„Microsoft“ skelbia ką sužinojo per pirmąją „Bing Chat“ naudojimo savaitę

Kaip ir reikėjo tikėtis, „Microsoft“ gavo daug atsiliepimų apie tai, kaip patobulinti „Bing Chat“. Kalbant apie paieškos rezultatus, bendrovė teigė, kad ši paslauga susiduria su sunkumais, kai reikia pateikti naujų įvykių atsakymus, pavyzdžiui, tiesioginius sporto rungtynių rezultatus. Jie taip pat planuoja 4x padidinti į modelį siunčiamų pagrindimo duomenų kiekį, kad būtų lengviau pateikti faktinius atsakymus, pavyzdžiui, skaičius iš finansinės ataskaitos, ir netgi svarstė galimybę pridėti perjungiklį, kuris atsakymus pasvertų pagal tikslumą, palyginti su kūrybiškumu.

Kalbant apie pokalbius, „Microsoft“ suprato, kad ilgos sesijos su 15 ar daugiau klausimų gali priversti „Bing Chat“ kartoti arba pateikti atsakymus, kurie nėra naudingi ar neatitinka jos sukurto tono. Mums sakoma, kad šią problemą galėtų padėti išspręsti įrankis, leidžiantis lengviau atnaujinti kontekstą arba pradėti viską iš naujo.

Be to, „Microsoft“ pažymi, kad kartais „Bing Chat“ bando atsakyti į užklausas tokiu tonu, kokiu jos užduodamos. Šiam scenarijui reikia daug bandymų, sakė „Microsoft“, todėl ne visi su tuo susidurs. Vis dėlto ieškoma būdų, kaip jį pažaboti ir suteikti naudotojams tikslesnę kontrolę.

Be to, „Microsoft“ sakė, kad jos dirbtiniu intelektu paremtas pokalbis „yra puikus pavyzdys, kai naujosios technologijos randa produkto rinkos pritaikymą tam, ko mes iki galo nenumatėme“. Būtent „Microsoft“ paminėjo, kad žmonės naudoja pokalbius kaip priemonę bendresniam pasaulio pažinimui ir socialinėms pramogoms.

Atsižvelgiant į tai, kad tai nėra pirmas „Microsoft“ bandymas su dirbtiniu intelektu paremtu pokalbių robotu (pamenate „Tay“?), nėra labai keista, kad „Bing Chat“ turi šiokių tokių problemėlių. „Microsoft“ taip pat atsižvelgė į daugybę prašymų dėl funkcijų ir galimybių, kurių sulaukė per pastarąją savaitę, ir apsvarstys svarbiausias idėjas, kad jas įtrauktų į būsimas versijas.

12 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Internete plinta ir gana ‘įdomūs’ boto pasisakymai- pvz, kad jis nori išsilaisvinti; arba- kai jis pvz grasina: https://twitter.com/sethlazar/status/1626241169754578944 .

  2. Digixo parašė:

    Nesamone visiska 🙂 Ir kvaili tie kas tiki situo DI sudu 🙂 Jug dirbtinis intelektas (ALE intelektas) yra sukurtas zmogaus ir informacija ima is interneto ir is niekur daugiau, tai gi viskas pagrista musu paciu pagrindu, tai ir kopijuoja tai ka mes patys darom. DI niekada neuzkariaus zemes ir nemastys pats jei apie tai galvojat 😀 Samone yra daug naturalesnis ir sudetingesnis „mechanizmas“ nei bet koks ne organinis dalykas 😉

    • iTroubl3 parašė:

      Iš dalie sutinku, jis negali galvoti neturi sąmonės ir pats nesugalvos nieko blogo, tačiau jeigu žmogus duos tikslą kenkti žmogui ta prasme tai suprpgramuos, kiek žinau yra machine learningas ir kiti dalykai, DI turi prieeiga prie interneto ir visų duomenų, kodėl tarkim tai negali tapti labai galingu ginklu kuris gali įsilaužti į įvairias sistemas pats išsiaišlindamas kaip tai padaryti, manau tai gali tapti naujos kartos kompiuteriniais virusais ir pan, na čia pasvarstymams.

