„Microsoft“ leis ištrinti surinktus diagnostikos duomenis

Daug kas yra nepatenkinti, kad „Microsoft“ su „Windows 10“ renka įvairius duomenis ir po to juos siunčia sau. Jau seniau rašėme, kad programinės įrangos gigantas pasiūlys įrankį, kurio pagalba galėsime tiksliai matyti, kokius duomenis apie mus renka operacinė sistema. Dabar sulaukėme dar vienos naujovės. Su naujausia „Insider“ programos dalyvių versija atsirado mygtukas, kuris leidžia ištrinti visus surinktus diagnostikos duomenis. Jį nuspaudus ištrinami tik surinkti diagnostikos duomenys, bet kas nepatenka į „diagnostikos duomenys“ apibrėžimą ir toliau keliauja pas „Microsoft“.

Diagnostiniai duomenys yra dviejų skirtingų tipų: numatytieji (default) ir pilni (full). Numatytasis diagnostikos tipas renka duomenis apie jūsų prietaisą, tinklą, konfigūraciją ir klaidas. Pilnas diagnostikos tipas renka ne tik anksčiau išvardintus duomenis, bet ir programų ir naršyklės naudojimo statistiką bei rašomo teksto fragmentus.

Naujos „Diagnostic Data Viewer“ funkcijos dabar prieinamos tik 17083 „Windows 10“ versijoje. Norint ištrinti diagnostikos duomenis reikės būti prisijungus su „Microsoft“ paskyra.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.