Microsoft ir vėl nebeprekiaus Windows 7 Family Pack

Programinės įrangos gigantas Microsoft oficialiai pranešė, kad nuo šiandien sustabdo visus naujosios Windows 7 operacinės sistemos „Šeimos Paketų“ pardavimus. Apie tai vienas iš pirmųjų pranešė ir prekybos internete milžinas Amazon.

Kaip žinia, Windows 7 Family Pack (liet. šeimos paketas) paketas buvo populiarius dėl to, kad leido tą pačią operacinės sistemos versiją įsidiegti į tris namų kompiuterius. Tiesa, tai buvo galima atlikti tik tuo atveju, jei kompiuteryje veikė legali Windows XP ar Vista operacinė sistema.

Tai nebuvo pirmas kartas, kai kompanija pristatė šią programą. Pirmą kartą ji buvo pasiūlyta iškarto po Windows 7 starto praėjusių metų spalį ir buvo siūloma apie šešias savaites. Programa vėl atsinaujino šių metų spalį ir tęsėsi iki šiandien. Prieš šventes paketą buvo galima įsigyti už 125 JAV dolerius įvairiose mažmenininkų parduotuvėse už Atlanto, o po antrojo starto kainavo apie 150 JAV dolerių.

18 Komentarai

  1. Linas parašė:

    Prabanga būtų supirkt visiems šeimos nariams operacines. Pvz. Home Premium vieneto kaina 340Lt, jeigu namie tarkime yra 3 kompiuteriai, tai apie 1000Lt gaunasi, sakyciau nemenki pinigai ;/

  2. SB parašė:

    As asmeniskai jau visur naudoju legalias Windows 7 Home Premium versijas. Pora nešiojamųjų jau atkeliavo su instaliuota ir legale operacine sistema, tad tereikėjo įsigyti vieną licenziją už mazdaug 420 litų. Windows 7 OS tikrai naudosiu bent jau iki 2013 vasaros, taigi beveik 4 metams 420 litu yra labai mazi pinigai.

  3. nanoWorld parašė:

    Pries perkant, reiktu pasidomet ar nera kitokiu galimybiu gauti legalius Windows. Nezinau kaip kituose universitetuose, bet KTU berods bet koks studentas, turintis nors viena informaciniu technologiju moduli, turi teise gauti nemokamus Windows/Offise/Visual studio ir gal dar si bei ta, tad bent tokiems studentams siulyciau nesubeti pirkti, juk tie keli simtai visgi \"pinigas\".

    Gal klystu, taciau lyg buvo kazkokios programos, siulancios pigiau pirkti Windows internetu maziau pazengusioms salims, tame tarpe ir Lietuvai. Galbut dar vis kazkas panasaus yra (nelabai domiuos MS produktais…).

  4. lukas513 parašė:

    keli simtai irgi pinigas bet piratai sutaupo 🙂

  5. Linas parašė:

    nanoWorld> Taip ir nebutinai IT studijuot turi ar KTU, svarbu dienines studijos universitete. DreamSpark tas projektas vadinasi ir leidzia ne komerciniais tikslais pompuoti is ju legalu softa pradedant visual, baigiant Windows server operacinemis. Pasibaigus studentavimui neva nebetenki DreamSpark narystes, taciau toliau naudoji ka atsisiuntei anksciau.

  6. Pasisiauses parašė:

    Puikus pavydys, kad Microsoft godumui nėra ribų.

  7. simple parašė:

    Pavyzdžių tam nebereikia, seniai visi tai žino 🙂

  8. nanoWorld parašė:

    Speju pvz. Apple jau godumu \"nepasizymi\"? 🙂

    Visi rinkoje daugiau ar maziau \"godus\". Tai verslo pasaulis.

  9. Pasisiauses parašė:

    Apple OS \"family pack\" kainuoja pigiau nei Windows licenzija vienam kompiuteriui 🙂 Taip kad…

  10. nanoWorld parašė:

    O vienas Apple kompiuteris kainuoja kaip du analogiski PC su legaliais Windows, tad uz ta \"piguma\" yra sumokama per pririsima, kuris tikrai deklaruoja \"ne goduma\" matyt. Bet juk cia musu paciu labui, SJ \"rupinasi\" mumis, nes jei OSX nebutu priristas, jis nebutu toks geras! 🙂

    Jau kam apie goduma patyleti, tai Apple\’ui.

