„Microsoft“: „Windows 11“ adaptacija spartesnė nei „Windows 10“

„Microsoft“ teigia, kad kompiuterių naudotojai palankiai įvertino „Windows 11“, nes nemokamai siūlomu atnaujinimu buvo  buvo pasinaudota dvigubai daugiau kartų nei kai „Windows 8“ naudotojams buvo siūloma atsinaujinti į  „Windows 10“. „Microsoft“ taip pat teigia, kad „Windows 11“ kokybės ir pasitenkinimo balai yra aukščiausi iš visų „Windows“. Reikėtų paminėti, kad „Windows 11“ siūloma tik nedideliam „Windows 10“ naudotojų ratui, nes norint naujausios operacinės sistemos reikia techninės įrangos atitinkančios minimalius reikalavimus, o „Windows 10“ buvo prieinama beveik kiekvienam „Windows 8“ naudotojui.

Nepaisant to, kad naudojant „Windows 11“ buvo tam tikrų problemų su AMD procesoriais dėl sulėtėjusios L3 atminties, taip pat buvo daugybė kitų klaidų ir našumo problemų, bet į naujausią operacinę sistema pereina vis daugiau naudotų, nes problemos buvo greitai išspręstos. „Microsoft“ teigia, kad „Windows 11“ yra atsakinga už „Microsoft Store“ srauto padidėjimą tris kartus, tačiau tai taip pat gali būti dėl naujos, palankesnės parduotuvės politikos, kuri įsigaliojo nuo 2021 metų. „Microsoft“ dar paskelbė, kad „Windows 11“ naujinimo pasiūlymas pradeda galutinį prieinamumo etapą, gerokai anksčiau, nes tai buvo planuota padaryti 2022 m. viduryje.

Nors daug žmonių atsinaujino į „Windows 11“, bet tikrai ne visi tai padarė savo noru. Žmonės tiesiog sutiko su atnaujinimu nieko neskaitę ir taip jų kompiuteryje atsirado naujausia operacinė sistema.

11 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    linux ekosistema…praleidzia tokias progas iskelti galva…kai ms tiek bs dabar pucia….

    • kernelis parašė:

      Ne ekosistema esme. Paprasciausiai istoriskai neissivyste nei viena Linux distribucija, kuri turetu absoliucia dauguma share’o ir butu industry standard Linux ekosistemoje. Kuri laika tai, sakykim, galbut buvo Ubuntu, bet jau nebe, nes Canonical buvo pastoviam nuostolyje, kol nepivit’ino i kitoki bizni, nei daugiausiai maitaintint/developint user friendly distro ir uzdirbinet is jos serverines versijos support’o.

      Zodziu del esamos fragmentacijos ir centralizuotumo nebuvimo, niekas tos galvos neiskels, nes Linux distribucijos butent tai ir yra – distribucijos softo is daug skirtingu necentralizuotai valdomu projektu, kuris sumestas i kruva su kazkokiais default’ais, o ne vieningai priziurima ir developinama OS. Tai atviro kodo pasekme – toks modelis, ir tiek. Cia vienintelis variantas butu, jeigu kazkokia mega-korporacija isleistu OS’a, paremta ant Linux’o, ir idustrija tai priimtu kaip etalona, taciau i tai kolkas nera nieko panasus ir TBH tai butu nelabai Linux’as, o kazkas, kas naudoja Linux kerneli. Kazkas i ta puse yra Chrome OS’as, bet ten principe kaip buvo ganetinai ribota OS aplink narsykle – taip ir liko, o tas Android appsu support’as ypatingai daug pridetines vertes jai neduoda.

