„Microsoft“ patvirtina problemas su „Ryzen“

Po „Ryzen“ išleidimo buvo greitai susivokta, kad „Windows 10“ nemoka bendrauti su naujaisiais AMD procesoriais. Tai pasireiškia nesugebėjimu atskirti realaus procesoriaus nuo virtualių gijų, sukurtų SMT technologijos, dėl ko darbas būna paskirstomas neteisingai, o to pasekmė yra krentanti sparta. Tai ypač galėjome pastebėti keliuose žaidimuose.

Prie viso to, „Windows 10“ neteisingai supranta „Ryzen“ procesorių spartinančiosios atminties kiekį. Kažkodėl operacinė sistema, mato kad bendras jos kiekis yra 136 MB, kai realiai jis yra 20 MB (L2 + L3). Sakoma, kad operacinei sistemai nepatinka ir „Ryzen“ sugebėjimas dažnį reguluoti 0.25 daugiklio intervalais, seniau čia būdavo naudojami sveiki skaičiai.

„Microsoft“ pripažįsta, kad su nauju procesoriumi atsiskleidė įvairūs nesuderinamumai. Informacija apie būsimus pataisymus bus pateikta artimiausiu metu.

10 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    MS reklamos yra gelytes, palyginus su situ bajeriu. Reiskias Ryzen isleidimas jiems giliai dzin buvo ?

    • Stipena parašė:

      M$. Jie tokius dalykus už pinigus daro, AMD turi atseikėt pinigų kad jie spręstų problemas 😀 Čia bent kiek esu skaitęs, jog jeigu kažkokiam produktui kažkas nesiderina su Windowsais ir vienintelis būdas tai išspręsti yra Windowsų pakoregacimas, Microsoft už tai ima nežmoniškus pinigus. Aišku tokiai kaip AMD tai neturėtų būti didžiuliai pinigai.

  2. Minde parašė:

    kiek pamenu su buldozeriu irgi panasiai buvo. Isleido Microsoftas update’a, bet buldozerio sparta pakilo tik keliais procentais.
    Ar nebus ir dabar tas pats?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.