„Metro Exodus“ pardavimai 2.5 karto didesni nei „Metro Last Light“

Iki „Metro „Exodus“ išleidimo likus visai nedaug laiko buvo pranešta, kad žaidimą vienus metus bus galima įsigyti tik „Epic Games“ parduotuvėje. Tai sukėlė didelį šurmulį, o nemažai žaidėjų pyko, kad žaidimo negalės įsigyti „Steam“ parduotuvėje.

„Epic Games“ parduotuvė norėdama nuraminti žaidimų kūrėjus dėl galimo pardavimų sumažėjimo praneša, kad „Metro Exodus“ pardavimai išaugo net 2.5 karto lyginant su prieš tai buvusia „Metro Last Light“ žaidimo dalimi, kuri buvo pardavinėjama „Steam“ parduotuvėje. Gali būti ir taip, kad atsiradęs papildomas dėmesys dėl „Metro Exodus“ išskirtinės parduotuvės netgi padidino šio žaidimo pardavimus, o tuo pačiu išpopuliarino ir „Epic Games“ parduotuvę.

„Epic Games“ parduotuvė praneša ir apie daugiau išskirtinių žaidimų. Tad parduotuvė žada plėstis ir siūlyti vis naujų žaidimų, kurių nebus galima nusipirkti niekur kitur.

21 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Šiknon tokius palyginimus nes per 6 metus viskas perėjo ant digital copies . Plius kiek gi metų reklamavo šita konsolini porta …

  2. KiAshA parašė:

    Nekenciu atviru erdviu zaidimu 🙂 beto paziurejus traileri susidaro vaizdas kad tik dialogai vyksta daugiau nieko 😀

    • Strelok parašė:

      O tu gal geriau prazaisk, pries komentuodamas. As nemegstu sports games, bet nekomentuoju, kad gavno, nes man nepatinka.

    • pasimetes parašė:

      Nelabai pasakyčiau, kad atviros erdvės. Tokios minimalistinės tos erdvės kažkiek laisvės yra bet ne per daugiausiai.

    • Simplis parašė:

      Jai is treleriu pradetu vertint zaidimus tai turbot zluktu zaidimu pasaulis :DDD
      “GENIALUMAS“

    • vanduo4 parašė:

      Tu bent jau supranti kas yra trsiler? Ten viskas yra video ir dialogai. Pažaisk žaidimą ir paskui kalbėk. Ten labai gera istorija. Netgi įgysi žinių kaip susiformuoja religijos, psichoparai, diktatūros ir vergai. Meilės istorija ir komandinis pasiaukojimas. Ten ne vien tik šaudsi ir gaudai. O grafika su RTX yra klasiška – dideli atviri žemėlapiai, nėra vieno tunelio kur visada bėgi į priekį.

  3. iTroubl3 parašė:

    O kuo šis žaidimas įpatingas, kad technews’e tiek daug naujienų būtent apie šį žaidimą? 😀 Nesu gameris tai įdomu tiesiog

    • MMM parašė:

      pagrinde aplinka, savo atmosfera.

    • iTroubl3 parašė:

      Sudominai, norėjau steame pasižiūrėt kiek kainuoja, bet matau jau nepardavinėjamas. 😀

      Notice: Sales of Metro Exodus have been discontinued on Steam due to a publisher decision to make the game exclusive to another PC store.

      The developer and publisher have assured us that all prior sales of the game on Steam will be fulfilled on Steam, and Steam owners will be able to access the game and any future updates or DLC through Steam.

      We think the decision to remove the game is unfair to Steam customers, especially after a long pre-sale period. We apologize to Steam customers that were expecting it to be available for sale through the February 15th release date, but we were only recently informed of the decision and given limited time to let everyone know.

