„Microsoft“ 2017 fiskalinių metų rezultatai

„Microsoft“ visiems atskleidė, kaip gi jiems sekėsi per pastaruosius 12 mėnesių, o taip pat pateikiami paskutinio ketvirčio rezultatai. „Microsoft“ fiskaliniai 2017 metai baigėsi birželio 30 dieną, kaip ir jų ketvirtasis ketvirtis.

Pradžiai užmeskime akį į paskutinį „Microsoft“ ketvirtį. Kompanija pranešė, kad per tris mėnesius buvo gauta 23.3 mlrd. JAV dolerių pajamų, o tai virto 5.3 mlrd. JAV dolerių pelnu. 2017 fiskalinių metų rezultatai ne kiek neblogesni. Per 12 mėn. „Microsoft“ gavo 89.95 mlrd. JAV dolerių pajamų. Pelnas atrodo nemažiau įspūdingai – jis siekia 22.32 mlrd. JAV dolerių.

38 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    palyginame su Apple, MS jau nebeatrodo tokia pelninga, galvojant apie tai ka sukuria MS (panaudojimo sriciu sudetingumas, rinkos apemimas ir panasiai) ir ka Apple sukure ir kiek pelno gavo.
    Apple man tai netgi didesnis paradoksas uz religija…

    • IFeelYou parašė:

      Na nelabai suprantu aš to tavo amžino varymo ant Apple. Nu nepatinka produktai – tai nepirk, bet šališkas varymas yra nebrandumo požymis. Apple sukūrė absoliučiai populiariausius Pasaulyje mobilų telefoną ir laptopą, kuriuos kopijuoja visi paeiliui. Manau to užtenka būti pelningam. O MS sukūrė kreivą operacinę sistemą, kuri populiari iš esmės tik dėl suderinamumo.

      • newdiamond parašė:

        va butent, kad nesupranti. neperku ir nepirksiu. Nes uz tokia kaina monstra kompa galiu susirinkti.
        As nesakau kad tai blogis, as sakau kad tokia MS firma, kuri sukure istorija realiai, o ne pampipam kaip Apple su dviem irenginiais
        As sneku, kad Apple tokius pinigus varto, kad baisu darosi. O realiai paskutiniu metu leidzia tik Iphone :D:D:D Naftos bendroves kai kurios maziau uzdirba pajamu…
        As sneku apie verte Apple pervertinta…vien is to zmoniu nooooooro ir religijos del Apple…
        Nebijok as ir Samsung nepirksiu uz 800 eur…nesamone ! ir tikrai as ne ubagas…bet dar smegenys kazkaip nesako pirk zaisla suaugusiam uz padevetos masinos kaina….
        Point of mine paaiskinau ?
        Tegul sukuria Apple nekreiva OS 🙂 niekas nedraudzia…

        • kernel_panikuoja parašė:

          O „Asus Republic Of Gamers Formula Maximus Proximus Prime Gaming Extreme RGB“ kategorijos dalys nepervertintos? 🙂 Kiekviena imone daro bizni ir tiek.

          Religingumas labiau yra tada, kai renkiesi/nesirenki produkto ne del pacio produkto, o del gamintojo „idealogijos“ ar brand’o.

          As asmeniskai irgi niekada nepirkau ir kazi ar kada ka pirksiu is Apple. Ju produktai (dazniausiai bendram kontekste) yra tokie geri, kad yra nuobodus. Gauni kazka, kas jau apgalvota, isdirbta, tris kart sukramtyta, suvirskinta ir belieka tik nuryt. Ne mano, kaip Linux ITishniko budui tai.

          O Apple imone kaip ir visos kitos – siekia maksimalaus pelno. Skirtumas tik tas, kad jie ta moka gerai daryti. Man ji nei „geresne“, nei „blogesne“ moraliskai, nei bet kuri kita kompanija.

