„Meta“ šia savaitę atleis tūkstančius darbuotojų

„The Wall Street Journal“ šaltiniai sako, kad „Meta“ jau trečiadienį pradės masinius atleidimus. Tūkstančiai darbuotojų gali netekti darbo, nes tai bus didžiausias kada nors įvykęs didelės technologijų bendrovės darbuotojų skaičiaus mažinimas. Per pastaruosius trejus metus „Meta“ įdarbino dešimtis tūkstančių darbuotojų. Šią savaitę pradedamas didelis darbuotojų skaičiaus mažinimas – pirmasis per visą „Meta“ istoriją – gali būti ženklas, kad ji per greitai augo.

„Meta“ atstovas spaudai atsisakė komentuoti situaciją, vietoj to nurodydamas į Mark Zuckerberg komentarus per spalio pabaigoje vykusį pokalbį dėl trečiojo ketvirčio pajamų. M. Zuckerberg bandė sumenkinti atleidimų mastą, sakydamas, kad kai kurios „Meta“ komandos padidės arba sumažės, todėl iki 2023 m. pabaigos įmonė liks tokio pat dydžio arba šiek tiek mažesnė.

Spalio pabaigoje „Meta“ pranešė apie III ketvirčio pajamas ir milijardus sumažėjusias pajamas kartu su daugiau nei pusę trilijono dolerių prarastos rinkos vertės per pastaruosius metus. Bendrovės akcijos taip pat smarkiai krito nuo praėjusių metų rugsėjo mėn. Daugelis dėl šių bėdų kaltina „Meta“ investicijas į „Metaverse“ (Metavisata) padalinį „Reality Labs“, kuris per 2021 ir 2022 m. prarado milijardus.

Zuckerberg nuoširdžiai tiki, kad Metavisata yra ateitis ir jos vardu pervadino savo bendrovę. Tačiau kiti mano, kad dauguma Metavisatos verslo įmonių per kelerius metus užsidarys. Net jei bendrovės VR/AR ambicijos tempia ją žemyn, „Meta“ nėra vienintelė šio rudens diržų veržimosi tendencija. Praėjusią savaitę „Amazon“ paskelbė apie įdarbinimo įšaldymą, kaltę suverčiant makroekonominiams neramumams.

Taip pat praėjusią savaitę naujasis „Twitter“ savininkas Elon Musk atleido pusę bendrovės darbuotojų, siekdamas sumažinti išlaidas, susijusias su skola, kurią jis užkrauna „Twitter“, įsigijęs bendrovę už 44 mlrd. dolerių. Tačiau dėl to, kad darbuotojai nebuvo iš anksto įspėti pagal įstatymus, buvo iškeltas kolektyvinis ieškinys. Gali būti, kad „Twitter“ netgi teks iš naujo įdarbinti kai kuriuos darbuotojus, nes jie buvo atleisti per klaidą arba bendrovė dabar supranta jų svarbą.

Darbo vietų mažėjimas visose šiose bendrovėse vyksta atsižvelgiant į bendrą po pandemijos kilusį sunkmetį įvairiuose technologijų sektoriuose. Klientų entuziazmas pirkti kompiuterių komponentus, planšetinius kompiuterius, telefonus ir „Chromebook“ kompiuterius pastaruoju metu sumažėjo, nes daugelis baiminasi artėjančios recesijos.

22 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Twitter jau ten bardakas kaip reikia. Ten pasirodo pagrindine metrika pagal kuria mazino it darbuotoju skaiciu yra lines of code produced nesusimastydami kad daznu atveju tie kur maziau kodo parasydavo dirbo su sudetingais scenarijais arba security department. Dabar praso grysti bet nemazai zmoniu tiesiog siuncia nx Elona.

  2. EgidijusL parašė:

    Svarbiausia tegul atleidžia visus rusakalbius moderatorius…

    • Jordan parašė:

      Nezinojau kad Hitlerio anukas cia lankosi

      • Daemon parašė:

        Labai neracionalus pasisakymas. Turbūt vatinukas.

