„Microsoft“ galimai ruošia XBOX žaidimų palaikymą „Windows 10“ aplinkoje

„Microsoft“ XBOX platforma jau kurį laiką artėja prie „Windows“ ekosistemos, pavyzdžiui, su „Xbox Play Anywhare“ paslauga, leidžiančia tą patį žaidimą žaisti tiek su konsole, tiek su asmeniniu kompiuteriu ir turėti vieną išsaugotą žaidimą. Dabar atrodo, kad „Microsoft“ dar labiau nori sugretinti XBOX ir PC platformas, galimai sulauksime net „Xbox One“ žaidimų pilno palaikymo „Windows 10“ aplinkoje.

Su „Windows 10“ build 18334 kai kurie „Windows 10“ „Insider“ programos dalyviai galėjo išbandyti „State of Decay“ ir jį kurį laiką žaisti visiškai nemokamai. Gaila, bet patys „Microsoft“ šia tema nieko nekalba, bet panašu, kad „Windows 10“ gauna kažkokį „Xbox One“ žaidimų palaikymą.

Minėtas „State of Decay“ žaidimas „Windows 10“ aplinkoje atsiranda iš XBOX serverių, o ne iš „Windows“ parduotuvės. Žaidimas dar turėjo .xvc formatą, kuris specialiai sukurtas XBOX konsolėms. Taip išeina, kad šis formatas dabar gali būti įdiegiamas į „Windows 10“ operacinę sistemą. Jei „Windows 10“ tikrai palaiko unikalų XBOX formatą, tai asmeninių kompiuterių operacinė sistema tikrai galės pasiūlyti XBOX žaidimus.

Dabar „Microsoft“ stengiasi įdiegti klaviatūros ir pelės palaikymą savo XBOX konsolėje, o „Windows 10“ įgauna unikalaus formato palaikymą, tad sudėti 2+2 nėra labai sunku. Netolimoje ateityje mūsų laukia tikrai kažkas įdomaus.

7 Komentarai

  1. Lets Do parašė:

    Va, klaviatūra su pele ant Xbox bus gamechangeris…

  2. xFiniti64 parašė:

    Ehehe he, kaip su office 365 menesine subskripcija, cia bus taspac, windows menesine subskripcija kaip servisas, ir zaidimai bus servisas, ir debesis debesis, pc geimingo dienos suskaiciuotos.

    • MMM parašė:

      nebus, nes gaidys tas debesis. Ypac saudyklems

      • xFiniti64 parašė:

        gaidys ne gaidys, bet „žaidimas „Windows 10“ aplinkoje atsiranda iš XBOX serverių, o ne iš „Windows“ parduotuvės. “ ir office 365 yra jau pilnai kelis metus veikiantis servisas su menesine subskripcija, kaip pvz netflix. Man susimoket nesunku, bet ar tau iseis? Piratu dienos suskaiciuotos, kai bus stryminimas, nebus piratu 😀 ir tu paimk ir papasakok , kad gaidys GENERALINEM MICROSFOTO DIREKTORIUI ! https://www.youtube.com/watch?v=mwDVayzR258 jis aiskiai pasako, debesis yra ateitis, jis yra dievas mikrosofto ir taskas.

  3. Mekis parašė:

    Kam man tie xbox zaidimai, tipo ten yra geru exclusyvu?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.