      Siaip jeigu kalbet apie paprastus zmones – ne geimerius, ir ne tuos, kuriem reikia itin specializuoto Windows-only softo, tai geriausiai variantas sokt prie Apple. Deja, bet taip yra. Tarkim Macbook Air su M1, ypac perkant is US kainuoja ne pigiau, nei bazinis Windows’inis ultrabook’as, ir tai koks nors entry level Zenook’as, o ne Dell XPS’as ar pan. Negana to, uz kaina turi geriausia nasuma, baterijos laika ir ekrana, na ir – normaliai isdirbta UX prasme OS’a, o ne Windows 11 UI kratini. Nekalbant apie Apple exclusive soft’a kam to reikia. Per naujus metus buvau uzsienyj ir nuejau ant prikolo i dideli PC prekybcentry pamaigyt nesiojamus – tai kazkokia totali tragedija. Absoliuciai viskas apie 900-1200EUR rezyje palieka cheap shit ispudi. Tai cia toks subjektyvus ispudis.

      Jeigu taip ir toliau vystysis rinka, tai man rodos ateityje, vakaruose, Apple bus ne tik smarty lyderis, bet ir nesiojamu 🙂

      • iphone5warrior parašė:

        O ką daryti paprastam žmogui telefonu srityje?

        • kernelis parašė:

          Telefonais daug nesidomiu. Pats vis dar naudoju 2017 pirkta Xiaomi A1 su stockiniu android’u ir nesuku galvos 🙂 Gaila, kad Android One programa principe mire, ir beveik nebeliko pigiu telefonu su stock OS, isskyrus ten kelis Nokia modelius.

          Kai paprasti zmones (ne patologiniai skrolintojai) manes klausia, koki telefona pirkti, dazniausiai mano default’inis atsakymas buna arba iPhone SE, arba Pixel A serija, priklausomai nuo to, kokios OS nori.

  2. trauklapis parašė:

    Profai dirbo ir dirbs su Apple – Geimeriai dirbo ir dirbs su Windows PC

    • kernelis parašė:

      Ziurint kokie profai. Yra nemazai nisiniu sriciu, kur Apple netinka del nepalaikomos OS. Tarkim as esu iterptiniu sistemu programuotojas ir man Apple netinka. Nu gali ten prasidet su visokiais VM’ais ir docker’iais ir pan. „workaround’ais“, bet as dirbu Linux’e, nes visi irankiai – Linux’ui. Laukiu kol atsiras Asus ROG Zephyrus G14 2022 modeliu review’ai, nes man tai butu labai geras daiktas, ypac jei bus variantas su entry level dGPU, nes as nesu geimeris.

    • ReaLm parašė:

      eik eik profe, didžiuojies, kad su Apple gali atsidaryt photoshopą ar kokį vegas? Juokingai atrodai.. Apple yra tiesiog alternatyva.. viskas… ir jeigu dirbi gerai, supranti ką darai, tau bet koks PC tiks. net ir pentium 4.

    • ManC parašė:

      Na, Trauklapi, klysti. Yra labai daug profesinių sričių, kur Apple produktai nėra standartas. Taip jau yra istoriškai susiklostę, ir nieko čia nepadarysi.

      Ar tavęs nestebina, kad apple savo reklamose nerodo ligoninėse dirbančių daktarų su mac’ais ar statybose braižančių inžinierių su iPad’ais??? Apple orientuojasi į kitą klientą ir jiems tai puikiai sekasi (ala dizaineriai ir „content’o“ kūrėjai).

      Pats dirbu logistikos grandyje tarp tiekėjo ir mažmenos parduotuvių.
      Sandėliuose nesu matęs nei vieno apple produkto, nei softo. Viskas paremta windows arba linux. Galima pamatyti įrangą net su android (skaneriai ir planšetės)

      Kolkas negirdėjau, kad obuolys Lietuvoje būtu plačiai nuadojamas „profų“, kaip tu sakai. Tikriausiai įmanoma, bet tai būtu milžiniškos investicijos.

    • Daemon parašė:

      Aš profas. Mano srity žmonės dirba tiek su Apple, tiek su Windows. Mačiau ne vieną studiją naudojant Mac’us, tačiau yra kas ir už Windows stoja mūru 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.