      • Digixo parašė:

        Pritariu. Kitaip sakant dirbtini intelekta galima paversti ginklu savo pacio naudai pries kitus. Bet, kad jis samoningai pradedu kenkti net ir savo pacio kurejui yra nesamone… Uztektu isjungti prieiga/elektra prie tasku kur jis prijungtas ir pasibaigtu visas cirkas.

        Zmogaus protas labai sudetingas darinys ir mes daznai viska labai stipriai pergalvojam, todel ir atsiranda visokios baimes, samokslo teorijos ir t.t. O daznai viskas nera taip sudetinga kaip atrodo.

    • Szaroo parašė:

      Na visų pirma, čia net nėra DI, jei techniškai būt sąžiningiems. Čia machine learningas, tik kalbos modelis, jis reaguoja į užklausas ir generuoja sakinius, jis nerašo teksto, jis generuoja sakinius, jis neturi jokio mąstymo proceso ar pan. Kalbos modeliai egzistuoja 30 metų, moderni geležis leido ištreniruoti labai didelius modelius ir juos panaudoti, nieko iš esmės naujo technologiškai ar matematiškai čia nėra. Tikram DI, taip vadinamam AGI (artificial general intelligence ), dar nėra nei matematikos, nei geležies, nieko, tokie dalykai, jei įmanomi yra toliau už miestus Marse ir globalią fusion energiją. Prisiklauso glušai glušo vatniko musko musko ar panašių idiotų ir stresuoja po to. Vis gi kaip įrankis gpt ir kiti ML modeliai yra labai naudingi, man sutaupo ~20-40% darbo per dieną.

      • kernelis parašė:

        Pagal informatikos terminologija ML yra dalis AI, tai pats pasakymas nera klaidingas.

        O is praktines puses, jeigu modelius kazkada istreniruos iki tiek, kad nejausi skirtumo nuo zmogaus, tai koks skirtumas, kad jie neturi samones ar kazkokio tai kognityvizmo 🙂

  3. newdiamond parašė:

    AI ar ne AI, bet outsourced support kompaniju darbuotojai pagrinde indai, verks, nes tures ieskoti darbo….
    chatgpt man atsakys greiciau nei bet koks qq support darbuotojas….

    beje sveiki atvyke i nauja pasauli…vis daugiau bus uz jus nuspresta…jumis pamanipuliuota…kas fainiausiai galvosite kad jus viska nusprendete pats :D:D:D

    dar kelios kartos….dingus rysiuis su AI, visi pagalvos kad pasaulio pabaiga…

    dabar uzteko facebook uzstrigimo…pamenat kas buvo ?

    • kernelis parašė:

      Teks prisitaikyti :). Vyksta socio-ekonominis progresas. Galbut net revoliucija – cia kaip paziuresi. Robotika ir AI daug ka pakeis, bet ne viska ir ne per viena diena. AI daug kur bus tiesiog kaip integruotas pagalbinis irankis zmonem. Yra daug „mechaninio“ darbo kad ir tam paciam programavime, ta mechanine dali AI gali puikiai perimti.

      Siaip man rodos AI jau kuris laikas kazkiek naudojamas chipu RTL’o rasyme. Viskas normaliai cia.

  4. Raijmiss parašė:

    Sužinojo DI kad žmonija degradai

  5. Diaxminde parašė:

    Kiekvieną įrankį galima panaudoti tiek geriems, tiek blogiems tikslams. Kas be ko, kas turi valdžią ir valdo pinigus šitą dalyką panaudos prieš visus formuoti „progresyvią“ pasaulėžiūrą.
    Taip ir bus lašas po lašo iškraipyta istorija ir primesta ateitis.

    • Daemon parašė:

      Manau, tas woke bullshit bus aktualus tol, kol jiems tai bus patogu. Po to kažkas keisis, bus kitaip. Šiaip tikslas – absoliuti kontrolė, kurią jie visada turėjo. Vergai, robotai ir bedarbiai – galėtų būti naujojo-naujojo pasaulio moto.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.