greitai persiorientuotų į kitus tinklus.

  4. RokasS8 parašė:

    Kazin koks savizudybiu skaicius butu

    • nemesis parašė:

      Gali būti. Aš kažko galvoju, kad daugiau žmonių nusižudę yra dėl naujo iphone neturėjimo, nei nuo kokio bado. Taigi o kaip be snukiadėžės?

      Šiaip netikiu kad išeitų – arba sutars kažką, arba perkels čia porą duomenų centriukų ir tiek žinių…

      • Atavar parašė:

        Pernelyg didelė rinka. Jei jau dėl tokios Rusijos rinkos tiek google, tiek FB parėkavę tyliai atsidarė serverius, tai dėl EU irgi nekitaip pasielgs. Bet prieš tai perėkaus, kad imidžo neprarast 😀

  5. Roger2x parašė:

    EU jau startuoliai kanopomis muša – nagi, nagi išeik Feisbukai

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.