Microsoft ir Google nori atkreipti dėmesį į klimato kaitą

Vieni iš didžiausių gigantų programinės įrangos rinkoje, tai yra kompanijos Microsoft bei Google, praneša, kad su savo naujomis internetinėmis programomis nori atkreipti dėmesį į klimato kaitą. Microsoft bendradarbiaudama su EEA siūlo savo atvaizdavimą, tuo tarpu Google tikisi padėti daugelio šalių mokslininkams.

Microsoft kartu su Europos Aplinkos agentūra pasinaudojo programinės įrangos giganto paieškos Bing žemėlapiais ir daugelybės terpės technologija Silverlight bei skaičiavimų debesies Azure pajėgumais tam, kad pasauliui parodytų, kaip klimato tarša veikia tam tikrus Europos regionus.

Interneto svetainė pavadinta Europos aplinkos atlasas (angl. Environmental Atlas of Europe) vardu, o joje pateikiama daugybe informacijos apie klimato kaitą, net apie ypač „švarius“ projektus, kaip miestai, naudojantys tik atsinaujinančius energijos šaltinius, ar vynuogynus, kurie neišskiria anglies dioksido į aplinką.

Google nusprendė savo skaičiavimų debesies pajėgumą skirti ne pažintinei operacijai, tačiau mokslo tikslams. Kitais metais kompanija ketina išleisti palydovinių nuotraukų analizės įrankio versiją, kuri turėtų leisti įvairių šalių mokslininkams be didelių kaštų ištirti miškų naikinimo kitimą.

Kompanija taip pat teigė, kad programinės įrangos prototipu jau naudojasi išskirtiniai partneriai, tačiau tik kitais metais ji bus pristatyta viešam naudojimui.


2 Komentarai

  1. suck4it parašė:

    Vienas atkreipe demesi, o kitas nenoredamas atsilikt padare ta pati.. 😀
    Bet mum nuo to tik geriau.. ;D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.