„Microsoft“ planuoja 2024 metais išleisti „Windows 12“

„Microsoft“ planuoja labai greitai pakeisti savo esamą „Windows 11“ operacinę sistemą į „Windows 12“, pranešimuose nurodoma, kad nauja operacinė sistema gali pasirodyti jau 2024 m. Tai reikštų, kad  „Windows 11“ operacinė sistema turėtų tik maždaug 3 metų gyvavimo ciklą, kas yra tikrai mažai. „Windows 12“ galėtų gauti iš esmės pakeistą naudotojo sąsaja, įdiegtą naujesnių tipų aparatinės įrangos palaikymą ir naujesnius API. Galimi ir kiti patobulinimai. Šiuo metu „Windows 12“ dar nepateko į jokį viešą „Insider“ programos išleidimo ciklą, todėl nėra jokių užuominų, kokia kryptimi bus vystoma ši operacinė sistema.

20 Komentarai

  1. Digixo parašė:

    Nesinaujinau i Win 11, nesinaujinsiu ir i Win 12 🙂

  2. EgidijusL parašė:

    Tipo kažkoks vadovas pasikeitė, jog iš „jokių naujų versijų“ tapo vėl kas tris metus naujos versijos? 😀
    Windows 11 vartotojo sąsaja tikrai patiko, bet kai tiek klaidų netaisomų yra, tai nesinori ir naudotis jais.

    • iTroubl3 parašė:

      Man kaip nelabai suprantančiam atrodo, kad lengviau būtų visiškai nuo nulio kažką sukurti, nei tobulinti esamą betvarkę, man windows atrodo kažkoks šiukšlynas, kratinys visų win versijų 😀

      • Daemon parašė:

        Legacy shit, dude.

      • foozz parašė:

        Visiškai naujos OS kūrimas, komercine prasme yra savižudybė, kažkada ta linkme bandė keliauti MS su project longhorn, ta OS turėjo pakeisti XP buvo užsimota nevaikiskai nauja failų sistema, branduolys ir tt.. galų gale gavosi kas… su terminais nespejama, suderinamumo klausimas tikras galvos skausmas… tad kadangi prisitriohino o nieko padaryt nesigavo paėmė win2k branduolį uzmove ant viršaus nevisiškai pabaigta longhorn UI ir gavosi Windows Vista. Tik su optimizavimu buvo smarkiai nespėta bent jau iki SP2.

        Kita vertus visiškai naujo branduolio nuo nulio sukūrimas MS apskritai neįmanomas, nes tai uždara komercine OS ir įsipareigojimai verslui bei valstybiniams reikalams tokie… Kad nieks to neapsiimtu.

        Kitas klausimas kuri OS buvo sukurta nuo 0 apart UNIX ? nes tiek Windows tiek MacOs, netgi tam pačiam Android ar IOs ir linux visose Jose kažkiek daugiau ar mažiau yra UNIX branduolio likučių. Glaudžiausią ryšį su UNIX berods BSD išlaikė su savo visais forkais.

        Tad visiškai naujos OS gaminimas kažkuo primena vidaus degimo variklio isradinejima iš naujo 🙂

        • kernelis parašė:

          Pacio branduolio ir API/ABI keist ir nereikia, nes tai jau nebebutu Windows, o butu kazkas kitas. Visgi savo UI/UX kratini galetu susitvarkyt viena karta, jau 10 metu kaip kazkoks senu legacy irankiu ir naujo shell’o hibridas. Apie ta W11 „more options = old context menu“ UX dizaino genialumo virsune net nesneku.

          Aisku as nenaudoju Windows is viso, tai man kaip ir nesvarbu 😀 Man paskutiniai normalus Windows buvo Windows 2000 Pro. Nu gal dar 7.

  3. bugism parašė:

    Visada atsinaujinu į naujausia Windows jokių problrmų nekilo tik Vista praleidau nes ten buvo kažkas tokio. tad laukiam 12 nors žadejo kad 11 bus paskutinė. Va ko nesuprantu tai Android o Iphone nesu bandes tad negaliu ir priekaištaut kaip ir Linux. Esu paprastas bet neprastas vartotojas, senas 🙂

  4. RokasS8 parašė:

    Matau kad su win10 bus kaip su xp prikurs belekiek versijų, o vistiek dauguma su win10 sėdės

  5. Lovelasas parašė:

    Po Win7, Win10 buvo ir yra tikrai puikus produktas. Kol bus naujinimai, tol nera reikalo atsisakyti puikios WIN10 OS.

  6. Jumaxas parašė:

    Tuoj bus kaip MacOS kas metai po nauja versija 😀

  7. foozz parašė:

    Ok, o tai kaip bus su licezijavimu? Nes EndOfLife Windows 10 (2025), tai vietoj 11 TPM visokių nesąmonių ir CPU ribojimo, tipo tie kurie dabar susipirko kompus tarkim su 10 ar 11 kartos Intel core procesorium, W12 pasakys aj ne mes tik palaikom minimum 12 kartos CPU 😀 Sedekit su windows11 iki kokių 2030 kai baigsim OS palaikymą 😀

    • Litraz parašė:

      Bet kam reikia win 11, jei dabar gerai veikia win 10? Pirkau žmonai nešiojamą su 11 intel serija, ir įsijungus sako, gal norit win 11 vietoj 10, tai dabar problemos su wlan ir bluetooth, reikia instaliuot vėl w10 turbūt, nes draiverių atnaujinimas kolkas nepadeda…

  8. newdiamond parašė:

    baisiausias dalykas, kuri MS padare tai tos win 10 subversiju stampavimas….

    Pramoneje tai absoliuciai nesuderinama. Nusiperki spec softa ir dar reikia gvildetinti ar palaiko toki ar anoki build’a

    Aj isvis MS toks ispudis pasidare kaip Santa Barbara….Windows kurimo atveju….

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.