„Microsoft“ išleidžia „Windows 10 April Update“

Po šiokių tokių nesklandumų „Microsoft“ išleidžia „Windows 10 April Update“. Tai dar vienas didelis atnaujinimas, skirtas „Windows 10“ operacinei sistemai. Darosi įprasta, kad per metus mes sulaukiame dviejų tokių atnaujinimų, vieno pavasarį, kito rudenį. Šie atnaujinimai prideda naujų funkcijų. „Windows 10“ naudotojus „April Update“ pasiekia jau dabar, kitiems bus pasiūlyta atsinaujinti kelių savaičių bėgyje.

Viena iš naujų funkcijų yra „Laiko juosta“ (angl. Timeline). Spaudžiant „Windows“ + Tab mygtukus matysime chronologinę laiko juostą su visais mūsų atliktais veiksmais. Tai liečia visas aplikacijas ar dokumentus atidarytus jūsų „Windows“ prietaisuose. Tampa aišku, kad „Windows“ stebi kiekvieną mūsų žingsnį, kai kuriems tai nepatiks, kiti džiaugsis išaugusiu funkcionalumu, nes dokumentas pradėtas viename kompiuteryje galės būti užbaigtas kitame. Tai įmanoma dėl to, kad „Micorosft“ sinchronizuoja visus dokumentus debesyje. Ši funkcija gali būti išjungta. „Laiko juosta“ gali veikti ir su mobiliais prietaisais, jei juose įdiegta „Edge“ naršyklė ar „Office“ paketas.

Dar viena funkcija yra pavadinta „diktavimas“ (angl. dictation). Nuspaudę „Windows“ + H mygtukus galėsime kompiuteriui padiktuoti tai ką norime užrašyti. Ši funkciją tekstą balsu leis užrašyti į daugumą langelių. „Microsoft“ dar suteiks galimybę laikinai užtildyti visus pranešimus. Tokiu būdu naudotojas nebus trukdomas kai intensyviai dirba. „Focus Assistant“ leis pasirinkti kuriuos pranešimus norime užtildyti, o svarbiausius galėsime palikti aktyvuotus.

23 Komentarai

  1. svabas parašė:

    paspaudžiau ieškoti naujinimų, jau siunčiasi 1803 versija

  2. IFeelYou parašė:

    Dar vienas idiotiškas atnaujinimas su niekam nereikalingom funkcijom, po kurio išlįs krūva bugų ir suderinamumo problemų.

  3. Povilas parašė:

    Bet niekur nepasidesi 🙂

  4. YOman parašė:

    bleeet.. Stabilus bug’as abiejų kompų: po update-juodas ekranas ir besisukantis ratukas, be pabaigos

  5. ToBeX parašė:

    Kolkas tik tiek problemų:
    Nvidia liko be driverių.
    Autocad licenzija nušoko lauk.

  6. IFeelYou parašė:

    Na man kol kas tik tiek:
    – nebeveikia Gadgets
    – nušoko kai kurių programų Settings

  7. Minde parašė:

    2 zingisiai pirmyn, trys atgal

    • IFeelYou parašė:

      Visiškai pritariu.

      Yra aišku ir neblogų dalykų su šitu updatu:
      – Bandymas sutaisyti DPI scalinimą;
      – greitesnis Bluetooth pairingas
      – Transparency effektų kažkokių pridėjo
      – Startup programos Settings menu
      – Ištrynė HomeGroup
      – Žada kad pagreitėjo Updatų instaliacija

  8. dizaika77 parašė:

    opaaaa, smagiai čia, vakar tik suupdeitinau prieš miegą, ryte photoshopa be šansų paleisti, visas kompas suletėjo 20%, nors ringas i7 16gbram, net Kasperskis paskui ir tas išmetė lentutę, jūsų windows 10 atnaujinimas nesuderinamas su antivirusinę, nors kasperskis pas mane 2017 :))))

    • IFeelYou parašė:

      Kasperskis turėtų veikti jį perinstaliavus arba updatinus. Pas mane 2018-as, bet manau ir 2017 turėtų normaliai veikt.
      Man irgi dalis programų nebeveikia, tačiau po perinstaliavimo visos pradėjo normaliai veikt.
      Kiek testavau kompo spartą – bent jau benchmarkuose nesulėtėjo. Pabandyk išsijungti Transparency effektus jeigu įjungė updatas ir perinstaliuot vaizdo kortos draiverius. Manau padės.

  9. zonta parašė:

    Issijungi updatus ir neturi problemu.

    • neblogai parašė:

      Ne taip paprasta. Vakar pasiskaitęs apie šitas problemas, sugalvojau ‘išsijungti atnaujimus’. Tai pasiknisęs 5 minutes po Control Panel, galų gale supratau kad ten atnaujinimo nustatymų nelikę. Perkelta į Settings, nes vienos bendros vietos kur būtų nustatymai yra per mažai- vartotojui duotas ‘pagerinimas’ ieškoti per dvi vietas. O tenai aišku yra nustatymai leidžiantys ‘saugumo pagerinimus’ atidėti iki 30 dienų- tik neaišku kaip įjungiami. Ir dar kitas nustatymas, leidžiantis 7 dienas neskubėti su atnaujinimais. Tai nerasdamas kaip užtvirtinti nustatymą kad 30 dienų atnaujinimų negaučiau, pabandžiau pajunginėti tą 7 dienų atidėjimą. Tai šitą Windows pamatė, ir atgal atidėjimo įjungti jau neleidžia:) Iš bandymo atidėti atnaujinimus- gavosi kad sukiš juos man iškart:)
      Taigi dar kartą gavau patvirtinimą/priminimą, kokia šūdo krūva yra šitie W10, sunervinantys savo durnumu kiekvieną kartą kai bandai eiti į nustatymus. Iš tingėjimo diegti kompą per naują juos laikiau- bet jau gana, tikrai laikas ‘pavasariniam atnaujinimui’ į Win7:)

  10. ToBeX parašė:

    Važiuojam toliau:
    Atsirado E diskas,
    per command prompt neina išjungt.
    Per disk managment neina ištrint.
    Abu variantai buvo pasiūlyti būtent po šio update susitvarkyt su šitu reikalu.
    nežinau kaip čia dar jį paslėpt, nes pilnas ir neina nei daugiau vietos jam priskirt, nei paslėpt, nei ištrint.
    Mėto lentelę, kad 30min, kad low space 🙂

  11. svabas parašė:

    man pirmas update su kuriuo nedariau clean install, no issues..

  12. RedundancyMaster parašė:

    Ziuriu man cia kazkaip vienam praejo sitas update :). Nors neturiu as kazkokiu cia specifiniu programu gal todel ir praejo viskas gerai 🙂

  13. foozz parašė:

    bet kažkaip lengvas cia Jūsų gyvenimas ir tai sugebat tiek bedų patirt 🙂 pabandytumet paleist updeitint windows kompe prijungtam prie Active directory su roaming profailais, manau problema kad photoshopas nepasileidžia butų mažiausias galvos skausmas. Atnaujinau gal per 20 įmonės kompų ir bent jau iš diegimo pusės tfu tfu jokių nusiskundimų 1803 neturiu ( na apart po kiekvieno updeito susipisančių fontų) kas realiai netgi nudžiugino nes fal creators update buvo tikras košmaras updeitinasi iki 40 % luzta atsistato ir vel ryte updeitinasi ir restorinasi 🙂 vien del to kad kazkokiu mistiniu budu windows uzsimane user katalogas butu user.domain katalogu 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.