„Microsoft“ kol kas neketina didinti savo konsolių kainos

Dėl neramumų pasaulio ekonomikoje ir augančios infliacijos didėja gamybos sąnaudos, todėl „Sony“ paskelbė ketinanti papildomas išlaidas perkelti vartotojams. Bendrovė didina „PlayStation 5“ kainas nuo 20 iki 80 JAV dolerių Europoje, Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose, Lotynų Amerikoje ir Šiaurės Amerikoje, tačiau Jungtinėse Amerikos Valstijose kainos liko nepakeistos.

Po šio pranešimo buvo spėliojama, kad „Microsoft“ gali pasekti „Sony“ pavyzdžiu ir padidinti savo „Xbox X/S“ serijos konsolių kainas. Tai pagrįsta baimė, tačiau technologijų milžinė teigia, kad neplanuoja branginti savo žaidimų kompiuterių, nors tikrai neatmetė galimybės, kad ateityje kainos gali būti padidintos.

„Mes nuolat vertiname savo veiklą, kad galėtume savo gerbėjams pasiūlyti puikių žaidimų galimybių. Mūsų „Xbox Series S“ siūloma mažmeninė kaina išlieka 299 USD (250 svarų sterlingų, 499 Australijos dolerių), „Xbox Series X“ – 499 USD (450 svarų sterlingų, 749 Australijos dolerių)“, – sakė „Microsoft“ atstovas.

Taip pat reikia atsižvelgti į vartotojų išlaidas. Infliacija ir didėjančios pragyvenimo išlaidos privertė daugelį susimąstyti prieš išleidžiant pinigus dideliems, nereikalingiems pirkiniams, todėl brangesnė „Xbox“ serija galėtų turėti didelę įtaką pardavimams. Tai ypač pasakytina apie mažiau galingą „Xbox Series S“, kuri kai kuriose rinkose buvo geriausiai parduodama „Microsoft“ konsolė, nes jos kaina yra 200 JAV dolerių mažesnė nei „Xbox Series X“.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.