          O jeigu Intel’io chief architektas iseis i Apple, tai dar ziurekit, ar negausit malku nuo Apple’inio ARM’o uz keliu metu 😀

          • IFeelYou parašė:

            +1
            Man irgi atrodo kad tas inžinierius gali pereiti į Apple, arba į kokią Fujitsu: http://www.tomshardware.com/news/fujitsu-dlu-deep-learning-processor,35037.html

          • newdiamond parašė:

            Asus, MSI ir dar kelios kartu sudejus nepadaro tiek pelno kiek vienas obuolys…nu matau nedasibeldziau su mintim…aj dzin…mano nuuomone nesikeicia…
            Kai FB bankrutuos…suprasite apie ka as…

            • IFeelYou parašė:

              Na tokią kompaniją kaip MSI lygint su Apple tai tas pats kas lygint Hilton viešbučių tinklą su Palangos močiutės nuomojamu sklepuku 🙂 Tai visiškai skirtingo dydžio ir pajėgumų kompanijos.
              Apple per 2015 metus pardavė 231 milijoną iPhonų, kai tuo tarpu MSI vos kelis (mil. motininių). Taipogi žymiai skiriasi ir produktų kainos.

              • apuokas parašė:

                1. mazai kas ipirktu iPhonus ir ar juos pirktu.
                2.rysiu operatorius nuperka is Obuolio ju produkcijos labai daug.gal lietuvoj nera taip,bet likusiam pasaulyje yra taip.
                3.tas rysiu operatosius siulo likti su jais savo klientasm,uz tai gaus nauja iPhone.
                4.pamenu kai tik pasirode mp3 grotuvai,veliau atsirado iPod’as ir as sedejau prie kompo ir svarsciau ka pirkti Ipodsa su 1Gb, 7 valandu baterijos talpa ir baltomis prastos kokybes greit issitepanciom ausinem ar sony su 20 GB talpa 40 baterijos trukme.ir nusprendziau neiti su masine isterija.
                Apples yra religija,ju fanai yra fanatikai.Nei vienas is taip vadinamu flagmanu net ir apples pagal kokybe yra vertas max 50 €

                cia kaip su NMe SSD ir SSD.SSD 1 TB diskas kainuoja apie 200-300,NMe SSD…kosmosas!!! kuri mikroschema tame NMe SSd’e kainuoja brangiau nei pati atmintis ar net kompiuterio procesorius??

                • IFeelYou parašė:

                  Tu turbūt ne pats aštriausias peilis stalčiuje buvai. Nusišneki kaip mažas vaikas. Tai jeigu mikroschema kainuoja kelis eurus tai tavo nuomone ją ir turėtų pardavinėt už kelis eurus? Nes ta prasme tos mikroschemos sukurti nereikia, darbuotojams atlyginimų mokėti nereikia, už patentus mokėti nereikia, logistikos nėra, reklamos nėra, mokesčių nėra, parduotuvių išlaikymas nekainuoja ir dar krūva kitų dalykų kurių nepaminėjau nekainuoja.

                • apuokas parašė:

                  >>IFeelYou
                  wow… logistika net itraukei.labai brandu …
                  tu cia suauges nori pasakyt ir pasakei,kad vien del NMe ssd samsungas pasamde daug darbuotoju,o ne naudojo jau turimus ir vien del NMe atidare kruva nauju parduotuviu,kur jos kur tos parduotuves?
                  apie patentu kaina.turiu menkai zinomos firmos .kuri uzsimima ssd ir atminties gamyba 1 TB ssd diska tokiu pat specifikaciju kaip ir kitu gamintoju.uz kuri sumokejau 160,dabar (pirkau prie metus)paziurek kiek kainuoja pigiausias 1TB ssd diskas??
                  anot tokiu kaip tu logikos kompanijos praktiskai uz savikaina tau atiduoda savo produkcija.ir jos merdi,jokio pelno negauna.o naujienos spaudoje apie milijardinius pelnus ir pinigus laikomus offshoruose yra tik FAKE NEWS’as
                  bravo!! visi dabar paplojam!!!
                  dabar ir ateiti ,jei kada perskaitysi spaudoj kad kokia zinoma korporacija skelbia reorganizuojanti/atsinaujinanti,tai turek omeny,kad ji atleis darbuotoju,nes kompanijai reikia pries savo akcininkus pasiskelbti pelninka.ir visa tai,kad nenukristu akciju kursas birzoje ir t.t.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  SSD ir RAM kuri laika tiesiog brango del bendros rinkos, tai tas tavo palyginimas su pries metus kazkuo pirktu yra neracionalus.
                  Jeigu tau asmeniskai nepatinka tam tikru produktu kaina – tiesiog nepirk ju. Manai nuo to, kad pastumsi ant Apple kazkas pasikeis? Tik padidinsi Apple tag’o populiaruma internete. Kompanijos daro gerus produktus ir uzsimeta gera kaina, ypac „premium“ segmente. Jeigu zmones tokia kaina perka, vadinasi ji nera per didele, ji yra rinkos kaina. Kiek kas konkreciai isleido R&D stadijoje vistiek nezinom.
                  Jeigu puslaidininkiu kompanijos merdi – ju paciu bedos, kad nesugeba daryti biznio. Nepasakyciau, kad Samsung, Qualcomm, Texas Instruments, Analog Device etc. merdi.
                  iPhone savikaina objektyviai nera 50 euru, ji buna mazdaug 200-300USD intervale. Jeigu uz 250USD pagaminta daikta imone sugeba parduoti uz 1000USD – tai reiskia imone moka daryti bizni. Siaip as galeciau prirasyti paklode rasliavos, kuo iPhone, kaip ismanusis telefonas, architekturiskai yra svaresnis ir teisingiau padarytas, nei Android – bet nerasysiu. Man uz reklama nemoka, ir neturiu poreikio populiarint imone, kurios net produktu nenaudoju.