    Kalbant apie esme – paprastas faktas: Windows legaliai veikia tiek PC tiek MAC kompiuteriuose. OSX legaliai veikia tik MAC kompiuteriuose (o gaila, priesingu atveju butu kur kas idomiau). Tad manau aisku, kas is esmes cia \"godesnis\"…

  11. Pasisiauses parašė:

    Nereikia pradėti tų kvailų \"apple kainuoja dvigubai brangiau\" fleimų, nes jie visada baigiasi taip pat (bent man) – aš paprašau PC fanatiko surasti pigesnę Mac\’o (pvz iMac) alternatyvą (t.y. konkretų pavyzdį) PC rinkoje ir tada stoja spengianti tyla 🙂
    Tepasakysiu tik tiek, kad jeigu žmogus lygina PIGIOS klasės kompiuterį su Mac\’u, ir rėkia, kad \"Apple du kartus brangiau!\", tai tokiam telieka tik pasiūlyt, kad dar pradėtų lyginti žigulį su mersu, nes vistiek jau nusiritęs iki absurdo lygio 🙂

    Šiuo klausimu pasisakiau, o kadangi kalba eina apie Microsoft, tai dar pridėsiu, kad tikrai nesuprantu tokios jų strategijos. \"Family Pack\" yra labai geras dalykas, kurio dėka daugiau žmonių legalizuotųsi… bet ne… geriau tegu vartotojas pučiasi iš linkomanijos Windows vietoj to, kad NUSIPIRKTŲ legalią versiją, nors ir už mažiau…

  12. nanoWorld parašė:

    Tai ir nereikejo pradet paciam nuo to, kad pas Apple kazkas \"pigiau\" 🙂

    Kaip minejau, tas \"pigiau\" is principo yra brangiau, nes pinigai grizta per OS pririsima.

    Del alternatyvu diskutuot nesiruosiu, nes tai subjektyvus klausimas. Lygiai taip pat galiu pasakyt, kad Apple fanatikas man parodytu Alienware m15 alternatyva is Apple…

  13. Pasisiauses parašė:

    Na, aš nepasakiau nieko, kas nebūtų tiesa 🙂
    O kuo čia dėtas Alieware kompiuteris (išskirtinai ŽAIDIMŲ brendas) tai išvis nesupratau 😀
    Ir nesupratau aš tavo antro sakinio: \"…pinigai grįžta per OS pririšimą\".
    Mac naudotojas nėra pririštas prie Apple OS. Jei jam nepatinka Mac OS, jis gali įsirašyt Windows ar Linux… Taigi kur čia pririšimas?
    get your facts straight škia…

  14. nanoWorld parašė:

    OSX vartotojas priristas prie MAC kompiuterio. Vien sis faktas pacio pamineta \"goduma\" nustumia i Apple puse vienareiksmiskai, nes noredamas naudotis OSX, turi pirkti tik tam tikrus ir ne kitus Apple siulomus MAC modelius. Noredamas naudotis Windows, gali pirkti kitu gamintoju gelezi arba ja pats susirinkti pagal savo poreiki. Tarkim man patinka OSX, bet man nepatinka Apple gelezis, nes man uztenka ir pigesnes be jokiu \"amziaus inovaciju\" kaip magnetiniai kistukai, baterijos indikatoriai ir kt. Siuo atveju as neturiu pasirinkimo, kaip tik pirkti brangesne Apple gelezi, siuo atveju \"pririsimas\" formuoja brangesnes aparaturos poreiki. Ta ir norejau pasakyti.

    Kas del Alienware. Tu nurodei pirmai iMac alternatyvos ieskojima tarp PC, as nurodziau zaidimu nesiojamojo alternatyva tarp Apple. Kas netiko? Butent ta ir norejau parodyt, kad alternatyva yra subjektyvus dalykas ir cia primastyt galima visko.

  15. Pasisiauses parašė:

    Godumas čia ne prie ko 🙂
    Kai viena kompanija valdo savo produkto hardwarą ir softwarą, tas jiems leidžia sukurti geresnį produktą: geresnis softo stabilumas, geresnis hardwaro suderinamumas, geresnė sparta ir t.t. Taip sakant Apple pasirūpina viskuo nuo A iki Z ir vartotojas iš to tik išlošia.
    O šioj vietoj:
    \"…noredamas naudotis OSX, turi pirkti tik tam tikrus ir ne kitus Apple siulomus MAC modelius.\" tamsta biškį nusišnekėjai. Norinti naudotis OSX nereikia jokių išskirtinių Mac modelių. Tereikia Mac kompiuterio. Bet kokio.
    Ir taip, tu teisus – kad naudotis Windows užtenka nusipirkti bet kokio gamintojo PC ir tai turi savų pliusų ir minusų. Apple pasirinko kitokią strategiją ir jų strategija taip pat turi savo pliusų ir minusų.
    O jei kalbėt apie softo kainas, tai aš tau pavyzdį duosiu:
    tu nusipirkai PC už 1200 dolerių, o aš nusipirkau Mac už tiek pat. Tai dabar žinant Apple ir MS softo kainas, sakyk, ar tu pajausi MS godumą, ar aš Apple godumą… 😀

    O kas liečia \"brangesnę apratūrą\", tai čia vėl gi lygini b___į su pirštu 🙂 premium klasės OEM kompiuterį reikia ir lyginti su kitais premium klasės OEM kompais, o ne su savo susirinktom dėžėm.

