Microsoft blokuoja Xbox 360, ne Xbox Live vartotoją

Microsoft pradėjo blokuoti visų modifikuotų Xbox 360 žaidimų kompiuterių prieigą prie Xbox Live sistemos, apibūdindama šį veiksmą kaip pastangą įtvirtini „švarią“ žaidimo aplinką visiems Xbox Live vartotojams, kurie ligi šiol žaidė pagal numatytas taisykles.

Kaip žinia, kai kurie žaidėjai modifikuoja savo žaidimų kompiuterį tam, kad apeitų regionų apsaugą, pasileistų neteisėtą ar piratinio pobūdžio programinę įrangą ar įgautų pranašumą prieš kitus internete žaidžiančius žaidėjus.

Microsoft nusprendė nebeblokuoti Xbox Live vartotojų sąskaitų, blokuojamas tik žaidimų kompiuteris. Visi su modifikuotais Xbox 360 žaidimų kompiuteriais vartotojai, kurie bando prisijungti prie Xbox Live sistemos, gauna klaidos pranešimą.

„Šių vartotojų Xbox Live sąskaitos nėra automatiškai blokuojamos, bet jie daugiau nebegali prisijungti prie servise naudodami savo modifikuotą žaidimų kompiuterių. Mes jiems suteikiame teisę pasitaisyti ir nusipirkti „švarų“ žaidimų kompiuterių bei žaisti sąžiningai.“, – teigė Microsoft.

Kompanija taip pat pareiškė, kad netoleruos bet kokių kodų naudojimo ar negarbingo žaidimo. Visi ne pagal taisykles žaidžiantis žaidėjai daugiau nebegalės prisijungti prie Xbox Live sistemos.

„Mes jau praeityje esame minėje, jog Xbox Live servisu gali mėgautis tik tie vartotojai, kurie prisijungimui naudoja patvirtintus, nemodifikuotus Xbox 360 žaidimų kompiuterius ir mes toliau tęsime šio požiūrio taikymą, kad garantuotume savo serviso sąžiningumą, apsaugotume partnerius ir savo vartotojus.“.

Xbox 360 „laužytojai“ šiuo metu sutelkė dėmesį į programinės įrangos „nulaužimą“ Hitachi-LG ir Toshiba-Samsung DVD įrenginiams, kurie yra montuojami į Xbox 360 žaidimų kompiuterius. Tiesa, Xbox-Scene.com rašo, nepaisant naujos versijos ir pridėtų atsargumo priemonių, modifikuoti žaidimų kompiuteriai vis tiek gali būti susekti, tad mes tikimės aktyvios programuotojų veiklos ištaisyti šią „klaidą“.

15 Komentarai

  1. suck4it parašė:

    O tai gerai jeigu tarkim atsirisu xboxa, bet prie xbox live jungiuos tik su orginaliais zaidimais, tai gaunu bana ar ne?

  2. Deft parašė:

    Juokingiausia, tai jog šis veiksmas skirtas, tik jų pelną padidinti, naikinat modintus xbox kompus, o ne stengis sumažinti sukčiaujančių žaidėjų naudojant kodus, kaip jie patys rašo, pvz GTA4 ant PC tai online yra grynas čytų pasaulis, ir visiem dzin, žmones net kuria neoficialius modus kurie suteikia galimybe servo hostui, kickinti betką be balsavimų, tačiau negali baninti…

  3. Bara parašė:

    Ir ka jie pasieks tuo ? Gerai,paziurekim kiek vidutiniskai musu salyje kainuoja xbox 360 zaidimas…na grubiai 200Lt…vidutinis uzdarbis siuo metu lietuvoje yra 1200 😀 tai kaip jum atrodo ar zmogus pirks maisto sau ar leis litus kazkokiam susiktam kompaktui 😀 Man tai asmeniskai atrodo,kad jej jau nusprendei leisti litus ant kompaktu,tuomet zymiai geriau ir pranasiau yra ps3 ir taip smuks xbox 360 iki nulio ;D nes jis buvo perkamas tik del to jog turejo galimybe paleisti piratinius game ;D tai wa

  4. SB parašė:

    Bara>>>Tai netiesa. Xbox 360 pirkau, kai net snekama apie nulauzima nebuvo.

  5. Deft parašė:

    Toks pranešimas tik padidins AK pardavimus manau 🙂

  6. -NRJ- parašė:

    deft >>> paantrinant tavo nuomonei del AK pardavimu, gal ne visai i tema, bet manau MS\’o interesas tikrai gali buti cia isimaises, kad zmones nenustotu pirke AK del zaidimu ir nepamirstu kaip zaidimams tinkamos platformos. nes kiek vartotoju siuo metu turi AK vien del zaidimu..

  7. Ramizzzzzz parašė:

    suck4i>>> vistiek yra galimybe gauti bana, nes yra neoriginali firmwire dvdrome,dazniausiai pagal tai ir pareina banas

  8. SB parašė:

    Ramizzzzzz>>>Manau daug kam nekyla klausimas, kam SB naudoja du Xbox 360. Visgi, uz gerus zaidimus as moku.