                  As nesuprantu, kodel zmonems taip skaudu, kad kazkas kitas moka didelius pinigus uz kazkoki daikta, kuris galimai subjektyviai tiek nevertas. Neikertu, kaip sakoma 😀 Na ar uz jusu pinigu perka? Jus bandot racionalizuot kazkokias idealoginio pobudzio mintis, neva vienos imones labiau vertos savo pelno, nei kitos. Man rodos, kiekviena imone vienodai verta savo pelno, jeigu ji pasiekia legaliai.

                • IFeelYou parašė:

                  Pagarba Kernel 🙂 Visiškai pritariu. Niekaip negaliu suprast žmonių, kuriems taip skauda užpakalį dėl kitų pirkinių.
                  Nepatinka Apple – neperki. Nepatinka Lacoste – neperki. Nepatinka blondinės – renkiesi brunetę. Viskas labai paprasta. Žmonės tiesiog per daug skirtingi, ir dėl tokių bereikšmių dalykų ginčytis tikrai neverta. O skaičiuot kitų pinigus – paprasčiausiai nemandagu.

                • apuokas parašė:

                  as ir neperku to ko man nereikia.
                  160 mokejau nes buvo nuolaida siaip 1 TB tuometu kainavo panasiai kiek ir dabar kainuoja.
                  Jus du dalbajobai skaityt sugebat ar tik megaujates savo pomegiu kalbeti su savimi klausytis saves.jei nesuprantot ka prasiau tai prisiminkit savo ka tik pamineta ‘nepatinka nepirk“

                  O del to Apples.tai man pastoviai kisa ta Apples ir man kalba kokie jie nuostabus ir kai galiausiai atsibosta sie marazmai atsakau ir pasakau savo nuomone.
                  Asmeniskai as ju niekad neremsiu ir neremiau savo pinigais.o uz savo atlyginima galiu kiekviena menesi nusipirkt po iPhona.

                  Pats mokiausi univere elektronikos ir turiu daug draugu signal procesinge kurie yra dirbe ir dirba silikono sleny ir azijoj ir t.t.taip ,kad nenustebinsi manes pavadinimu ir stambia kaina.tai tokies vaikams kaip jus skirta su savo „zinai kiek kainuoja?!“

                • kernel_panikuoja parašė:

                  Silikono sleny? Cia vieta, kur dirbtinius silikoninius papus gamina? 😀

                  Yra tik silicio slenis. I kitas tavo mintis net neatsakinesiu, nes akivaizdziai nusisneki.

                • IFeelYou parašė:

                  Silikono slėnyje :)))))))))) Čia su Pamela Anderson kartu dirba?

                • Minde parašė:

                  ei, tesiam diskusija 🙂

              • apuokas parašė:

                daryk ka nori kvaili.nebutina man zinot ka tu darysi ko nedarysi.