        • Jordan parašė:

          Tipinis atsakymas. Ka tau rusakalbiai zmones padare? Cia jau iki tokio absurdo viskas nueje kad pizdiec. Zmonems net nebereikia stumti naratyvo patys viens kita kontroliuoja ir smaugia. Jau tiek EU pries rusus nuejo kiek hitleris pries zydus per pirma penkmeti nesugebejo nueiti… Atsimerkt reikia jau. Cia visi tie patys asilai kur ir beverciais skiepai vieni kitus stume skiepytis. Tiesiog gerai iskaltas paklusnumas naratyvui ir blokavimas savo paties logini mastyma, realybes suvokima ir dar pajungiant cancel bobiska kultura.

          • Daemon parašė:

            Jei žmogus kalba rusiškai – dar ne viskas. Yra tų pačių ukrainiečių, kurie kalba rusiškai. Kuo man netinka rusofašistai? Jie naikina brolius ukrainiečius, sprogdina ir naikina Ukrainą. Simple as that. Kalbi apie skiepus? Sudėtingas klausimas. Esu labiau prieš skiepus ir visus tuos geitsus. Bet negaliu pasakyti apie tai ar Kovidas būtų susitraukęs be skiepų, dėl to negaliu tiksliai kažką teigti. Man būti paklusniam naratyvui nereikia. Naratyvų turbūt esama įvairių. Teoriškai kiekvienas kažkokį naratyvą turime. Man visa ta woke xuinia nepatinka, bet mes jos Lietuvoj kaip ir nelabai turim. Šiaip ganėtinai suvelta viskas pas tamstelę galvoj.

            • Jordan parašė:

              Jei naratyvai nepatinka tuomet siulau pasiziureti daugiau alternatyvios nuomones ir faktu. Kaip ir pats sakei paciu ukrainieciu ten vos 20-30% sava kalba moka normaliai. Nereikia remtis graudziom istorijom is vakaru medios. Ar bent teko pasidometi kad 70% ukrainai tiekiamos paramos nueina ne ten kur jin buvo skirta. Lygiai taip pat pora men buvau sukrestas kol neatsitokejau. Sunku ziureti tuos vaizdus ir nebuti paveiktam – lengviausia yra apeliuoti i zmoniu jausmus. Lygiai taip pat kaip dabar broliai pjaunasi, bet sitaip rusu kilmes zmones paversti second class citizens irgi negalima. Taip – kencia paprasti zmones del valdzios uzmoju. Apskritai jau laikas butu visai EU atsisukti pries us. Ne ten priesas i kur ziuri Europa.

      • tomasrs6 parašė:

        Vatini, ką tu čia „nacių gėjropoje“ veiki? Gal varyk į savo dvasingąją maskoviją ir grajink su baikal cpu/gpu. Pats esi bevertis čikenfabrikas, matai skiepų žinovas.

      • EgidijusL parašė:

        Pirmiausia Pabaltijos regioną moderuoti pasamdyti rusakalbiai. Ir pagal visus banus ir reportų peržiūras aišku jog jie chuilostano fanai. Kodėl? Nes jei parašai ką apie rusų suvokimą ką blogo – ban. Jei praneši vatniko nesąmones – viskas ok. Vienas tokį atvejų, kai anketa buvo su mano draugės foto (paėmė botas gal praskenavęs) ir man siūlė pirkti ten kažką… FB viskas ok, nes juk Russia ant profilio… O va parašyk ką apie vištgaidžius kurie eina savo noru pasimirti, tai banas iškart tau.

      • Szaroo parašė:

        Nežinojau, kad stalino fanboys čia lankosi.

  3. vycius9 parašė:

    Instagramas irgi kreivai paskutiniu metu veikia. (There was a problem logging you into Instagram. Please try again soon.)

  4. vycius9 parašė:

    https://www.reddit.com/r/Instagram/comments/wudy9z/there_was_a_problem_logging_you_into_instagram/

    Vienu metu dar kartais veikdavo per VPN arba per darbinį kompiuterį su kitu tinklo tiekėju. Kolkas neatrandu galų

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.