Microsoft dėl Bing esą jau prarado 5,5 mlrd. JAV dolerių

Žiniasklaidoje pasirodė skaičiavimai, jog programinės įrangos gigantė kiekvieną ketvirtį dėl Bing projekto patyria 1 mlrd. JAV dolerių nuostolį. Viso paieškos sistema bendrovei jau padarė 5,5 mlrd. JAV dolerių nuostolį.

ComScore skaičiavimas, Microsoft paieškos sistema užima 14,7 proc. rinkos, kai tuo tarpu Google užima 64,8. Tačiau nepaisant gana neblogos situacijos, Bing ir Microsoft paieškos divizija vis tiek bendrovei neneša jokio pelno. Ir nors atotrūkis tarp dviejų pastarųjų paieškos sistemų gana ryškus, tačiau Microsoft po truputi tikrai braunasi į paieškos sektorių.

Viena to priežasčių yra glaudus santykių palaikymas su Yahoo. Kaip žinia, programinės įrangos milžinė rūpinasi ir šios paieškos sistemos funkcijų plėtimu bei gerinimu. Microsoft paieškos sistemos direktorius Stefan Weitz teigė, jog jų uždavinys yra tai, jog niekas atsibudęs ryte nesakytų, jog nori geresnės paieškos sistemos.

Visgi drąsiai galime teigti, jog Bing kelia bangas JAV paieškos sistemų rinkoje ir nėra jokių abejonių, jog Microsoft tikrai pasistengs atgauti į Bing sistemą investuotas lėšas.

1 Komentaras

  1. PauliusBa parašė:

    \"<..> jų uždavinys yra tai, jog niekas atsibudęs ryte nesakytų, jog nori geresnės paieškos sistemos\"
    Aš, naudodamasis Google, ir to nesakau. Išvis. Jei naudočiaus Bing, sakyčiau 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.