                • apuokas parašė:

                  jo galit nuxxxxpt viens kitam

                  Apuokas įspėjamas. Diskutuokite be įžeidinėjimų

                • IFeelYou parašė:

                  Tokius kaip šitas apuokas, manau reiktų baninti iš šito forumo. Tegul grįžta į games.lt

                • apuokas parašė:

                  Redakcijai maziau saliskai reiktu but,nes jei mane izeidzia tai turiu teise atsakyti tuo paciu kaip ir …

                  Niekad nebuvau games.lt
                  Silicon liet.silicis
                  Vat apie silici ir germani as zinau ne is wikes ar spaudos ar interneto

                  oponentai sako babkes valdo ir respekt lupikams
                  as sakau,kad telefonas negali kainuoti tiek pat kiek kompiuteris/pc,

                  negalima manes blokuoti,nes esu potencialus pirkejas/vartotojas,o siame tech naujoviu portale labai daug naudingos ir idomios info esu perskaites ir perskaitau

                  jei ka izeidziau sioje nelygioje kovoje tai pats kaltas visai ne su tokiu tikslu rasiau komentara,bet privertet..

                  man visai idomus buvo kernel panikuoja ir IFeelYou komentarai ir pastebejimai kituose straipsniuose

      • Minde parašė:

        vat butent, man nepatinka, ir kiek naudojausi, negaliu prie ju koncepto priprasti. Nei iphone, nei Mac.

        Ir tik su praita karta iskepe normalaus dydzio smartPhone’a, tai pas visus asaros riededavo benarsant ir visi tvirtindavo, kad tai dydis optimalus.

    • Minde parašė:

      tik microsoft jau kiek metu tuos pinigus zeriasi. Nuo neatmenamu laiku.

    • adex parašė:

      na si fenomena galima paaiskinti tik vienaip – ,,Co to ja, co to moja kamizelka“
      kas vyresni 25-35 metu amziaus, tikriausiai puikiai pamenate ka reiksdavo klaseje tureti 3310 nokia kai dauguma teturejo a35 (jeigu isvis turejo), tuomet dar tik vystesi visuotinis materializmo uzkratas, su laiku visuotine materializmo liga tik progresuoja, tas ir atsispindi apple rageliu pardavimuose. apple ,,uzsitarnavo“ prestizinio produkto zenkla ir tapo idealiu ,,prestizo rodikliu“ kuri turintis tipinis useris jaucia pasitenkinima ji turedamas ir zinoma jauciasi esantis geresniu uz tuos kurie tokie ,,topinio“ ragelio neturi (dazniausiai nekreipiant demesio jog butas verkiant prasosi remonto, tas pats iphone yra atakuojamas zinutemis ir skambuciais apie lizingo imokos velavima, masina rudyja ir t.t.)
      tai nebutinai galima taikyti tik apple, samsung taip pat pasiseke buti ,,nominuotiems prestizo rodikliu“, kaip kad koks ,,lacoste“ ir visi kiti kurie prasimuse iki to, kad gali skaitytis prestizine preke. tai visuotinis zmoniu degradacijos ir materialaus sh… sureiksminimo fenomenas. apple nieko, nemausto, nieko nesuka ir t.t. jie tiesiog turi pasiulyti zmogui tai kas patenkina jo ego

      • adex parašė:

        samsungo fenomenui taipogi turiu paaiskinima 😀
        zodziu gyvena 2 kaimynai, nuolat konkuruoja kurio veja zaliasne, kieno kaminas aukstesnis, kieno masina naujasne, kuris gali boba issivezti i kuo egzotiskesnius krastus, ir kurio bobos skura bus rudesne po keliones. tai va vienas nusiperka iphone ir rodo, nu tai kitas nepirks jau iphono reikia kazko ,,geriau“ na stai samsungas ir pasiulo jam gelbejimosi valti. atsiranda vietos diskusijai kurio ragelis geresnis, na zinoma kiekvieno supratimu tai jo geresnis ir geresniu buti negali 🙂

      • IFeelYou parašė:

        Labai norėčiau kaip nors prisikabinti, bet negaliu. Labai jau teisingai surašyta 🙂

  2. newdiamond parašė:

    siaip as biski globaliau paemes minti buvau.
    As kalbu, kad tokia firma pvz XXXXX, kuri pardavineja vien tik ne pirmos butinybes prekes, gal net truputi pasakyciau prabangos prekes, tiek uzdirba, palyginus su imonem kaip – vaistu konglomeratai, naftos bendroves, elektronikos bendroves ir pan.
    Kalbu apie realia pridetine verte ir nauda zmonijai. Apple tik telefonas jomajo gi !!! atsibuskime !
    Bet taip, susukti prota ismoko jie 😀

    • Minde parašė:

      bet tikrai teko matyti zmoniu, kuriems iPhone yra magija, manija ir siekiamybe, nors patys nezino, kas tai.