    O iMac turi labai panašių alternatyvų PC rinkoje ir netgi nemažai, taigi tas pasakymas \"alternatyva yra subjektyvus dalykas\" yra tik labai nevykęs pasiteisinimas 🙂
    PS: Apple žaidimų kompiuterių negamina, tai vadinti Mac\’ą Alienware alternatyva tai būtų gan kvaila 🙂

  16. Linas parašė:

    Ponai per daug neišsiplėskime, naujiena yra apie Windows 7, jeigu labai norite padiskutuoti geriau būtų perkelti tai į forumo temą.

  17. nanoWorld parašė:

    @Pasisiauses

    Jei godumas ne prie ko, tai kam pats pradejai nuo to fakto, kad pas Apple \"kazkas pigiau\"? As tik ispleciau ta \"pigumo\" fakta placiau, ne tik \"seimos pakuotes\" kainos atzvilgiu. Nereikejo pradeti, kaip sakant 🙂

    Su hardware sparta ir suderinamumu visiskai nusisnekejai. Dabartiniai MAC eina ant tos pacios Intel platformos, kaip ir PC, kitaip sakant ten nera per kur padaryti \"geresni\" stabiluma ir suderinamuma, nes naudojami tie patys instrukciju rinkiniai ir bazine architektura (iskyrus kelis neesminius skirtumus), kaip bet kokio kito dabartinio x86 klono. Nereikia kisti \"argumentu\", kurie yra trivialus nuo perejimo prie x86 momento.

    Del to \"premium\" OEM, tai dar karta galiu pasakyt. Ne pacius kompiuterius as lyginu, o potencialias islaidas ir galimybe rinktis tuo atveju, jei OSX nebutu \"priristas\". Tame ir esme, kad pastaruoju hipotetiniu atveju, as galeciau pirkti ne premium kompiuteri ir naudotis OSX, vietoje to, kad buciau priverstas pirkti \"premium\". Ir buciau toks tikrai ne vienas. Bet tu gerai pasakei – Apple nera tik Software kompanija kaip MS, ji turi kitokia strategija, bet tik nereikia sapaliot, kad ji \"maziau godi nei MS\", nes visa komercija pirma ziuri i pelna, o tik po to i kitus siekius, Apple cia tai jau tikrai ne isimtis.

    Del alternatyvos. Alternatyva yra apibreziama konkrecios situacijos kontekste. Ji gali buti, o gali jos is vis nebuti. Del to alternatyva yra subjektyvi kazkieno atzvilgiu. Tam specialiai ir nurodziau zaidimu nesiojamaji kompiuteri (\"premium\" gamintojo, kad ir del to neprisikabintum). Apple tokios alternatyvos apskritai neturi, nes kaip pats sakei – negamina. As ta ir norejau pasakyti siaip jau, kad ne visada alternatyva imanoma rasti ir ju ieskojimas yra subjektyvus, nes tiesogiai siejasi su kazkieno konkreciais poreikiais ir problemom.

    >>nereikia jokių išskirtinių Mac modelių. Tereikia Mac kompiuterio

    Na, ta ir norejau pasakyti, kad reikia butent MAC. Galbut netiksliai parasiau.

    >>tu nusipirkai PC už 1200 dolerių, o aš nusipirkau Mac už tiek pat. Tai dabar žinant Apple ir MS softo kainas, sakyk, ar tu pajausi MS godumą, ar aš Apple godumą… [whahaha]

    Nezinau kaip tu, bet AS asmeniskai, tai pajausciau Apple goduma. Nes a) pats rinkdamasis sistema, geriau pritaikyciau ja savo poreikiams, gauciau geresni raw performance/price santyki. (Man isivaizduojamas \"premium\" brandas reiksmes neturi. Man reiksme turi konkreti gelezis ir jos savybes) b) Del savo situacijos, legalius Windows gauciau nemokamai, ir sutaupyciau OS kainos dydzio suma.

    Zodziu, kaip Linas minejo, prirasem jau daug ir ne su tema susijusiu dalyku. Savo pozicija reziumuosiu taip: as sutinku su tavimi, kad Apple \"seimos pakuotes\" kaina pigesne – tai faktas, ir tu esi visiskai teisus, sakydamas, kad MS \"godus\" ar \"godesnis nei Apple\" JEI ta \"goduma\" vertintume TIK pagal si faktoriu, bet as nesutinku su tuo, nes TIK sitas faktorius mano galva neparodo to \"godumo\" ir apskritai kalbeti apie \"goduma\" versle yra truputi nesamone, nes verslas ir yra maksimalaus pelno siekiantis. As daugiau ziuriu i sumines islaidas viskam ir galimybe (ne galimybe Apple aveju 🙂 ) rinktis (kas man apibrezia ta \"goduma\") o ne konkretu \"updeitu packe\’a\", gal del to mes ir nesutariam…

    Pasinaudodamas Lino patarimu, savo post\’us baigiu sios naujienos komentaruose. Jei nori pasigincyt toliau, kurk tema forume 😀

  18. Pasisiauses parašė:

    Kad daugiau nedaryt offtopic, atsakysiu privačiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.