„Micron“ nebeleidžiama pardavinėti ir gaminti atminties Kinijoje

Teismo procesas, prasidėjęs dar šių metų sausį, baigėsi, o jo verdiktas labai nepalankus „Micron“. Teismas nurodo, kad „Micron“ nebegalės pardavinėti savo 26 produktų Kinijoje, tarp kurių NAND ir įprasta atmintis. Šis sprendimas tiesiogiai liečia ir „Crucial“, kurie yra „Micron“ šeimos dalis. Tuo pačiu „Micron“ bus uždrausta Kinijoje gaminti bet kokią atmintį, kompanija ten turi ne vieną gamyklą. Tokią žinią iškart išgirdo rinkos ir „Micron“ akcijos nukrito 8 %. Kinijoje „Micron“ parduoda apie 50 % savo produkcijos.

Kaip minėjome, teismo procesas prasidėjo sausį, o „Micron“ yra kaltinami pažeidę Kinijos patentus, susijusius su atmintimi ir kitais produktais. „Micron“ ne tik verčiami sustabdyti savo produkcijos prekybą, bet ir sunaikinti esamas atsargas bei sumokėti kompensaciją.

„Micron“ sako, kad kol jie negavo galutinio teismo sprendimo, tol prekybos savo produktais nesustabdys. Tikėtina, kad „Micron“ norės apeliuoti dabartinį teismo sprendimą.

6 Komentarai

  1. mafo parašė:

    Tai atmintis pigz ar brangz?

    • Stipena parašė:

      Kas per durnas klausimas… Aišku kad brangs.

      • mafo parašė:

        Na jis tikrai nėra durnas, tik kai kurių piliečių požiūris per siauras – visų pirma perteklius tikėtina bus realizuotas už Kinijos ribų (nors ir kalbama apie sunaikinimą, bet mažai tikėtina, kad jos bus naikinamos). Tai gali numušti kainas pas mus. Antra griežtos sankcijos gali priversti ir kitus gamintojus susizgribti ir nebetampyti liūto už ūsų. Visas tas šurmulys sukeltas siekiant kainas mažinti o ne kelti, jeigu ką. Kinija senai grasinosi jog bus riesta už kartelius. Taigi gali ir pigti. Iš kitos pusės gali ir brangti, nes visame tame chaose dominuoja ekonominis JAV karas su visu pasauliu o konkurencijos ribojimas be abejo jas kelia. Plačiau pažiūrim į reikalus.

        • Stipena parašė:

          Na jei nebegalės pardavinėti toje rinkoje, vadinasi gaunasi shortage. O kokios kainos būna esant produkcijos trūkumui rinkoje męs jau žinome.

          • Strelok parašė:

            Shortage butu kinijos rinkoje, o overstock butu visoje likusioje pasaulio rinkoje. Manau kinija imtusi tech sektoriaus paties paskutinio ir zinant, kad dabar JAV nusileido del ZTE manau, kad reikalo tokiems sprendimams nera. Juolab, kad micron konkurentai TMC iskele sita bila.

  2. Strelok parašė:

    Fake news. Niekas nieko neuzdraudzia ir paveiks tik dali senos micron produkcijos, kas kainuos mikronui at best 50 mln dol, kas mikronui yra centai. Ir dar tai neaisku ar cia praeis. Siuo metu kinai pakaitalu mikrono dram ir v-nand neturi

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.