    • IFeelYou parašė:

      Na taip, dėl vaistų konglomeratų sutinku, tai labai svarbu, bet visa kita… Realiai pripažinkime, šiais laikais mobilus telefonas yra tikrai svarbus absoliučiai daugumai žmonių. Parodykit nors vieną, kuris neturi mobilaus telefono. O vat automobilio dalis žmonių tikrai neturi, ir net nenori turėt.
      Kas dėl magijos/manijos/siekiamybės tai tokių žmonių yra ir Android tarpe. Yra moterų kurioms siekiamybė yra Victoria Secret apatiniai ar Laboutin bateliai ir pan. Čia daugiau išimtys, kurios labai dažnai linksniuojamos, tačiau nėra jokia taisyklė. Pas mane darbe iPhone niekam nėra nei magija nei siekiamybė, bet juo naudojasi 80% žmonių. Tiesiog dėl patogumo/paprastumo. IT kompanijose gal kitaip būtų.

      • Minde parašė:

        tiesiog su iphoneais bei kitais flagmanais vyksta taip, kad tie flagmanai vis labiau panasus i mainstreaminius, tiksliau priesingai, mainstreamas smarkiai tobuleja. Kas man kaip paprastam vartotojui yra smagu (nors pats ale nusipirkes flagmana). Ir tai turetu nepatikti tiems, kas zut but nori issiskirti.

        • IFeelYou parašė:

          Tikrai taip. Manau čia dar daug dasideda ir marketingas, kadangi dauguma firmų nori kad brangūs produktai taptų mainstreamu. Panašiai yra ir PC rinkoje, kai GTX 1080 tampa vos ne mainstreamu, kurį maždaug visi turi turėt, nes kitaip nekažką… Nors realiai tai yra High-End’as. Lygiai tas pats ir automobilių pramonėje, kur Audi A4 ir BMW 3 tampa vis labiau panašūs į Audi A6 ir BMW 5, tuo pat ir keldami kainas.

          • Minde parašė:

            tas irgi tiesa. Tik dar tai, kad su kiekviena smartu karta technologiskai vis sunkiau pabegti/atitrukti nuo buvusios kartos, vis sunkiau pasiulyti ka nors naujo. Ir priesingai, senesnes kartos technologijos greitai isisavinamos ir paplinta, tuo budu sugebant santykinai pigiai pasiulyti praitos kartos flagmeno atitikmeni.

            As vis laukiu, kada smartas perims dar kokias nors naujas funkcijas, pvz taps kompiuterio serdimi

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kadangi grandinės nebeleidžia tęsti, atsakau Apuokui čia.

    Dėl to šališkumo. Net gavau persiskaityt visą diskusiją iš naujo, kad tą įžeidimą surast. IFeelYou čia užlankstė, kad net nekrito į akis, be to parašė „turbūt“. Bet tavo atveju, jau ir taip praleidau „Dalbajobai“ pro akis, tiesiog žodžius rink. Siuntinėjimų ir Dalbajobais vadinimų čia niekas netoleruos.

    Turiu dar gaišti laiką tokiem vėjam. Čia va prašom vietoj naujienos postas 😀

    • apuokas parašė:

      Labai puikius zodzus parinkau
      Manau isspresiu konfikta nebeskaitydamas lietuviskos spaudos.

      • IFeelYou parašė:

        Na dar kiek įžeidžiantis galėjo pasirodyt: „jo galit nuxxxxpt viens kitam“, bet suveskim viską į emociją. Buvo pražuvo. Žmogus manau geras, tiesiog pasikarsčiavo ir tiek.
        Kituose forumuose tokių žodelių dažnai būna, bet technews.lt truputį rimtesnis, todėl tokie dalykai čia mažiau toleruojami. Dauguma čia vieni kitus žino, būna susiginčija, yra ir fan-boy’ų kurie pasipeša, bet iš esmės visi vieni kitus čia gerbia, nes čia yra tikrai daug žinančių apie techniką žmonių, iš kurių bent jau aš asmeniškai daug išmokau, todėl esu dėkingas. Būtu šaunu tokį forumą ir išlaikyt.
        Peace.

  4. svabas parašė:

    man atrodo Apple savo kompaniją PC rinkoje bando vaizduoti kaip kokią šveicariškų laikrodžių gamintoją, manau dėl to ir kyla pašaipos ir pyktis

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.