      • ZeroFM parašė:

        Va parodo koks požiūris į vartotoją iš store pusės . Steam atsiprašo vartotojų kad epic apšiko jiems galvas

        • newdiamond parašė:

          oi kokie geri STEAM 😀 atsiprase…idomu kiek jiems tai kainavo 😀

          Leidejas pats nusprendzia kurioj parduotuvej jam kazka pardavineti.
          Maximoj viska gali nusipirkti ka Norfa parduoda arba vice versa ?
          Jokios cia diskriminacijos nera. Esme EPIC pushina…ir siulo geras salygas dev’ams
          Kur problema ? kurtum produkta eitum kur maziau duoda ?
          Galvotum tik apie pirkejo kazkokius mistinius norus ?

          • ZeroFM parašė:

            Diskriminacija pardavinėt pardavinėt tik vienam store . Metai laiko pre-order ėjo steame o galiausiai išdūrė tuos preorderius .
            Eitau ten kur žymiai didesnė auditorija ir community . Pavyzdys : geriau pardavinėsiu pomidorus po 1.5€ nei kad už 2.5€ nes pastarūjų nupirks kur kas mažiau o reziume didesnis uždarbis bus už pigesnius .
            Pabandžiau ta epic store tai konkrečiai nieko nėra , net search bar kad įvesti žaidimo pavadinima kad rastai game …

          • iTroubl3 parašė:

            Taip steam pasiima daugiau, bet gi ne viskas keliauja jiems į kišenes. Manau jų išsilaikymo kaštai yra kur kas didesni nei epic, nes ir siūlomų paslaugų spektras steame yra kur kas didesnis, o visa tai kainuoja, steamas jau senai nėra vien tik games store. Plius tikrai logiška gauti kažkiek mažiau, bet parduoti kur kas daugiau žaidimo kopijų, nes pripažinkim, kad steamas yra kur kas populiaresnis ir žaidimo kopijų ten nupirks kur kas daugiau, ko pasekoja ir pats žaidimas būtų žinomesnis ir gautų daugiau pelno, steamas vien dėl to laisvai gali imti daugiau. Patiems žaidimo leidėjams naudingiausia būtų žaidimą parduoti ne viename store. Taip pritariu, kad reikalinga konkurencija…bet..čia jau buvo preordirinimas steame, ir pyst steam’ą išdūrė 😀

        • pasimetes parašė:

          Čia ne „lietuviškas“ biznis, kur laimi konkursus firmos, kurios brangiau siūlo paslaugas. 😀 Tad jei steam nieko geriau nepasiūlė… patys kalti.

    • SiurbliuMeistrs parašė:

      Dėl žaidimo – esu gana išrankus ir šiuolaikiniai AAA games yra beveik absoliučiai nuviliantis, galvojau, kad ir Metro bus užhypintas be reikalo, bet klydau, tikrai kokybiškai sukurtas žaidimas.

  4. neblogai parašė:

    Stymas yra puiku, bet jie ilgą laiką vieni valdė rinką, ir vis dar ima didelius nuošimčius. Jų 30%, palyginimui su Epic store 12%- kas pavirsta į vos 7% jei žaidimui naudojamas Unreal variklis. Ir dar keli platintojai pradeda naudoti Epic store- sakykim pranešta jog daugelio laukiamas The Outer Worlds (UE4) taip pat bus platinamas per Epic parduotuvę. Taigi- su mažais antkainiais ir populiariais žaidimais (įskaitant plačiai populiarų Fortnite), Epic store greitai auga.

  5. Simplis parašė:

    Perejau pilnai zaidima ir galiu pasakit senei turejau tokiu geru ispudziu nuo zaidimo.nors ir yra menknekiu minusu bet Zaidi as tikrai vertas demesio ir itraukiantis.

  6. Frost parašė:

    Pritariu „Simplis“ gerai padirbeta su zaidimu. Ir optimizacija zaidimo gera. Istorija labai itraukianti (ypac jei pirma ir antra dali esi zaides, ka siulyciau padaryti) yra side activities, dienos ir nakties rezimas, pvz nakti lengviau stealth priesus prajungt. Jeigu naudoji ginkla garsu tai mutantu prisisauksi, kazkiek primena last of us situo paskutiniu punktu, ir siaip tematika post apocalyptic 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.