  9. pushaz parašė:

    NRJ – o nepagalvoji,kad M$ visiskai dzin PC?jie turi toki monopoli Windows ir Office ten,kad ziauru.M$ labiau noretu panasaus monopolio ir konsoliu rinkoj,nes ji yra ziauriai pelninga geimu industrijos dalis,net toli nepalyginsi su pc.M$ deje skersa ant pc geimingo,jie nori konsoliu monopolio,kazko tokio,kaip Sony turejo su PS2.M$ nori kuo didesnio pyrago gabalo ir to siekia bet kokiais budais.
    Kazkas sake kad pirko x360 kai apie nulauzima nebuvo net kalbos?Tai kad ta kalba labai greit atirado po x360 isleidimo..Tuo labiau zinant,kad x360 kurtas praktiskai pc pagrindu,mazai kam kilo mintis ar kada ji nulaus.Ir M$ is tikro naudingas tas piratavimas – kiek piratu perka ju xlive paslaugas,kiek mpoint perka ir visokio kito sh..M$ net padare,kad kiti irenginiai negaletu veikt su x360,apart ju paciu – pvz kur matyta,kad Logitech G25 vairo nepalaikytu 🙂
    Vyresne karta dar stipriai laikosi isikibus pc kaip zaidimu formos,bet jaunesnioji tai smarkiai ant konsoliu persimetusi – va kur pinigai – jie nori visko juk – papyldymu,nauju zemelapiu,dar visokio sh..o uz viska reik moket m$ point\’ais ir moket uz xlive.
    Tie banai tai nekokiai dienai praskaidrinti – sedi dede su alaus buteliu ir spaudineja BAN mygtuka i kaire ir desine,ir kas svarbiausia neziuredamas – nes nukencia nemazai ir nieko bendro su piratais neturinciu.Jei M$ net zurnaliuga,kuris dare ju paciu Forza 3 geimo prewiev uzbanino 😀 O jis dar ir is x360 zurnalo yra 😀

  10. Deft parašė:

    Minties teisinga, gan logiška, jog M$ ilgą laiką laukė ir nieko nedarė, dėl tų flashintų xbox, stengėsi gauti didesnį pyrago gabalą, kai gavo, tada BAN mygtuką pradėjo spaudyt, nu ką dabar žmogus vistiek turės naudotis xbox, legaliu nes geimai tai supirkti, vistiek kažkiek jų turi 🙂

  11. pushaz parašė:

    Jei mastyt finansiskai,tai M$ apsimoka,ir smarkiai,kad piratautu ju x360,ta ban ban,kick kick tai del vaizdo paspaudineja,kad itikt antipiratinem organizacijom,pilnai tikiu,kad galetu smarkiai isvalyt flashintus x360,bet ar jiem apsimoka?tikrai ne..Uztat ir nukencia niekuo deti,nes banina neziuredami ka ir bet kaip,tiesiog kad banint.M$ tai bet kokiu atveju win-win situacija kol kas.Idomu butu,jei nebutu galimybes pirataut tokiais lygias ant x360,kaip butu?

  12. SoTOP parašė:

    MS geriau kad zmogus perka xbox360, nuflasina ir zaidzia nepirkdamas zaidimu, negu kad jis pirktu PS3. Kaip ir su windows, jei noretu padarytu WGA neiveikiama, bet MS daug geriau 10 milijonu piratu, negu vienas milijonas Mac\’u.

  13. suck4it parašė:

    Nu jo seip ten idomiai viena prigavo gal po poros savaiciu kitas sedejo su nuflashintu virs puse metu..

  14. Deft parašė:

    SoTOP, dėl neįveikiamo abejočiau, ar yra galimybių, pamenu kai GTA4 išleido ten tiek apsaugų pridėta buvo, ir net oficialiam RS forume, moderatoriaus žodžiai buvo maždaug tokie \"mes išleidom 200k$ už apsaugas žaidimo, tai nesitikėkit sulaukti nulaužto\" visi buvo sunerime, jei pamenat pirmajį veikiantį cracką ant GTA4 tai pasileisdavo MS CMD ir stovėjo užrašas \"I love u rockstar, but suckrom dont work on my PC\" 😀 Aišku ir palaukti teko nemažai.

  15. pushaz parašė:

    M$ gal ir geriau – kovoja su piratavimu,bet ir uzdirba is jo 😀 Cia kaip ginklu pardavejas – parduoda abiems kovojancioms salims,o nauda is to tik vienam.Tik idomu kiek ilgai tas gerumas bus?Uz dyka buna tik suris spastuose.
    M$ kad padarytu WGA neiveikiama? 😀 Jokiu sansu.Geimus belenkokius nulauzia,o ju nezaidzia 90% pc vartotoju.Windows gi naudoja praktiskai kiekvienas,manai nebutu nulauzti kai tokia paklausa?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.